Jump to content

Featured Replies

Posted

planiram Paris ili Barselonu u septembru preko Temisvara Wizzair-om...gledao sam karte i povratna karta do Barselone je 62 evra a do Parisa je 35 evra plus tu treba dodati prevoz do Temisvara ...Beograd-Temisvar 40 evra povratna.... sad sam u fazi trazenja povoljnog hostela ....pa sta ispadne povoljnije tamo putujem....ako ima neko neki savet dobrodosao je...

e da i naj vaznije ne bih sam pa neka se javi na pvt neko ako je zainteresovan....

:)

uvrsti u listu troskova 10-14 evra u jednom pravcu prevoz od aerodroma u gironi (barselona) ili beauvais (pariz).

inace meni su oba ova grada prelepa na svoj nacin, tako da sve zavisi sta tebe vise interesuje.

evo ja sad leteo Wizzom do Barselone...

1800 dinara je povratna karta do Temishvara... Autobus do Temisvarskog aerodroma je nesto jako sitno, ispod evra

avion je sleteo na aerodrom Barselona, odakle je prevoz busom u sred noci do centra Barselone 1.35 evra (smeshno). a ukoliko slece u Gironi, autobus je 4.70 evra.

krajnja destinacija autobusa je trg Katalunija odakle se proteze ulica LaRambla u kojoj se nalaze svi hosteli na svetu... smestaj po danu je 20 evra, ali moze da se nadje i za 15. a LivingRoom hostel daje popust za CouchSurfere od 30%, sto je nesto oko 13 evra po krevetu po danu.

e sad ja niposhto ne predlazem hostele jer CS u Barseloni jako dobro funkcionishe i ako na vreme kontaktirash ljude naci cesh hosta 100%. ja nemam rechi da opishem iskustva iz Barselone... upoznao sam preko 50 surfera koji su neverovatno fenomenalni ljudi i spremni su da ugoste i pomognu. naravno ukoliko se zadrzavas vise od 3 dana onda hostel ima smisla, ili kombinacija vishe hostova i hostela shto je komplikovanije...

sto se Pariza tiche, manje vishe je slichno, ali to znam samo iz priche...

srecno ;)

• Author

reci mi jos kako funkcionise placanje karata i sve to...meni je ovo prvi put pa....da znam....ja bih vec sad da kupim kartu jer je stvarno smena cena.....jel ja na ovu cenu imam jos neke taxe ili.....daj sve sto mislis da mi moze pomoci.....

unapred hvala

ja sam karte platio preko neta, viza karticom

na tu cenu koja pishe urachunali su mi jos oko 15 evra taksu onlajn placanja... iskreno ne znam na koji bih drugi nacin mogao osim da idem u poslovnicu wizz aira i uzmem kartu direktno tamo.

avion je sleteo na aerodrom Barselona, odakle je prevoz busom u sred noci do centra Barselone 1.35 evra (smeshno). a ukoliko slece u Gironi, autobus je 4.70 evra.

izvinjavam se, a koji je to autobus koji vozi za 4,70 evra od girone do barcelone? ja sam svaki put platila koliko i pise na sajtu barcelona bus:

Service 1: Girona Airport to Barcelona Centre Bus Station

Operator: Barcelona Bus (by Sagales)

Ticket: Single 12 euros, Return 21 euros

Timetable: Click here to look up the timetable of this service on the Sagales website

Click here for more information on the Barcelona Bus Service to Barcelona

e sad ja niposhto ne predlazem hostele jer CS u Barseloni jako dobro funkcionishe i ako na vreme kontaktirash ljude naci cesh hosta 100%....

ja se sa ovim nikako ne bih slozila, moj eiskustvo je bilo sledece: na preko 30 requestova niko mi nije na CS potvrdno odgovorio, a inace mi se to nikad nije desilo ni sa jednim drugim gradom, uglavnom hostove brzo nalazim.

na kraju sam aktivirala stari dobri HC i tamo nasla hostove ali posle 20ak requestova. i to dva meseca unapred.

pazljivo sa BCN i CS!!!!!!!!

e sad ja niposhto ne predlazem hostele jer CS u Barseloni jako dobro funkcionishe i ako na vreme kontaktirash ljude naci cesh hosta 100%....

ja se sa ovim nikako ne bih slozila, moj eiskustvo je bilo sledece: na preko 30 requestova niko mi nije na CS potvrdno odgovorio, a inace mi se to nikad nije desilo ni sa jednim drugim gradom, uglavnom hostove brzo nalazim.

na kraju sam aktivirala stari dobri HC i tamo nasla hostove ali posle 20ak requestova. i to dva meseca unapred.

pazljivo sa BCN i CS!!!!!!!!

ocigledno im se nije dopala tvoja slika sa profila :P

ja sam poslao oko 30-tak CS requestova i odgovorili su mi svi do jednog. i niko nije bio siguran da moze da me primi i gomila njih mi je ostavilo borojeve telefona, linkove i upute do mesta u kojima mogu da prespavam i uputili su me na CS grupe Barcelona i BCNCouchSearch gde sam takodje ostavio javni request. Jedan momak je video request na grupi i pozvao me kod njega na 3 dana. Prvi dan boravka u Barceloni pozvan sam na 3 razlicita CS okupljanja na kojima sam pronashao barem josh 10 hostova.. ispravka, nisam ja njih pronashao, oni su pronashli mene tako shto su mi rekli da ako nemam smeshtaj dobro doshao sam kod njih.

iskreno pored istambula najveci CS duh sam osetio u Barseloni... jos uvek ne mogu da sredim utiske.

ono shto je bitno kod slanja requestova je da se pazljivo prochita profil svakog surfera i svakom da se posalje lichni mejl u kojem cete se predstaviti i ispricati licne stravi o sebi. na takve mejlove svako ce rado odgovoriti nego na genericke kopi pejst poruke tipa "cao ja sam XX dolazim iz XX treba mi kauch na XX dana. hvala unapred"

sto se tiche prevoza iz Girone, grupa CS-ovaca je sletela mog drugog dana boravka u Gironu i dosli su gradskim autobusom sa aerodroma za 4.70 evra u jednom pravcu do centra Barselone. tako su mi rekli!

bice da im se nije dopala slika jer request vrlo dobro znam kako da napisem.

lepo je sto si ovde objasnio kako se pise, za ljude koji ne znaju. na impersonalne requestove koji nemaju ime i objasnjenje zasto su bas meni upuceni ni ne odgovaram, ili im posaljem wiki stranicu "how to write a CS request".

svaki drugi put, pre i posle barcelone hostove sam nalazila bez problema, skoro uvek iz prve - u londonu, parizu, milanu, budimpesti, becu...

sto se barselonjana tice i meni su skoro svi odgovorili -- ali -- kako su zauzeti i mogu samo da ocu na kafu ili pice, i takodje su mi poslali milion linkova sa nekim festivalima, desavanjima itd itd.

samo sam napisala svoje iskustvo, mislim da je bolje da putnik procita vise iskustava a ne samo jedno, zar ne?

sto se tog gradskog busa tice, nikad ga nisam videla u gironi, a ocigledno ni mnogo drugih ljudi ne zna za nejga buduci da su ovi skupi busevi uvek puni. ukoliko je ta informacija tacna, super sto sada svi to znamo i mozemo da iskoristimo.

izgleda su svi bili raspolozeni zbog uskrsa kada sam ja bio tamo

po bar dva CS okupljanja svaki dan

mnogi su govorili kako su ima cimeri/braca/sestre/roditelji otputovali pa imaju mesta za gomilu gostiju

a nije iskljuchneo da sam imao mnogo mnogo srece... svih 15 dana puta!!

chekam potvrdu za informaciju o autobusu iz Girone...

• Author

....ja sam ipak za hostel....ipak mi je bez veze ici kod totalnog stranca na gajbu....mada to ima svojih prednosti i mana ali....ipak hostel....ja za autobus nisam uspeo da nadjem info....javite ....ako nesto nadjete.... dajte jos neki info....... :comp:

• 1 month later...

caos, lol::

ova vase pricice su me totalno odvela u out. sad se meni ide svugde. samo naravno treba i vizu imati. a kako je dobiti bez pozivnog pisma?????????? :death: ima li neko nekog tamo da posalje, jer sam bas za putttttttttttttt  clap.gif' alt=':clap:'>

Cao, friki78, dobrodosla na forum! Za pocetak, predlazem da malo proceprkas po samom sajtu, pogledaj odeljak o vizama, a potom i na forumu koristi opciju search i pronacices mnogo korisnih informacija u vezi tvog pitanja. I nema potrebe da postavljas ista pitanja na razlicitim temama, oni koji prate, sigurno ce procitati i samo jednom kad napises. I odluci se na koju ces destinaciju, da te ljudi ne bi shvatili neozbiljno :)