Jump to content

Featured Replies

Vozili su se mnogi, pa i ja, busevi su odlicni, usluga na nivou, cene pristojne. Neces pogresiti ako se budes vozio njima. Ako hoces nekim gastarbajterskim busom, imas i to kao opciju, to je ova za koje babareebu vrlo indiskretno navija, pljujuci konkurenciju, pa se njemu obrati za detalje.

@Babareebu - OW vec vise od godinu dana i ide iz Beograda i Novog sada, samo je u pitanju share sa Fudex-om. A to nije do OW, vec do srpskog pojmanja "zastite konkurencije". Dakle Fudex ide svakog dana do Beca, a 4 dana nedeljno na tom putu staje i u NS i zatim u Budimpesti kod NEP stadiona. U pitanju je odlicna kompanija sa izuzetnim autobusima i uslugom. Jeftino voze do mnogo destinacija u regionu, svakako je velika prednost za putnike poput nas.

Kritike su uvek dobrodošle,baš zato da ne bude monopol))))A svako lično odlučuje i ima pravo na svoje mišljenje za koga će se opredeliti..Ja kažem šta ja mislim i šta meni odgovara.Fudeks je ok,na to nemam zamerke.Ali oni nisu "ORANGEWAYS".Jer drze i druge linije koje nemaju veze sa Orangeways..ali sad neću o tome..Neko voli više voz,neko avion,a neko neće da plati ništa i obožava auto-stop...

Kritike su uvek dobrodošle,baš zato da ne bude monopol))))A svako lično odlučuje i ima pravo na svoje mišljenje za koga će se opredeliti..Ja kažem šta ja mislim i šta meni odgovara.Fudeks je ok,na to nemam zamerke.Ali oni nisu "ORANGEWAYS".Jer drze i druge linije koje nemaju veze sa Orangeways..ali sad neću o tome..Neko voli više voz,neko avion,a neko neće da plati ništa i obožava auto-stop...

Da, ali treba biti realan. Mogao bi ja sad naturam da je voz najbolja opcija za sve moguće relacije i da dam milion argumenata za to (tačno je da laž dovoljno često izgovarana postaje istina), ali neću, jer (na žalost) nije tako. Kao što nije ni to da su gastarbajterski busevi bolji od Orangewaysa ili Student Agency-ja....

i ja da stanem na stranu kompanije Orangways. Gastrabajterskim autobusima nikad više u Evropu ! ( na liniji za Pariz doživeo sam da se vozim sa psima , da mi sedište 24 časa bude u poluležećem položaju jer je bilo pokvareno, o muzičkom repertoaru koji se puštao u busu bolje da ne pričam).

Ako hoces nekim gastarbajterskim busom, imas i to kao opciju, to je ova za koje babareebu vrlo indiskretno navija, pljujuci konkurenciju, pa se njemu obrati za detalje.

On odavno ima promasen pogled na mnoge stvari,pa zato i navija za gastarbajtere.

@Boris:putovao sam i ja Orangeways-om (za Prag) i sve je bilo OK,bez problema.Normalan,cist bus,bez kasnjenja,sve OK.

Neznam kakve to voze autobuse ti"gastarbajteri"??..Ispade da su to neki kao iz Afrike ili Azije,ili neki kao "ko to tamo peva"??Čuj,vozio se onaj za Pariz sa psima))))..pa u celoj Evropi ima više pasa nego ljudi)))moraju i oni da putuju,i oni su gastarbajteri..Čuj sa svim tim busevima se putuje,uhodano,jer ljudi voze ture non-stop.E sad sve zavisi od firme..Kad srbija bude imala vagone za inostranstvo,biće lepo vozom...I ja se slažem..

Ti gastarbajterski autobusi (namerno ne stavljam pod navodnike jer nema razloga) su užasni!Ako imaš torbu naplate 3 evra što je veoma skupo.Odmah ti traže 5 evra koji će oni "da daju carinicima da ne gledaju torbe" ,a onda vas drže 2-3 sata na granici.U tim autobusima se pušta "Žikina dinastija" ,"Tesna koža" , "Kursadžije"...

Činjenica je da ti autobusi idu redovno i da su uhodane ture.I ljudi koji idu njima su uglavnom uhodani pa od kuće ponesi suvo meso,paprike i druge prehrambene proizvode iz svojih domaćinstava pa je miris kao u špajzu.

