Jump to content

Featured Replies

Znam druže, jasno mi je šta hoćeš da kažeš. Više sam rekao ironično. Po njihovoj logici, ako bih hteo da ostanem 60 dana, trebalo bi da dam 60 evra za putno osiguranje. Zašto kad uopšte nije potrebno a samo zato što prolazim ~10 sati kroz Madjarsku.

Osiguranje ne važi samo za Mađarsku. U paketu su, ako tako odlučiš, sve zemlje Evrope, sveta...

Zla li neko koliko je povratna Subotica - Budimpesta? I da li mozda pitaju na granici koliko novca imate i to? Posto ne planiram puno nositi, idemo bas low-budget na dan ili dva....

Gde mogu da se vide rastojanja između železničkih stanica (gradova) u srbiji i u evropi?

A koliko se razlikuju od realnih kilometara?

Nema pravila. Npr. u exSSSR mislim da se ne razlikuju uopšte, dok kod nas mislim da zavisi od geometrije pruge. Tamo gde su planinske pruge, potrebno je više energije za vuču vozova, te se računa kraći tarifni km. Tako npr. Beograd - Bar je realnih 476 km, dok je tarifnih 513 km.

imaš ovde na sajtu u delu korisni linkovi nešto o tome: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1889.0

Koliko sam shvatio, čovek je tražio rastojanja prugom.

Gde si ti našao da Beograd - Bar je realnih 476 km, a tarifnih 513 km? Ili imaš neku knjigu od Železnica?

Lapsus, 563 tarifnih km je tačno. Eto, vidiš, čak 87 dodato na 476, tako da nije baš sasvim pouzdana informacija.

Na website CIP-a piše da je dužina pruge Beograd Bar 454.8 km.

Znači, ne zna se tačno ni koliko su pruge izgradili  :D

Na website CIP-a piše da je dužina pruge Beograd Bar 454.8 km.

Znači, ne zna se tačno ni koliko su pruge izgradili  :D

Možda je 454,8 km od Resnika do Bara, pošto se u Resniku pruga odvaja od pruge Beograd - Niš.

Da li neko ide narednih dana do Budimpeste da mi donese nešto iz Srbije?

Pedjalon...tako ti je to kad mi nisi poslao personal messsage,a imas i druge nacine da me pitas...ja sam juce dosla u Bratislavu....

Elem,pozdrav iz Slovacke...juce stigla mojom omiljenom Avalom...u vozu sam cula od konobara i kuvara da od nove godine NECE BITI AVALE...tj.ukidaju je jer su Cesi poludeli jer im stalno saljemo pokvarene vagone,koje onda oni moraju da popravljaju....inace juce je i iz BG/a isao ceski vagon...pretpostavljam da mi OPET nismo imali zglavan. U svakom slucaju,kazu do Praga nece ici....poludela sam jer mi ne odgovara da teglim torbe iz voza i cekam 2/3 sata voz za Bratislavu. Na stanici u BP uglavnom otrcim u Wasteels i kupim kartu za dalje jer nikad nije bilo guzve. Juce> 4 ogromna reda sa po 30/tak ljudi...a na medjunarodnoj blagajni nas 5/6...te kupih kartu bez problema.  Da li IKO ZNA STA CE BITI SA AVALOM? :102: I sta se to desava pa je tako guzva u Wasteellsu. :102: A na granici...prvi put od kad putujem me Madjarica policajka pitala za zdravstveno osiguranje i pozivno pismo..nikad do sada me apsolutno niko ni rec nije pitao> pokazala sam joj karticu osiguranja Delta Generali i Viza karticu..pitala je gde idem i koliko dana ostajem. Eto,pa ako neko nesto zna....ne pisite mi lose vesti...ubicu glasnika. :psuje: Izvinjavam se na greskama interpunkcije...uvalili mi laptop sa NJIHOVOM tastaturom.

Za tu moju ptrebu saznah tek sinoć Tebi hvala.

A uostalom pitanje je da li tebi i poveriti tako dragoceni sadržaj kada si sumljiva mađarskoj policajki.

Pa kada niste dobri i treba da vam ukinu voz.:(

Znam ja još što šta ali bih radije da mi glava ostane na ramenima.

Da, pitaju ponekad takva pitanja na ulasku u Mađarsku (EU), kada ideš autom skoro obavezno pitaju:"kuda?"

(Taj skupoceni sadržaj je par komada ljutih paprika).:):eat:

A uostalom pitanje je da li tebi i poveriti tako dragoceni sadržaj kada si sumljiva mađarskoj policajki.

Da, pitaju ponekad takva pitanja na ulasku u Mađarsku (EU), kada ideš autom skoro obavezno pitaju:"kuda?"

ooo , dobrovoljno se javljam da prenesem te ljute papricice, samo ne znam da li bi presle Horgos u mojoj torbi ili stomaku :)))

Msm. i tebi tako treba,jer od cele Madjarske ti bi BAS Srbijansku papriku...e pa dragi, sedi na voz i dodji...ja da ti vucem papriku ,jok..dosta mi i ovog organic pekmeza sto sam vukla ...sta mislis dobijem bruh. I nemoj vise da me neviras....ako ti bas nesto treba za nazad,vracam se u sredu,pa AKO budes dobar.....tu sam!

pdwo.jpg

Nemojte ljudi tako, obicne Srpske ljute imaju od 3-6,000 SHU(skovila) dok ovi svetski rekorderi medj kojima je i trenutni Trinidad Moruga Scorpion Red imaju 2,009,231 SHU tako da su za sve poznavaoce Chilli papricica suvo zlato. Zato ako ima nekog da ovaj paket ponese mom prijatelju bili bi i on i ja jako zahvalni a ujedno bi i sam nosilac paketa bio u mogucnosti da degustira nesto sto se retko kada moze. Hvala i veliki pozdrav.

Ja sam pročitao u novinama Pruga koje izdaju naše železnice pre jedno šest meseci da zbog drugačije organizacije vozova između Nemačke i Češke Republike Intercity Avala je pod znakom pitanja od 15. decembra kada počinje da važi novi red vožnje.

Elem,pozdrav iz Slovacke...juce stigla mojom omiljenom Avalom...u vozu sam cula od konobara i kuvara da od nove godine NECE BITI AVALE...tj.ukidaju je jer su Cesi poludeli jer im stalno saljemo pokvarene vagone,koje onda oni moraju da popravljaju....Da li IKO ZNA STA CE BITI SA AVALOM?

Biće Avale, ne brini se. Konobar i kuvar šire netačne informacije. Od 15. decembra će ići češki vagon restoran umesto našeg pa su oni pomislili da neće biti voza jer neće biti njih u vozu.  ;D

Ja sam pročitao u novinama Pruga koje izdaju naše železnice pre jedno šest meseci da zbog drugačije organizacije vozova između Nemačke i Češke Republike Intercity Avala je pod znakom pitanja od 15. decembra kada počinje da važi novi red vožnje.

Ta drugačija organizacija se odlaže, barem za godinu dana.

Uh,dobro je.....msm.najlakse mi je ovako da putujem. A btw.i ovi nasi u vagon restoranu stalno nesto muljaju...prosli put su Madjari otkacili nas vagon/prvi razred na Kelebiji...ta dvojica su se ziva pojela dok smo cekali ..ko je TO mogao da otkuca. U svakom slucaju, ja sam za sada  :dance::banana: