Posted December 15, 2012 Da li neko zna koliko kosta ostavljanje prtljaga na Budapest Keleti zeleznickoj stanici? Voz mi stize u BUD oko 15 h a u 20.05 h imam nocni voz za Berlin, pa ne bih volela da 5 sati provedem na stanici, a nosicu kofer, pa mi bi bas znacilo da mogu da ga ostavim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2012 Nadjoh na netu 600huf je bilo 2009. godine za period od 24h. Neka je sada i hiljadu...Jeftino je. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2012 Ima veća i manja kaseta, i mislim da je 600ft, (veća) za ceo dan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2012 I naravno, opet budalaštine od novog reda vožnje- povratna karta Novi Sad - Budimpešta 27 EUR povratna karta Budimpešta - Novi Sad 24,60 EUR Poslao sam pre par dana mail na putnik.info@srbrail.rs, bez odgovora. Evo sadržine maila, pa ko hoće da prekopira pa da im pošalje isto nek' izvoli: Poštovani, Po bilateralnom sporazumu ŽS-MAV povratne karte između stanica ŽS i MAV se prodaju sa 60% popusta u odnosu na SCIC-NRT tarifu. U praksi, na blagajnama ŽS to se primenjivalo zaključno sa redom vožnje 2010/2011. Počev od reda vožnje 2011/2012 i uključujući i novi red vožnje 2012/2013, na blagajnama ŽS se povratne karte do stanica MAV prodaju sa 60% popusta samo na teritoriji MAV, a na teritoriji ŽS se računa samo 50% popusta po tarifi SET. Za to vreme se na blagajnama MAV povratne karte do stanica ŽS prodaju sa popustom od 60% na celokupnom prevoznom putu MAV i ŽS. Iz ovog razloga dolazi do situacije da povratna karta Budimpešta - Novi Sad kupljena u Budimpešti iznosi 24,60 EUR, a povratna karta Novi Sad - Budimpešta kupljena u Novom Sadu iznosi 27 EUR. Isto tako povratna karta Beograd - Budimpešta (Specijal) koja iznosi 26 EUR je jeftinija od povratne karte Novi Sad - Budimpešta. Relacije su uzete proizvoljno. Zbog čega se krši bilateralni sporazum? Zašto stanovnici Novog Sada i ostalih gradova i sela Srbije osim Beograda moraju iz svojih džepova izdvojiti više novca od nas, stanovnika Beograda, i od stanovnika Budimpešte i drugih mađarskih gradova i sela? U iščekivanju odgovora, Srdačno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2012 Mozemo da prekopiramo i pustimo im mejl par puta, al kladim se da nema leba od toga. Nego, bolje da svako od nas ovo prosledi po jednom nekoj zutoj stampi, tipa Kurir, Alo i sl. Hoce oni da objave takve stvari. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 E ovo je BROD LUDAKA...sve gore od goreg!!! Treba obe varijante i pisati ZS i novinama: Ima neko nekog poznanika da to plasira,jer ovako mozda i ne objave....kad mi se spomene NS-BP autmatski dobijem aritmiju! Ili neko ima bolje ideju!!!! Hajde javite se! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 Ja sam sad kopirala i poslala mail..i jos sam dodala da mi odgovore koje su cene povratnih karata: BG-BP; NS-BP i SU-BP..jer oni tvrde da je i iz Subotice famoznih 26 evra! Cvrc! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 razumem ja da je sve to stvar principa, ali mislim da nije zanemarljivo pitati po kom kursu oni racunaju kad izdaju karte. Meni je to zanimljivije od same cene, jer ako mi ne odgovara ne moram ni da se vozim sa njima... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 Koliko se ja secam kurs i nije bio neki problematican...tu, plus-minus sitno... meni najvise odgovara,jer istim vozom idem dalje za Bratislavu i najlakse mi je jer mogu da ustanem,odem na kafu....tako da mene bas tangira sama cena! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 On 12/16/2012 at 12:58 PM, hekata said: razumem ja da je sve to stvar principa, ali mislim da nije zanemarljivo pitati po kom kursu oni racunaju kad izdaju karte. Meni je to zanimljivije od same cene, jer ako mi ne odgovara ne moram ni da se vozim sa njima... Racunaju prodajni kurs banka Intesa, tako je bilo letos kada sam kupovao kartu za Ljubljanu. Cena je bila 25 evra. Secam se da je tada zvanicni srednji kurs bio 116 a da su oni racunali da je evro 122. Na pitanje da li mogu da platim u evrima ili deviznom karticom receno mi je da primaju smo dinare. Sve u svemu karta plus rezervacija razlika je bila na kraju u dinarima 6 evra u njihovu korist. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 Nema veze kurs sa Bankom Intesom. Uglavnom im je oko 2 evra viši kurs od NBS-a u proseku. Danas recimo računaju 115 kurs. Ne treba pisati medijima odmah, treba sačekati odgovor i videti šta će reći. Možda ima neka odredba koja im dozvoljava to. Ukoliko ne odgovore, onda treba medijima slati uz još dodatnu napomenu da na mail, na koji zakonski moraju da odgovore, ne odgovaraju. P.S. Razlika povratne SU-BP i BP-SU nije tolika jer je samo 9 tarifnih km od stanice Subotica do granice na teritoriji Srbije. Povratna BP-SU je 16,40 EUR, a SU-BP 16,60 EUR. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 onda je najbolje uzeti povratnu ns-su pa su-bp? ispada da je ns-su 10 eura Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 A "najjeftinija" opcija je da lepo tutnem čika kondukteru 100 dinara kad udjem u voz u NS-u,pa onda istrcim iz voza u SU (joooj samo izlecem iz vozova) i kupim povratnu SU-BP!!!! Grozim se svih ovih muvanja,ali......! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 ne znam da toliko dugo voz stoji u subotici na stanici da se moze istrcati do blagajne i kupiti karta i ponovo vratiti nazad. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 Pa uglavnom ima vremena...kad stigne,posle 5 minuta se pomeri 100 metara dalje i tamo se obavlja pasoska kontrola...a videla sam da ljudi ulaze u voz i kad je tamo pomeren,jer kontrola ide od prvog vagona,pa samo udjes u zadnji (poneses pasos naravno sa sobom)...ja stvarno necu vise idiotima da poklanjam 10 evra! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2012 On 12/16/2012 at 6:56 PM, mamahaker said: A "najjeftinija" opcija je da lepo tutnem čika kondukteru 100 dinara kad udjem u voz u NS-u,pa onda istrcim iz voza u SU (joooj samo izlecem iz vozova) i kupim povratnu SU-BP!!!! Grozim se svih ovih muvanja,ali......! Sve sa pekmezom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2012 Moram da vam napišem nešto što se tiče vašeg boravka automobilom u Mađarskoj. Radi se o parkiranju. Dakle, ako parkirate auto na regularnom parking mestu, sa ili bez potrebe plaćanja, a parkirate u suprotnom smeru dobićete lisice i platićete kaznu sa troškovima oko 20000Ft. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2012 On 12/15/2012 at 9:27 PM, RaxCherrych said: I naravno, opet budalaštine od novog reda vožnje- povratna karta Novi Sad - Budimpešta 27 EUR povratna karta Budimpešta - Novi Sad 24,60 EUR Poslao sam pre par dana mail na putnik.info@srbrail.rs, bez odgovora. Evo sadržine maila, pa ko hoće da prekopira pa da im pošalje isto nek' izvoli: Poštovani, Po bilateralnom sporazumu ŽS-MAV povratne karte između stanica ŽS i MAV se prodaju sa 60% popusta u odnosu na SCIC-NRT tarifu. U praksi, na blagajnama ŽS to se primenjivalo zaključno sa redom vožnje 2010/2011. Počev od reda vožnje 2011/2012 i uključujući i novi red vožnje 2012/2013, na blagajnama ŽS se povratne karte do stanica MAV prodaju sa 60% popusta samo na teritoriji MAV, a na teritoriji ŽS se računa samo 50% popusta po tarifi SET. Za to vreme se na blagajnama MAV povratne karte do stanica ŽS prodaju sa popustom od 60% na celokupnom prevoznom putu MAV i ŽS. Iz ovog razloga dolazi do situacije da povratna karta Budimpešta - Novi Sad kupljena u Budimpešti iznosi 24,60 EUR, a povratna karta Novi Sad - Budimpešta kupljena u Novom Sadu iznosi 27 EUR. Isto tako povratna karta Beograd - Budimpešta (Specijal) koja iznosi 26 EUR je jeftinija od povratne karte Novi Sad - Budimpešta. Relacije su uzete proizvoljno. Zbog čega se krši bilateralni sporazum? Zašto stanovnici Novog Sada i ostalih gradova i sela Srbije osim Beograda moraju iz svojih džepova izdvojiti više novca od nas, stanovnika Beograda, i od stanovnika Budimpešte i drugih mađarskih gradova i sela? U iščekivanju odgovora, Srdačno A zar ne moze da se kupi na novosadskoj stanici specijal BEOGRAD-BUDIMPESTA i tako resi ova kradja od 1 E? Ili nece da izdaju od BGa vec samo od NSa? I samo se posle udje u voz u NSu, kao sto bi i inace... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2012 [quote author=Masha link=topic=2376.msg97407#msg97407 date=135574225 A zar ne moze da se kupi na novosadskoj stanici specijal BEOGRAD-BUDIMPESTA i tako resi ova kradja od 1 E? Ili nece da izdaju od BGa vec samo od NSa? I samo se posle udje u voz u NSu, kao sto bi i inace... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2012 Pa problem i jesete sto naplacuju istu cenu i od Beograda i od Novog Sada...a valjda bi trebalo da bude jeftinije od NS-a jer je kraca relacija...pa sad ispada da ce od N Sada biti jos i evro vise...pa onda malo ćornu na kursu,pa ti ne vrate kusur...a i cena iz suprotnog smera tj.iz Budimpeste je niza nego iz Srbije....sve u svemu Novi Sad "nakaljao"... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2012 On 12/17/2012 at 1:11 PM, mamahaker said: Pa problem i jesete sto naplacuju istu cenu i od Beograda i od Novog Sada...a valjda bi trebalo da bude jeftinije od NS-a jer je kraca relacija...pa sad ispada da ce od N Sada biti jos i evro vise...pa onda malo ćornu na kursu,pa ti ne vrate kusur...a i cena iz suprotnog smera tj.iz Budimpeste je niza nego iz Srbije....sve u svemu Novi Sad "nakaljao"... Mislim da je stvar u tome sto je u pitanju "Specijal", kome je fixna cena...jeste glupo, ali je tako uvek bilo. Ne znam koliko kosta kad se ne uzme specijal...i da li onda postoje razlike u ceni... A to za ne vracanje kusura , nije mi se desavalo, ali ako te to brine, uvek mozes da doneses tacan iznos Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2012 Pa njima je fixna cena od Novog Sada,a od Subotice nije..ako je fiksna,onda je valjda ista cena od bilo kog mesta iz Srbije...tako da rade kako im se hoce....pitanje kusura je vise stvar bezobrazluka...da, treba spremiti sve u paru ili jos bolje, jedno 10 dinara manje,pa da vidim sta ce da kazu! Pokusacu,ako nista drugo da im vidim facu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2012 Pa ovo mozda i nije tema,ali sam se "jako obradovala"..evo nama brzih pruga...Pesta, cekaj me ,stizem za sat i po ( dobro de, za dva)! Kusur neka ide Mrklonjicu! http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=17&nav_id=669784 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2012 On 12/17/2012 at 2:00 PM, mamahaker said: Pa ovo mozda i nije tema,ali sam se "jako obradovala"..evo nama brzih pruga...Pesta, cekaj me ,stizem za sat i po ( dobro de, za dva)! Kusur neka ide Mrklonjicu! http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=17&nav_id=669784 "... A kada će to biti? Ne znam, al‚ rek‚o komesar." Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites