Jump to content

Featured Replies

Suprug i ja smo krajem maja ove godine koristili uslugu Terra Travel agencije za prevoz od Beograda do aerodroma u Budimpesti, a nakon 3 nedelje od Budimpeste do Beograda. Moram da kazem da smo izuzetno zadovoljni njihovim ne samo profesionalnim, vec i ljubaznim i kulturnim odnosom prema klijentima. Kombiji su veoma udobni, novi, klimatizovani, i predvidjeni su za 7-8 putnika, sto znaci da sakupljanje odnosno razvoz putnika do njihovih adresa ne traje dugo, kao sto je to slucaj sa agencijom Gea koja ima kombije sa daleko vise sedista. Voznja je veoma prijatna I sigurna.

Kao sto nam je i receno onda kada smo rezervisali mesta, dan unapred smo obavesteni kada ce kombi doci po nas sutradan ujutru ( I to vreme je zaista bilo ispostovano), a kada smo pri povratku kasnim letom sleteli u Budimpestu, predstavnik Terre nas je cekao na aerodromu. 

Inace, za Terra travel smo se odlucili jer je nas sin prosle godine u decembru putovao Geom od Budimpeste do Beograda i prosao ko bos po trnju (prvo, smrzavao se jer je grejanje bilo slabo a duvalo je sa svih strana jer je kombi bio u losem stanju, a zatim, razvoz putnika po Beogradu je trajao satima). Nakon ovog naseg iskustva sa Terra travelom, njihov kombi prevoz toplo preporucujemo svima, a mi cemo ga sigurno ponovo koristiti.

Moram ovo da kazem ali molim da se ne shvati kao reklama jer ne znam kako drugacije da kazem a da ne bude pogresno shvaceno. U Terra travelu su pocetkom meseca spustili cenu karte do Budimpeste, tako da je sada jedan pravac 25 eura a povratna 50. Nikad jeftinije kombijem do Peste. Sada vise ne mogu da kupim jeftiniju avio kartu iz Peste nego prevoz kombijem. Vrhunski!  :pivoooo:

obično putujem noćnim vozom a vraćam se dnevnim, ja ne videh gde da utaknem laptop, jedino u WC....a mislim, ipsravite me ako grešim. da i ako taj voz ide do Ferihegjija. on staje na terminalu koji j zatvoren, tako da opet mora presedanje. Pedjalon,, ispravi me ako sirim dezinformacije. U svakom slučaju glasam za voz BGD BUD, ta opcija preko Segedina, kad se sve sabere, neće biti povoljnije, a Budimpešta zaista pruža mnogo mogućnosti, pogotovo leti. Što rekoše, spa se otvaraju u 6 ujutru. Milina, valjda je bolje tako nešto - banjanje u spa, nego lomatanje do Segedina pa posle do Ferihedjija pa presedanje...

obično putujem noćnim vozom a vraćam se dnevnim, ja ne videh gde da utaknem laptop, jedino u WC....

Od decembra 2012. je tek po jedan vagon po vozu u kome imaju utičnice. U noćnom vozu to je mađarski vagon br. 423, a u dnevnom češki vagon br. 370 ukoliko Česi pošalju noviji model vagona. Ponekad se desi da Česi pošalju stariji koji nema utičnice, ali uglavnom je novi.

ja sam putovala u februaru ove godine i bila u madjarskom vagonu ali utičnica nije bilo a posle se vraćala dnevnim. baš ću da pogledam brojeve vagona sledeći put. hvala

ja sam putovala u februaru ove godine i bila u madjarskom vagonu ali utičnica nije bilo a posle se vraćala dnevnim. baš ću da pogledam brojeve vagona sledeći put. hvala

U noćnom imaju dva vagona za sedenje - 422 sa otvorenim salonom koji nema utičnice i 423 sa kupeima koji ima utičnice ako ide Bmz vagon, kako je predviđeno. Isto kao i što Česi nekad pošalju drugi vagon tako i Mađari znaju ponekad da stave Bvmz koji nema utičnice umesto Bmz, tako da nikad ne možeš biti 100% siguran.

e ja sam sedela u onom kao salonu, bez kupea, ali su mi i rekloi da samo taj vagon i ide do Budimpeste...e sad, stvarno se ne secam koliko je vagona uopste i stiglo do Peste. Uskoro cu opet ici, pa proverim

• 3 weeks later...

U petak putujem za Poljsku iz Budimpešte. Autobus mi kreće oko 1:15 noću pa ću imati nekih 5 sati lufta U Budimpešti na stanici Nepliget. POšto putujem sam pitao bih koliko je bezbedno i da li ima neki kafić ili tako nešto gde može da se svrati da ubijem vreme. Putujem busom koji ide iz Sofije SINBAD pa ako neko ima iskustva sa njima neka javi  :mah:

Sinbad ti je ok kompanija.. Moja devojka je radila za njih u Poljskoj, nisu ništa posebno ali nisu loši tako da definitvno ne bi trebalo da imaš problema.. Btw lepo se provedi u Poljskoj i ja jedva čekam uskoro da se vratim tamo..  :pivoooo:

• 2 weeks later...

Evo ovako....resih da se registrujem, u trenutku kad primetih polemiku oko "dezinformacija" vezanih za lopove u vozu. Jedna od njihovih zrtava sam ja...znaci, nisam cula, nije se to desilo nekom tamo, vec bas meni. Verujem da sam bila uspavana, ili tako nesto, posto se jako dobro secam da nisam mogla da zaspim, posto je saputnica u zakljucanom kupeu glasno hrkala. U jednom trenutku sam se probudila, posto sam cula da se zatvaraju vrata od kupea... Odmah sam shvatila: kako mogu da se budim, ako nisam zaspala i kako mogu da se zatvaraju vrata, ako su bila zakljucana??? Skocila sam, uzela torbu, novcanik....otvorila ga, imala sam sta da vidim. Uzeli su mi sve dinare, forinte i evre...samo su novac u metalu ostavili. I kao na filmu, iskacem iz kupea, pogledam i vidim ga kako izlazi iz vagona. U tom trenutku voz staje i on izlazi iz njega. Necete verovati, bez preterivanja, to su zaista bile sekunde u pitanju od trenutka kad sam se probudila, do trenutka kad je on izasao iz voza.

Ubedjena sam da su lopovi u dosluhu sa kondukterom i masinovodjom, zato sto mi je to prosto neverovatno kako je sve to uklopljeno. Oni meni cak ni novcanik nisu uzeli, verovatno iz razloga da primetim tek u Budimpesti da sam opljackana... Posle sam tek videla da su mi, pored novca, ukrali telefon i parfem. Stigla sam u Budimpestu, nisam imala novca ni za WC. Prava agonija.

Bilo bi lepo da to nije istina. Cesto idem za Budimpestu. Praktikovala sam da idem vozom, posto je karta povoljna, mozes da odspavas, da ustanem, prosetas...I 5-6 puta sam prosla bez ikakvih problema. Bila sam ubedjena da se apsolutno nista ne moze dogoditi, toliko da sam pocela da drzim novac u novcaniku, kao i sav normalan svet.

Cak mislim da madjarski kondukter registruje ko gde drzi kartu, da li je u novcaniku ili ne i da li ima novca, a zatim javlja bandi. Nakon sto sam opljackana, naravno, trazila sam konduktera, kako bih prijavila sta se desilo i pokusala nesto da uradim, medjutim, on je plasirao neku totalno nelogicnu pricu.  Navodno, taj neko ko je izasao u trenutku kad je voz stao, ustvari nije imao kartu i svakako ga je policija sacekala na stanici...i naravno, oni su ih kontaktirali, medjutim, taj tip nista nije imao kod sebe, cak ni novac za kartu.

Pogledajte na samom granicnom prelazu kod Madjara...postoji upozoravajuci poster na kome je nacrtan automobil u kvaru, covek koji menja gumu na tom automobilu i lopov koji ga peljesi.

gde nam je sada onaj stručnjak (Laza GNR) što tvrdi da mi svi ovde umišljamo u vezi pljački u tom vozu? Da su pljačke u vozovima samo na filmu, jer tobož on ih nije video, pa ih onda ni nema.

Samo treba dobro razgraničiti stvari. Lopovi u ovom noćnom vozu, kao što sam govorio, su svakodnevno, sistematski. Nekad iskoriste priliku, nekad ne. Ako ste svesni ove činjenice i dovoljno obazrivi, neće vam se ništa desiti ni u ovom, a naročito ne u drugim vozovima (preporučujem vagon sa autobuskim sedištima umesto kupea, jer je upaljeno svetlo i pod okom ste velikog broja drugih putnika).

• 3 weeks later...
Lopovi u ovom noćnom vozu, kao što sam govorio, su svakodnevno, sistematski.

Slazem se u potpunosti sa ovim za lopove, imam super predlog hajde da se zalimo zeleznici srbije na ovaj mejl [email protected] ili na telefon 011-268-8887 i 011-268-8889 (9-15h) pa da vidimo da li ce uopste nesto uraditi.

"Prijavite korupciju na Železnici

Autor: Beta

Železnica Srbije sutra uvodi besplatne telefonske brojeve i mejlove preko kojih će moći da se prijave nepravilnosti u poslovanju železnice.

U saopštenju se ističe da će na taj način moći da se prijave informacije o najrazličitijim vidovima korupcije na Železnici, "bilo da je reč o zaposlenima na terenu, u vozovima i stanicama, ili o najznačajnijim poslovima, poput finansija, investicija ili nabavki".

Brojevi otvorenih telefona na koje će radnim danima od 9.00 do 15.00 moći da se prijavljuju nepravilnosti u poslovanju i pokušaji korupcije na železnici su 011-268-8887 i 011-268-8889, a mejl [email protected].

Nadležne službe u Železnici Srbije će, kako se navodi, analizirati sve dobijene informacije, a anonimnost svih takozvanih "uzbunjivača javnosti" je garantovana.

Generalni direktor Železnice Srbije Dragoljub Simonović je istako da je pri kabinetu generalnog direktora oformljeno posebno odeljenje koje će primati te informacije i prosleđivati ih na proveru nadležnim službama u železnici.

"Svesni smo da će tu biti i mnogo lažnih pritužbi, ali ćemo svaku informaciju pažljivo i detaljno razmotriti i analizirati, kako bi smo utvrdili pravu istinu", rekao je Simonović.

On je istakao da je cilj Železnice da na taj način način dođe do informacija o potencijalnim nepravilnostima, koje se možda uspešno prikrivaju negde na terenu ili u firmi, i da ih ispravi, a odgovorne otkrije i kazni."

@MulinoBianco

Kao prvo, znaš li ti uopšte značenje reči korupcija? Kakve ovo ima veze sa korupcijom?

Kao drugo, kao što Danilo reče, krađe su isključivo na teritoriji Mađarske, sa kojim ŽS ili MUP Srbije nemaju nikakve veze.

• 2 weeks later...

Pozdrav! Zanimaju me utisci, iskustva i komentari putnika koji su putovali Fudeksom u Budimpeštu (Bec) a u vezi propisa za 50 evra po danu i zdravstvenog osiguranja. Koliko često graničari to traži, da li samo za "sumnjiva lica" (ona sa dosijeom u policiji) ili po nekom random principu. Kako ste se "vadili" ako ovo niste imali?  Putujem kod devojke u Poljsku, u petak pa mi ovo deluje glupo da imam 50 evra po danu. Ovde sam pročitao da se traži manje za Poljsku http://upravusi.rs/putovanje/u-sengenu/koliko-je-novca-potrebno-za-ulazak-u-zemlje-sengenske-zone/ ali nemam pozivno pismo.

Kakvi su genersalno vaši utisci što se tiče Fudeksa kao prevoznika?

Pre sam išao Terra Travelom. Jeste da izgleda glupo ali možda kad je u pitanju kombi traže ovo dosta ređe?

Molio bih samo bez komentara "Što ne ideš vozom, jeftinije je?" - nije mi sigurnija ta varijanta (lopovi), duže se putuje i trebam da čekam 8 sati za sledeći prevoz iz Budimpešte. 

Pozdrav! Zanimaju me utisci, iskustva i komentari putnika koji su putovali Fudeksom u Budimpeštu (Bec) a u vezi propisa za 50 evra po danu i zdravstvenog osiguranja. Koliko često graničari to traži, da li samo za "sumnjiva lica" (ona sa dosijeom u policiji) ili po nekom random principu. Kako ste se "vadili" ako ovo niste imali?  Putujem kod devojke u Poljsku, u petak pa mi ovo deluje glupo da imam 50 evra po danu. Ovde sam pročitao da se traži manje za Poljsku http://upravusi.rs/putovanje/u-sengenu/koliko-je-novca-potrebno-za-ulazak-u-zemlje-sengenske-zone/ ali nemam pozivno pismo.

Kakvi su genersalno vaši utisci što se tiče Fudeksa kao prevoznika?

Pre sam išao Terra Travelom. Jeste da izgleda glupo ali možda kad je u pitanju kombi traže ovo dosta ređe?

Molio bih samo bez komentara "Što ne ideš vozom, jeftinije je?" - nije mi sigurnija ta varijanta (lopovi), duže se putuje i trebam da čekam 8 sati za sledeći prevoz iz Budimpešte. 

Kao prvo,ti na granici ako te slucajno pitaju ( ali tesko da ce,jedino ako si bas sumljiv lik...) reci da ides na 3 dana u Budimpestu i reci kolko para imas,ako te pitaju za rezervaciju ti reci da ces tamo naci smestaj...devojka i ja smo pre mesec dana presli peske granicu i nista nam nisu rekli,tj.pitali su nas gde idemo i koliko ostajemo,cisto formalnosti radi...A takodje bi ti rekao da je voz ok ako mozes da ga uklopis,ti sa busem mozes da zaglavis guzvu na granici i slicno...a sto se lopova tice,pa ima ih svuda,i po busevima,vozovima...u svim gradovima Evrope...

Na voz ne moraš da čekaš 8 sati nego u vrh glave 4-5!!! Veoma je moguće da će te pitati za pare ako ideš autobusom jer od 20 mojih drugara što su skoro prelazili granicu sa Mađarskom sve su ih pitali!

Na voz ne moraš da čekaš 8 sati nego u vrh glave 4-5!!! Veoma je moguće da će te pitati za pare ako ideš autobusom jer od 20 mojih drugara što su skoro prelazili granicu sa Mađarskom sve su ih pitali!

Ili ti tačnije sat i 20 minuta. Iz Beograda stiže u 06:04, a za Varšavu ima voz u 07:25.

Neznam za Fudeks,ja putujem cesto za Bec..FENIKS i OLITURS,ali niko ne pita nista,ni za osiguranje niti za pare..dobro je ako imas neku karticu i plus 100-150 eur..onda nemas brige..a osiguranje izvadi makar na 3 dana,nije skupo a dobro zbog tebe..

Ili ti tačnije sat i 20 minuta. Iz Beograda stiže u 06:04, a za Varšavu ima voz u 07:25.

Ja sam na taj jutarnji skroz i zaboravio,ja sam mislio na onaj večernji!! Al eto sat i po vremena..

Hvala za info! Ok, ovako idem sada a za sledeci put cu da vidim. Idem Eurolines-om iz Budimpeste do Krakowa, 30 evra povratna. Krece u 6:30h iz BUD, u povratku je u 22:00h. Polazi sa Nepliget stanice. Na to sam mislio kad sam rekao da trebam da cekam 8 sati na sledeci prevoz kad bih isao vozom  :)

Ne znam koliko se krecu cene karte za voz iz BUD ka Poljskoj ali koliko sam cuo nisu uopste jeftine za Krakow (nesto tipa oko 40 evra u jednom pravcu). Jel moze neko da mi to proveri? Ne mogu da se snadjem na ovom njihovom sajtu. Odgovara mi i Katowice posto mi devojka zivi u Chrzanowu koji je izmedju Krakowa i Katowica. Skoro je njena drugarica kad se vracala iz Srbije kupila voznu kartu za 20 evra u jednom pravcu Budimpesta - Katowice... i to je nasla na nekoj akciji na netu.

Fora je sto ne treba uopste zdravstveno osiguranje za Poljsku, vazi medjunarodni ugovor jos iz Ex-Jugoslavije i koji je jos uvek na snazi za sve drzave nakon raspada. To sam licno proverio prosle godine kad sam bio da pitam u PIO cini mi se, ili gde vec. Na netu pise da treba samo zdravstvena knjizica...

Uzgred, pronasao sam sebe i devojku na Street Viewu, prosle godine kad sam bio  ;D

Za to zdravstveno osiguranje te neće niko pitati(do sad nisam čuo uopšte da je neko pitan) ali svejedno ti uopste nemoj da gledaš šta treba za Poljsku jer ti ulaziš u EU kroz teritoriju Mađarske tako da njih briga da li ti ideš za Poljsku ili za Kirgiztan!! Ova karta je najjeftinija 29 eura u jednom pravcu i to samo ako ih još ima ali u principu tih karata nema već nedelju dana pre polaska tog voza!! Najjeftinije sto mozes da prodjes osim te karte je da plaćaš od granice do granice, ja sam tako radio i izašlo me je oko 30-40 eura od Varšave do Budimpešte...