Jump to content

Featured Replies

Nema apsolutno nikakve potrebe, kažem čisto jer se desio dan kada nas je jako jako mrzelo da idemo odande sa kesama i koječim pa smo seli u taxi  ;D

Nisam siguran kada su tačno popusti, mi smo se zadesili jednom polovinom septembra i našli smo svašta po nerealno niskim cenama, tipa majice 200din(Pull&Bear), džemper 750din(C&A), duksevi 900din(H&M) i stvari su skroz okej kvaliteta. Ali opet kažem, treba da kopaš :)

Pozz, imam jedno pitanje... nasao sam neki let koji mi odgovara iz budimpeste,ali problem je sto avion krece u 6h ujutru,tj na aerodromu treba biti 2h ranije....ima li neko predlog kako bih mogao da organizujem put iz bg-a....tj, kako bih na najbolji nacin mogao da ubijem tamo vreme...???

ja sam do sada uvek isao vozom pa onda po budimpesti kuliranje i uvece poslednjim busom na aerodrom. druga opcija je direktno iz bg-a preko neke agencije koja radi kombi prevoz.

• 1 month later...

Iz Budimpešte do Bratislave ima da se kupi povratna karta za 17.50 EUR kako piše na sajtu mađarskih železnica. Da li ta karta mora da se kupi ranije ili može da se kupi i pred sam polazak voza? Koliko košta u jednom smeru?

I ono sto je interesantno u vezi sa tim je sto i karta u JEDNOM smjeru kosta isto toliko. Kad sam pitala zasto je to tako, nisu znali da mi odgovore.  :o Zakasnili smo na Orangeways, pa smo morali da se snalazimo za drugu kartu.

Ta karta je u kombinaciji Mav starta.

Redovna cena je 24,20Eura.

A sta znaci Mav start?...pre neko vreme sam se vozio od budimpeste do bratislave i cena je 17,50e za povratnu...uzeo sam je sat vremena pre polaska...

Ta karta je u kombinaciji Mav starta.

Redovna cena je 24,20Eura.

MAV-Start je ime državnog železničkog operatera Mađarske. Redovna cena povratne karte je 17,50 EUR ma kad god kupljena. Cena karte u jednom smeru i povratne je ista jer je popust na povratnu golem.

Cena karte u jednom smeru i povratne je ista jer je popust na povratnu golem.

Popust od 100%?

Popust od 100%?

Da je popust 100% cena karte bi bila 0. Popust na povratnu kartu je 55% za Mađarski deo i 60% za Slovački deo (popust se odnosi i na odlazak i na povratak). Čak šta više iz Budimpešte do Šturova, Novih Zamki, Bratislave, Košica i Poprada je cena povratne karte čak i posebno još jeftinija od tog popusta (koji važi do drugih stanica u Slovačkoj i od drugih stanica u Mađarskoj). Na kraju, blagajnici uvek prodaju povratnu jer je jeftinije od karte u jednom smeru, ali to ne kažu, tako da je zato cena ista...

Bitno je to da ako se ide noćnim vozom Beograd Budimpešta koji stiže u 6.04h ujutru u Budimpeštu može bez problema da se kupi na šalteru povratna karta Budimpešta Bratislava po ceni od 17.50 EUR, tj. da ne treba kupovati ranije kartu preko Wasteels-a u Beogradu.

Bitno je to da ako se ide noćnim vozom Beograd Budimpešta koji stiže u 6.04h ujutru u Budimpeštu može bez problema da se kupi na šalteru povratna karta Budimpešta Bratislava po ceni od 17.50 EUR, tj. da ne treba kupovati ranije kartu preko Wasteels-a u Beogradu.

Ma da, opušteno, za Bratislavu ide tek u 07:25, međunarodna blagajna radi od 3-4 ujutru, a primaju i EUR (vraćaju kusur u forintama), tako da taman imaš vremena i forinte za doručak. Tako sam ja letos.  :)

ljudi jedno pitanje...sad gledam od budimpeste do kosica je povratna 20eura,sa presedanjem u bratislavi...da li sam duzan da uzmem prvi voz koji ide iz bratislave do kosica(ili mozda moram odredjeni tip voza) ili mogu da izblejim malo tamo?

ljudi jedno pitanje...sad gledam od budimpeste do kosica je povratna 20eura,sa presedanjem u bratislavi...da li sam duzan da uzmem prvi voz koji ide iz bratislave do kosica(ili mozda moram odredjeni tip voza) ili mogu da izblejim malo tamo?

20 EUR je povratna karta za direktan voz Budimpešta - Košice koji kao što reče Tavel ide preko Miškolca. Povratnu kartu Budimpešta - Košice preko Bratislave iako budeš mogao da kupiš koštala bi 69 EUR jer je to okolo naokolo. Iz Budimpešte za Košice imaš 2 puta dnevno u pola 7 ujutru i pola 7 popodne, a nazad u 6 ujutru i 6 popodne. Putovanje traje oko 3 i po sata.

Popust od 100%?

Da je popust 100% cena karte bi bila 0.

Pa zar nije?

Pa zar nije?

Nije. Zato što je jedna karta za odlazak i povratak, nisu dve karte. Za to je popust dogovoren. Ako uzimaš posebno kartu za tamo i posebno za nazad u isto vreme i na istom mestu, popust nećeš dobiti.

Gledao sada na sajtu MAVa i povratna iz Budimpeste do Katovica je 93 EUR sto nije malo . Moze li to nesto jeftinije? Tipa sa 2 karte. Do i od Bratislave. Odgovara i Krakov

Gledao sada na sajtu MAVa i povratna iz Budimpeste do Katovica je 93 EUR sto nije malo . Moze li to nesto jeftinije? Tipa sa 2 karte. Do i od Bratislave. Odgovara i Krakov

Imas dve mogucnosti da prodjes jeftinije il da uzmes kartu do Varsava 29e specijal il da ides busom do Krakowa  :)

Imam jedan predlog,iskreno ne znam kome da ga prosledim pa resih da ga ovde podelim sa sirokom narodnom masom ;) mislim da bi na glavnoj stranici foruma u rubrici "putnicki srevis" trebalo ubaciti umesto "jeftini letovi" temu "jeftini prevoz" a da se zatim grana tema na jeftini bus,voz i avion...ovako su raznorazne opcije za prevoz previse rastrkane po raznoraznim temama a tom promenom bi se informacije o pogodnim varijantama za prevoz grupisale u toj temi...

Pa zar nije?

Nije. Zato što je jedna karta za odlazak i povratak, nisu dve karte. Za to je popust dogovoren. Ako uzimaš posebno kartu za tamo i posebno za nazad u isto vreme i na istom mestu, popust nećeš dobiti.

Pa nisam ni mislio na to da se odvojeno uzima karta (za tamo,i za nazad),nego za povratnu (jednu kartu).

Zar ne izadje popust onda 100%?

Pa zar nije?

Pa nisam ni mislio na to da se odvojeno uzima karta (za tamo,i za nazad),nego za povratnu (jednu kartu).

Zar ne izadje popust onda 100%?

Mozes da kazes da je popust za povratak 100%,tj.free ali ne mozes da kazes da je na kartu popust 100% jer se time podrazumeva popust na iznos karte,a to bi tom slucaju znacilo da je ukupno 0e