Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav društvo,

uskoro putujem u Istanbul isključivo radi šopinga! Ono što me zanima jesu: venčanice, burme, ženske tašne i klasična odeća i obuća. Da li neko od Vas može da preporuči gde to najpovoljnije kupovati? Ne mora biti markirano.

Capali Čaršija (Grand Bazaar) ne smatram povoljnom kupovinom jer je turistički deo za dranje. Dakle, preporučite nešto manje poznato!

Pa neznam, grand bazar je skup,  :yok: a Spajs bazar nije za dranje ali bas neverujem da ces to naci tamo.

Ja sam video dobre cipele na spajsu za 7 eur.

Kakva je trenutna situacija, isplati ti se avionom da ides tamo, osim ako nemas svoj auto do tamo.

Pitaj nekog iz HC/CS da ti da neku preporuku. :kamp:

Ordu ulica (kojom idu tramvaji), leva strana pocevsi od Kapali carsije i bocne ulice su ti pune radnji. Onda Olivium mall u Zeytinburnu-u (nedaleko od mesta gde se preseda na metro koji ide od/do aerodroma, tako da ti je usput). Tu imas outlete mnogih firmi i cene su dosta povoljne (www.olivium.com).

Koliko se secam devojke su ishle u shoping u deo grada koji se zove Merter ili Murter, neki lik koji snabdeva pola Novog Sada je prichao da on tamo uzima robu...

• Author

Hvala svima, to je to sto sam ocekivao, samo nastavite sa korisnim predlozima, koristice sigurno generacijama iza nas koje budu kupovale :)

Ja sam poslednji put kupovala na Azijskoj strani ali ne znam tacno kako se zove ta ulica. Poprilicno je dugacka i ide od Bostancija prema onoj drugoj luci na azijskoj strani

Ono što me zanima jesu: venčanice, burme, ženske tašne i klasična odeća i obuća.

Postao si švercer?  lol::

I ja mislim da se deo grada zove "Merter". Tamo se snabdevaju svi šverceri. To je gomila ulica sa radnjama koje prodaju obuću i odeću, znatno jeftinije nego u centru grada. Sećam se da sam dotle stigao metroom, al' bilo je poprilično davno. Googlaj "merter" i pronaći ćeš uputstva za stizanje tamo.

Možda ti i ovo bude od koristi: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_shopping_malls_in_Istanbul

• 1 year later...

Pozdrav svima.. Zanima me gde je najpovoljnije kupovati u Istanbulu? Putujem 8.jan. i puno bi mi znacilo da mi kazete,vi koji kupujete tamo cesto :-) . Svaka informacija je dobrodosla :-) jer prvi put idem tamo(turisticki)ali bih naravno kupila neke krpice :-) hvala unapred.  :gossip:

• Author

Potvrdjujem, radnje u naselju Merter, a ono sto tamo ne nadjes, ima i u kapali carsiji, za nekih 20% skuplje.

Potvrdjujem, radnje u naselju Merter, a ono sto tamo ne nadjes, ima i u kapali carsiji, za nekih 20% skuplje.

Ma imaš sve na buvljaku u Pančevu..uštediš na putu))))

• 2 years later...

Cao svima , htela bih u Instambul  kupovinu zenskih krpica..tasni..bluzica..pantalona..i msl.i zanima me posto je poslednji post bio pre dve god na ovu temu da li je neko bio skoro ,da li se nesto promenilo i gde da idem u nabavku ..i vrlo vazno pitanje kako preneti robu do bg-a ako idem avionom a kako ako idem busom..hvala unaprd!!

Ako hoces bas da sopingujes onda ti je najbolje da ides na ISF(IstanbulShoppingFestival) koji ce se odrzati

od 8-30juna 2013g...ima neverovathih snizenja,radnje rade non-stop,ali je i velika guzva i gungula svuda.

Inace evropski deo Istanbula gde jelda vecina bude je uklopljen u navike zapadnog nacina potrosnje  sto se tice

radnji ,trznih centara ,soping molova.bazara etc ,a samim tim su i cene jace ...mada ako umes da se cenjkas !

Sto se tice kupovine sve sto ima u evropskom delu ima i u azijskom delu Istanbula, s tom razlikom da je

sve 3x jeftinije...samo se retko ko od turista usudjuje da zadje na azij. stranu.

Istanbul je bogomdan za soping !

• 2 weeks later...

Moja topla preporuka je da naucis da se cenkas jer su obicno pocetne cene 3X realne i ako se ne cenkas onda ncese ustedeti nista tj. bilo bi ti jeftinije da kupujes u BG-u

• 1 month later...

Među top tržnim centrima u IST se pominju Forum tržni centar i Istinye Park. Oba se nalaze u Evropskom delu.

Forum - od Aksaray-a uzmete metro i idete do stanice Kocatepe (stanica pre Otogar - glavne autobuske stanice).

Ima puno radnji, H&M između ostalih, ali meni nije nešto. Ono što je zanimljivo je Akvarijum, koji se nalazi u okviru zgrade, ali se ulazi sa spoljne strane. Ulaz je možda preteranih 28 lira po osobi, ali je lepo za šetnjicu. Trenutno se tamo nalaze dve kornjače kojih ima samo 8 na svetu i koje su u procesu rehabilitacije.

Istinye Park - iz Kabataša ili Bešiktaša tražite bus 40T i 42T koji idu za Bebek i td. Kada prođete drugi most, imate jedno sjajno mesto koje se zove Emirgan park (guglajte za više). Na istoimenoj stanici možete da izađete, a možete da idete još jednu pa da se raspitate kako da presednete prema tržnom centru. Taksi je oko 10TL odatle. Mesto ima sve poznate brendove, a od slatkiša Ladure i Hegen i Danc (valjda se ovako izgovara). Preskupi su i jedan i drugi (Makaronsi su 5TL po komadu, a kugle sladoleda oko 7TL), međutim ukusi su fenomenalni, pa ko voli...