Jump to content

Featured Replies

najčešće dolazi na vreme ! Iako zna da kasni kroz Srbiju u Mađarskoj ubrza i stigne na vreme.

Idi u Putnik, tamo znaju  ;)

A i ti u Putniku nisu bas skroz obavesteni :)

Gledam im sajt (Putnik travel),vidim da imaju predstavnistvo u ZR-u.Reko super,odem tamo,kad - nema ga (?).Sad je tu neki butik/sta vec,kazu mi je je Putnik zatvorio to jos pre 3 godine :roll:

Zovem ih telefonom,imaju samo predstavnistvo u BG-u (doduse,imaju agencije po celoj Srbiji sa kojima saradjuju) i tu moze da se uzme vozna karta.Ali...

- Treba mi povratna karta Budimpesta-Hamburg.Imate li to?

- Ne.Za Hamburg nemamo.

- Nemate za Hamburg?

- Ne.Imamo od Nemacke [valjda je mislio na gradove u Nemackoj] samo za Berlin iz Budimpeste.

- Aha...A da nemate slucajno vozne karte na relaciji Bec-Hamburg?

- E to imamo.

Reko da meni slucajno nije palo na pamet da ga pitam za Bec-Hamburg on bi me ladno odje*ao :x

OK,bar znam da tamo mogu da uzmem tu kartu...

@awinaken:ne rece ti kojom karticom si placala tu rezervaciju karte?

Izvini, tek sam sad primjetila pitanje.

Plaćala sam Master Card-om, a može i ostalim karticama (Maestro, Visa itd). Sve je vrlo jednostavno. Čim dođeš u Budimpeštu, odabereš jedan od automata, ukucaš kod koji će ti poslati mejlom i to je to -- automat odmah izbaci kartu i ti nastavljaš dalje :D

Video, tj., odgovorili su mi već i u porukama neke osobe. Bitno mi je da znam iz Bg-a koliko je cena u jednom pravcu, to je 15 evra.

Onih lopova i dalje ima u noćnom vozu. Deluju od Kiškunhalaša do Budimpešte.

Kakvih lopova ?

Ishao sam nocnim Budapest Specijal godinama na Sziget, uvek je stizao na vreme.. i nikad nisam imao nikakvih problema.. dodushe sad idem sa devojkom, pa mi nije sve jedno .. onako ja sam mi je opshteno :D haha

Zdravo svima,

uskoro putujem iz Spanije za Budimpestu, pa dolazim tamo oko 3 ujutru. Interesuje me kako najbrze od aerodroma T2 do zeleznicke, i da li se mogu negde sigurno ostaviti stvari na stanici tj. da li postoje sigurni ormancici?

Hvala i pitacu jos po nesto :)

Taxi;

Shutle bus;

...

Javni prevoz kreće kasnije. Imaš red vožnje u predhodnim postovima.

Na zel. stanici postoje sigurni lokeri.

ovo se ne odnosi na zadnji post, ali oni koji su mi se obratili na pp znaju, i htela bih da kazem da mi je preko glave ljudi koji se uclane na forum da bi pitali nesto, a u isto vreme ih mrzi da pregledaju teme. Sve ovo je toliko puta prezvakano da je vec postalo degutantno pitati stalno jedno te isto.

ja se unapred izvinjavam ako pitam nešto prežvakano, ali kakvi su to lopovi?

je l ih ima još uvek i kako da se zaštitim od krađe, a da mogu da dremam?

ići ću noćnim od budimpešte do beograda početkom jula, pa zato pitam

evo da kazem da je vec prezvakano. dosta ljudi je postavilo post o tim lopovima na linji beograd bec preko budimpeste, jedna ot tih sam i ja, takod a sam sigurna da post postoji. pogledaj malo bolje, koristi opciju search

Imaš bravicu na kupeu, pa kad prođe kondukter, zaključaš (nama je to i sugerisao mađarski kondukter čak), mada savetujem da ručku vrata privežeš za kuku za kačenje odeće, pošto bravica može da se otključa francuskim ključem spolja.

...pošto bravica može da se otključa francuskim ključem spolja.

Nije valjda da to koriste,majku im njihovu,hahahaha.