Išao sam 3 puta tako u Nemačku i nikada više pa makar Nemačku ne video više u svom životu.Do Drezdena je povratna karta košta 135 evra!Skupo.Ipak je OW povoljniji.

Bilo i dobro da se rasprava završi jer je tema druga.

@Dzordz - haha, pa ti si imao srece! Meni se desavalo da je polovina autobusa pusacka  :death:, nema pauza (doduse WC radi), ide svadba Seke Aleksic sve dok jedan putnik nije zamolio vozaca da pusti dvd njegove svadbe. Onda je isla svadba saputnika  :LOLLL:

Jeste. Baš k‚o na slici.

Ono što je u skladu sa topicom, tj. Beograd - Budimpešta je kao na slikama. Do duše, u vagon restoranu puše i puštaju Seku, ali bar u svom vagonu možeš na miru da budeš.

Jeste. Baš k‚o na slici.

Ono što je u skladu sa topicom, tj. Beograd - Budimpešta je kao na slikama. Do duše, u vagon restoranu puše i puštaju Seku, ali bar u svom vagonu možeš na miru da budeš.

Ma voz je zakon!!!! I Rax ,milost za nas pusace!!!! Pa lepo kod konobara Rileta,skuva kaficu,klanc,klanc,srk, srk i evo Pesta!!! Obozavam voz,pa makar mi ukrali koji evric na blagajni!

Do duše, u vagon restoranu puše

Eto nečeg dobrog i u srpskoj železnici  :)

Da, do granice. Dalje  nono

Gresis mladicu,gresis...:do granice se pusi,od Kelebije dohanyzik,a od Šturova do Bratislave se fajči....na moju radost! :banana:

Nisam uspeo da vidim od dima u autobusu...

a to si onda davno putovao..kada se pusilo na sve strane))))..

Jeste. Baš k‚o na slici.

Ma voz je zakon!!!! I Rax ,milost za nas pusace!!!! Pa lepo kod konobara Rileta,skuva kaficu,klanc,klanc,srk, srk i evo Pesta!!! Obozavam voz,pa makar mi ukrali koji evric na blagajni!

Rile je neverovatan macak. U povratku bio neki visoki smarac, uvalio nam neku radzu, umalo nismo oslepeli.

"Hej, gde si bre,ljubavi.Pijemo kaficu"???? Da,da Rile je car! Otvoricemo jednu temu za njega.A ispod šanka gomila prokole koje mulja za Cesku!

Pozdrav svima!

Treba da uhvatim let Ryanair-a u 6 ujutru... Razmishljam da krenem shto je kasnije moguce iz Srbije, ali voz opet stize tamo u 6 popodne, tako da moram da ubijem negde 12 sati. Ima li neka varijanta da se stigne kasnije tamo, a da nije Gea tours. :)

Kako mi je ovo prvi put da letim, zanima me kakav je aerodrom. Imam li ja gde da izblejim tamo? Kako ide check in i sve te zezancije.

Svaka informacija je dobro doshla :)

Ode ova tema od Budimpeste do Ryanaira,rakije,trave i cigara u vozu i gastarbajterskih autobusa)))) i narodnjaka,svadbi sa dvd)))

@Hades87 - Racunaj da hvatas poslednje prevoze nesto pre 23 h. Plava linija metroa do Kobanya stanice (poslednja stanica), zatim izlazis na veliki autobuski terminal sa mnogo stanica, na jednoj se ceka 200 E koji te vozi direkt do Terminala 2 aerodroma sa koga ces leteti. Za te jutarnje letove nazalost ne znam mnogo bolju varijantu od bleje na aerodromu. Par puta sam leteo u intervalu 5-6 ujutro i svaki put sam dolazio pre ponoci, pa spavao. Moja preporuka je da se sa odlazaka koji su na prvom spratu spustis na dolaske u prizemlju. Dosta je prostranije, klupe su udobnije, znacajno je manja guzva (zapravo je i nema jer su svi dolasci prosli), moze da se korektno odspava. Jedno 2 puta mi nije radio besplatni net, ali inace postoji i desi se da radi. Check in radis online kod Ryana, poneses samo odstampano. Na licu mesta ides na salter samo ako imas nesto sem rucnog prtljaga. Ako imas samo rucni prtljag i let je unutar EU, ides direktno na ukrcavanje. Ono sto mi omogucava da prodje vreme u Pesti, a da posle spavam korektno na aerodromu je svakako poseta Szechenyi furdo (izguglaj). Tu 'ubijam' vreme ukoliko sam samo u tranzitu.