Jump to content

Featured Replies

Stigoh friško iz Evrope "Avalom"....Novosti: Madjari na granici vise ne nose cuvene kutije nego imaju neku spravu duzine 30-tak cm...kroz koju provuku pasos..ukucavaju nesto (ima tastatura)...neki  novi elektronski uredjaj...e sad, djavo ce ga znati,ali mi se cini da oni sa teme "Prekoracenje 90 dana...", treba malo da se zamisle...???

Znaci,kad je stigao voz u Bratislavu,ja pravac česki vagon i posle vidim:nov, novcijati, "Bicikl" vagon, ceski, sa par kupea, pa otvoreni deo, pa stolići, pa priključci za lapotop,pa wc za invalide,pa deo za biciklove, 2 klasa...za nas, cudo nevidjeno...od "srbijanskih" ostao samo 1 razred i cuveni "vagon restoran" omiljeno mesto za nas pusace ( Pedjalon   :dance:) koji u odlasku iz Novog Sada nije bio u kompoziciji,jer je prethodnog dana ostao pokvaren u Brnu sa sve omiljenim konobarom Riletom...tako da se pusilo u wc-u ,kao u skoli...

Rax:hajde ako se setis ,pokusaj da "poguras" onu izmenu cene za relaciju Novi Sad-BP jer si negde spomenuo da to moze da se promeni pre novog reda voznje !!! klanj::

Dragance: uredno su mi na blagajni u Novom Sadu ostali duzni kusur...naravno nisu imali sitno!!!! :psuje:

A boga mi kasnilo se 50 minuta.... :)

Нисам путовао дуго тим возом,али знам да Хрвати исто имају те скенере уређаје,није то ништа ново.

Pa znam, ali novo je u vozu prema Madjarskoj!!!!

Rax:hajde ako se setis ,pokusaj da "poguras" onu izmenu cene za relaciju Novi Sad-BP jer si negde spomenuo da to moze da se promeni pre novog reda voznje !!! klanj::

Inače, otkrio sam uzrok izmene cena na blagajnama ŽS. Kompjuter ŽS za teritoriju Srbije računa SET tarifu (balkanska tarifa, koja sa oko 50% popusta u odnosu na NRT Evropsku, i u jednom smeru i za povratnu), a za teritoriju Mađarske računa normalno 30% popusta za jedan smer i 60% za povratnu. U Mađarskoj se računa popust od 30/60% za celu kartu i za teritoriju Mađarske i za teritoriju Srbije...

Pa mislim da nisam bas najbolje razumela tu "TGRZDQ" racunicu  :?, to su srpsko-madjarska-spanska sela za mene,nego ima li tu leka????

• 4 weeks later...

Nikako da javim informaciju vezanu za navodne lopovluke u nocnom vozu za Budimpestu.

Dakle,isao sam tim vozom (noc pondeljak/utorak) i NIKAKVIH ekscesa u tom smislu (kradje,setkanje "sumnjivih" lica,preturanje kupea,cudna suskanja i ne znam sta jos) nije bilo.

Bio sam u vagonu sa kupeima,mada nisam nasao slobodan kupe kao sto sam se nadao (svuda je bilo po 2-3 osobe).

Prilikom povratka,sticajem neplaniranih okolnosti,iz Budimpeste sam se opet vracao tim nocnim vozom za BG.

Seo sam prvo u "madjarski" vagon sa kupeima.Mesta je bilo "da biras",takod a sam lako nasao slobodan kupe.Reko,sad ce mozda neko da se upeca,kad me vidi samog u kupeu :eat::evil:

Pogotovo sto je taj vagon bio skoro prazan - ne znam da li je bilo ukupno nas 5-6 putnika u njemu.

Na Keletiju su usla i 2 pandura u voz,ali su odmah izasli na Jozefvarosu.

Ali onda nailazi madjarska kondukterka i objasnjava mi na polu madjarskom-polu engleskom da ne mogu da budem u tom vagonu,vec da odem u neki drugi vagon.Rekao sam joj da mi je dobro i tu (grejanje dobro radilo,prazan kupe,sto da ne),ali je rekla da ipak moram da promenim vagon.Posto tih poslednjih par vagona idu samo do granice (tj. Kelebije),a ne idu za Srbiju.

Nisam bas bio srecan sto cu promeniti mesto,al sta cu...

U "nasim" vagonima nije bilo mesta u kupeima,pa sam ovog puta seo u onaj vagon bez kupea.Ni tu nije bilo nikakvih cudnih desavanja...

Sve u svemu,nista od tih navodnih lopova po vozovima...a ni mog bliskog susreta sa njima :(

Inace,ako ih i ima (mada sumnjam),kapiram da "operisu" po vagonima madjarskih zeleznica,ne u nasim.

Jer,tamo su em mahom ugusena/prigusena svetla,em je vrlo malo putnika,pa im je time posao olaksan:ako se namere na neki kupe u susednim kupeima nema nikog da digne uzbunu sta se desava...

Dok je su u nasim vagonima kupei uvek i svi zauzeti.A u onom gde nema kupea je stalno upaljeno svetlo.Znaci mnogo komplikovanije za uraditi nesto,a da te niko ne primeti.

To sto Laza nije video lopove, ne znaci da ih nema. Naprotiv, ja sam ih video ove godine kako operisu u pola noci u susednom kupeu. Pre nekoliko godina sam isao spavacim kolima i tom prilikom me je domacin kola upozorio na kradje i dao mi lanac da "pritegnem" vrata sa unutrasnje strane jer klasicna zastita nije dovoljna. Dakle, ljudi budite oprezni!

I nama se desila slična stvar. Išli smo spavaćim za Budimpeštu i domaćin voza nam je održao obuku od 15 min :D kako se onim merdevinama kojima se penješ na gornji ležaj blokiraju vrata. Rekao je da lopovi nerijetko imaju i nož sa sobom. Nisam oka sklopila te večeri koliko me je preplašio. Na kraju nije bilo grijanja u spavaćim kolima, pa smo u 3am prešli u mađarski vagon i tu ostali do kraja puta. Lopova nije bilo.

verujem da se u svakom nocnom vozu, pa tako i u ovom mora biti na oprezu.

ja sam na srecu, verovatno izbegla lose iskustvo, vracajuci se prosle godine u martu nocnim iz budimpeste sa cerkom tinejdzerkom. Voz je kasnio, na stanici nam je prisao Jagodinac srednjih godina i zapoceo razgovor.  Ja izbegavam razgovore sa nepoznatim , narocito na zeleznickoj stanici u nocnim satima, al voz je kasnio a grupa se prosirila na 10/tak ljudi i taj Jagodinac je kao i ostali (porodicni ljudi) izgledao pristojno.

Kad je voz naisao, usla sam u kupe sa cerkom i odmah zakljucala vrata iz predostroznosti. Jagodinac je pokucao pitao da li moze kod nas, ali sam ga odbila rekavsi mu da ima mesta u drugim kupeima a cerka i ja bi zelele da budemo same. Jos je uctivo i rekao da se cuvamo jer ima lopova u vozu.

Ne znam sta se dalje desavalo ali na nasoj granici milicija ga je izvela iz voza, voz je nastavio ka Beogradu, a ja sam pomislila kako je dobro sto sam bila oprezna i sta bi se desilo da je cerka sama putovala...

procitah ovde o nekim izmenama vezanim za polaske vozova iz BG za BDPST...e sad,koliko sam video spekulise se o ukidanju polazaka odredjenih od 9 decembra...Na sajtu nase zeleznice pise vremenski raspored do 9og decembra,posle ne...O cemu se tacno radi i da li je u pitanju tzv zimski red voznje tj promena koja se radi svake sezone u jednom periodu...Zanima me to zbog predstojeceg putovanja koje planiram,a termin je 15 decembar...a o tom datumu nema nikakvih informacija,ko sto rekoh krajnja linija je 9i decembar,pa sta posle???

Nema tu nikakvih spekulacija, sve se već zna. To je godišnji red vožnje koji se menja u decembru. Od 9. decembra 2012. do 14. decembra 2013. između Beograda i Budimpešte saobraćaće 2 para vozova:

EuroCity 272/273 "Avala"

Beograd 06:45 - Budapest Keleti pu 14:55 (ide dalje za Prag)

(iz Praga) Budapest Keleti pu 13:05 - Beograd 20:52

i brzi voz 340/341 "Beograd-express" sa večernjim polascima iz Beograda i Budimpešte, koji ne bi trebalo bitinije da odstupe od sadašnjih.

Kakva je razlika u cijeni za brzi i Avalu? (povratna)

Kolika je cijena iz Novog Sada vecernjim vozom i u koliko sati polazi? (30-ti decembar)

Hvala

Pozdrav,

Nasala sam ovaj sajt sasvim slucajno, stvarno super informacije za nas neupucene...

U Beogeradu sam do 30-tog, a taj dan planiram krenuti dalje do Beca i Praga. Kako cu preko Budimpeste vjerovatno cu i tu ostati jedan dan. Sad, sto se tice povoljnog prijevoza to sam se uglavnom informisala, ali recimo ne znam na kojoj se tacno adresi mogu obratiti za OrangeWays u Budimpesti ako ipak odlucim ici na taj nacin a ne vozom i da li ce biti problem oko karata jer je pred praznlike? Cjene karata su tu negdje kako sam skuzila.

Dalje, ne znam kako da nadjem smjestaj, prvo zato sto mi treba single room, a i zbog  praznika. U sustini nigdje necu biti duze od jedog dana jer nemam vise vremena. Do 4.januara moram da se vratim kuci. Zivim u BiH. Planiram nazad u Bg recimo drugog januara iz Budimpeste. Malo vremena, a sve bih to da obidjem. Mozda malo pretjerujem, ali to barem ovdje nije cudno, kako vidim ima jos mastovitijih.