Mislim,covek da ne veruje sta im nece pasti na pamet :)

Inace,da ponovim,dosta puta sam isao tim 'nocnim' vozom za Budimpestu i nikad nisam primetio te lopove...

...sto ne znaci da ih nema,tj. da se desi nekad da se namere na neko ko je sam...

skoro uvek putujem nocu za Pestu, i to sama, nikad nisam imala problema, mada nikad i ne spavam, ali nisam ni videla nista sumnjivo, mada sam na dosta mesta citala o tome, ne samo ovde.

• 4 weeks later...

Ја сам ишао ноћним возом у петак и знао сам да има лопова јер сам раније читао овде. Зато сам мојим сапутницима и рекао да се закључамо. Ујутру, пред Будимпешту унезверена девојка нам је куцала на врата да пита да ли смо приметили нешто чудно јер су њој и особи са којом је путовала украли 70 евра. Пре месец и нешто су мојој сестри од стрица украли кесу са храном. :psuje:

Ја сам ишао ноћним возом у петак и знао сам да има лопова јер сам раније читао овде. Зато сам мојим сапутницима и рекао да се закључамо. Ујутру, пред Будимпешту унезверена девојка нам је куцала на врата да пита да ли смо приметили нешто чудно јер су њој и особи са којом је путовала украли 70 евра. Пре месец и нешто су мојој сестри од стрица украли кесу са храном. :psuje:

Ja kad sam putovao bio sam u kupeu sa nekim engleskinjama i one devojke pasose i novcanik na grudi i spavaj i vidim ja u pola naci tacnije kad je voz presao granicu neki tipovi onako poveci se muvaju i ja kao ma valjda traze mesto, kad posle jedno 10-15min valjda su mislili da sam zaspao i otvaraju se vrata ja se ustajem a ovaj jedan nesto me gleda u stilu kao da nesto hoce da uradi al se necka i na kraju zatvori i ode. E sad mozda su stvarno trazili prazan kupe al ja sam ubedjen da su hteli da dignu nesto al nisu znali da ja spavam u vozu samo kad putujem po Srbiji i kod sebe imam licnu i voznu kartu, tekefon vredan cirka 5e i mozda jos 100-200 dindzi i jos tad to stavim pod glavu :D

ja sam u utorak uvece isla nocnim i odlucila da, iako je skoro prazan voz bio, da se smestim u kupe onaj sto ima avio sedista (jer nikad ne spavam u putu), tu se svetla nisu gasila, i velika frekvencija ljudi, tako i da ako se zaspi mala je sansa da vas neko opeljesi, jer se maltene vide sva sedista, e sad sto neki hoce potpunu tisinu, ugaseno svetlo, da se opruze na tri sedista...tu vec predlazem ono sto su predlozili pre mene: zakljucavanje kupea.E da, jos nesto, u ovom avio kupeu je bila takva zima da sam povadila sve haljine iz torbe da bi se ogrejala malo, odnosno celu noc je klima za hladjenje bila ukljucena i izduvava pored svakog sedista i ne moze rucno da se ugasi. noge su mi ujutru bile modre (krenula u japankama)

Vozio sam se pre dve nedelje vozom za Budimpestu, bio sam u vagonu madjarskih zeleznica. Cist, uredan, klimatizovan kupe bez zamerki. Kada smo presli madjarsku granicu primetio sam neke tipove da se setaju po vagonu, jesu izgledali sumnjivo ali ja nisam spavao tako da nisam doziveo nikakvu neprijatnost. Inace, u povratku sam seo u prvu klasu u nasem vagonu i komotno putovao sve vreme do Beograda, niko me nije cimao. Putujem u utorak istim vozom pa cete dobiti svez info kad se vratim. ;)

• 2 weeks later...

Da li neko od vas ko je putovao u poslednjih neoliko meseci ovim vozom može da kaže koliko je tačan?Da li kasni prilikom dolaska u Budimpeštu?Hvala.

isla sam na relaciji Beograd Budimpesta nocnim vozom 17. jula i bio je tacan. Vracala sam se 24. jula onim jutarnjim u 9 i, zamislite, dosao 10 minuta ranije. U zadnje cetiri godine meni nijednom nije kasnio voz

Ишао ја њиме пре две или три недеље. Стигао у Будимпешту у 6.05.