Sto se tice interesovanja, ne idem da slikam arhitekturu, znamenitosti i sl. Idiem da vidim neka zanimljiva mjesta (ljude) i dogadjaje. Svaka sugestija ce mnogo da pomogne. Ako recimo neko zna neke zanimljiva uglavnom skrivena mjesta u navedenim gradovima, to bi bilo sjajno. Nesto sto je zanimljivo 30-togodisnjakinjama. Sto se tice sadrzaja to cu se vec informisati pred polazak, u zavisnosti od interesovanja,  jer sada nema mnogo dostupnih informacija za taj period. Voljela nih posjetiti zanimljiva mjesta  neka najcesce "nevidljiva" mjesta za turiste. Bez buke i masnica. Vjeujem da su mnogi od vas koji cesto putujete ipak dosta toga vec istrazili...

Eto, molim za bilo kakav savjet ili sugestiju od ljudi koji su putovali na naevedene destinacije, gdje, sta kako... Ne mora Vasa sugestija biti vezana za moja pitanja, samo predlozite.

Mozda bi bila dobra opcija putovati nocnim vozom. Ima li nekih izmjena 30-tog decembra u redu voznje?

Da li je najpovoljnije putovati vozom i za Bec i za Prag ili postoji neka bolja opcija? Postoje li neki nocni vozovi ili povoljan prijevoz autobusom i za te relacije?

HVALA!

Kolika je cijena iz Novog Sada vecernjim vozom i u koliko sati polazi? (30-ti decembar)

Hvala

Cena je ista. Polazak iz Novog Sada za Budimpeštu večernjim vozom je u 23:22. Povratna je oko 25 EUR.

Hvala

Cena je ista. Polazak iz Novog Sada za Budimpeštu večernjim vozom je u 23:22. Povratna je oko 25 EUR.

Hvala za odogovr. Pokusavam naci sve informacije na forumu da ne ispitujem previse, ali nije lako.:)

...pozdrav

Zanima me da li neko ima iskustva sa spavanjem na aerodromu u Budimpesti...Da li postoji ta mogucnost i koliko je to kao opcija (NE)udobno??? Let mi startuje u 6 izjutra, tako da kapiram da cu stici oko ponoci na aerodrom,pa onda bleja do ujutru?

u menjacnicama ali nikako na zeleznickoj stanici i na aerodromu, tamo deru

Ne mogu rezervisat kartu na OrangeWays imam Visa Electron Sparkasse banka. STtalno pokazuje gresku, sve sam pokusala. Kontaktirala sam ih kazu da odem kupiti na prodajno mjesti ili u busu, ali bojim se da ih nece biti 31.12.

Molim za savjet!

idi u svoju banku i napravi  karticu za plaćanje preko interneta , može ti biti gotova za oko nedelju dana . Svakako će ti nekad trebati za nešto slično. Pozajmi od nekog karticu  ali  31.12. ti ne bih preporučio da ideš na blef. nono

Za vas koji ste nameračili u Mađarsku.

Ovog vikenda, tj već sada pada sneg na jugu, znači segedin. Moguće je da vam na granici traže zimsku opremu i lance za sneg.

Sledeće subote, 12. 12. je radna subota u Mađarskoj, (prodavnice svakako rade zadnja tri vikenda pred Božić). To znači da se plaća parkig kao i svakog radnog dana. U Budimpešti je to od 08:00 do 18:00h.

idi u svoju banku i napravi  karticu za plaćanje preko interneta , može ti biti gotova za oko nedelju dana . Svakako će ti nekad trebati za nešto slično. Pozajmi od nekog karticu  ali  31.12. ti ne bih preporučio da ideš na blef. nono

Hvala za odogovr. Rezervisala sam voz, to mi se cak vise uklapa u raspored, mogu malo da zraknem i Budimpestu do polaska.:)

Nisam mogla rezervisati jer sam pisala Sparkasse Bank odvojeno, a trebalo je zajedno  clap clap Na kraju je ispalo i bolje sto nisam uspjela.:)

Za vas koji ste nameračili u Mađarsku.

Ovog vikenda, tj već sada pada sneg na jugu, znači Segedin. Moguće je da vam na granici traže zimsku opremu i lance za sneg.

Sledeće subote, 15. 12. je radna subota u Mađarskoj, (prodavnice svakako rade zadnja tri vikenda pred Božić). To znači da se plaća parkig kao i svakog radnog dana. U Budimpešti je to od 08:00 do 18:00h.

Sledeća subota je 15 decembar.

Ako ima nekog ko putuje ovih dana vozom za Pestu nek se javi...Mi bi isli u Cetvrtak uvece,ortak i ja,pa ako je tu jos neko mozemo zajedno...Kakvo li je stanje sad na prugama zbog ovog snega,ima li neko da je putovao po ovom minusu i kijametu,da vidimo kolika su kasnjenja,da znam da uracunam u startu :):):)

Koliko sam nacuo oko sat, sat i po mozes da racunas ako se ne pogorsa stanje  :) .

To sto Laza nije video lopove, ne znaci da ih nema. Naprotiv, ja sam ih video ove godine kako operisu u pola noci u susednom kupeu.

Naravno da ne znaci da ih nema,nego...kazes da si ih video?

I sta si preduzeo?Mislim,ono,kad si ih video na delu,sta si uradio posle toga?