Jump to content

Featured Replies

Bitno je da voleš votku, a to što nemaš ruska slova-to se ne zamera :) :) :) :)

:pij:

e, a carinici ne prave probleme za prenos tehnike, tipa, laptop, kamera i sl??

je l treba nesto dodatno da se placa za tako nesto?

sry ako je pitanje glupo, al nemam pojma kako to ide, a citao sam da kada ides iz USA kuci, umeju da ti konfiskuju stvari :/

ma da, moze sve. nikad nisam videla cak ni da nekog proveravaju.

ja prelazila granicu pre petnaestak dana, dečko koji je sa mnom putovao u kupeu nosio je skupoceni fotoaparat sa dodatnim objektivima, niko nas ništa nije pitao. u principu, možeš i vola da preneseš  :spot:

Mogu i ja da potvrdim. Drugarica i ja smo prelazile granicu pre par nedelja. Samo nas je carinik u povratku pitao da li imamo nesto za carinu i delovao vrlo nesrecno kad smo rekle da nemamo nista. (Samo pune kofere Mocart kugli  :shh:) Ali niko nista nije proveravao.

• 1 month later...

Ljudi, zanima me da li je neko isao skoro (u prethodne 2-3 nedelje) tim nocnim Beograd- Budimpesta, drugarica mi je "bacila buvu" da svi vozovi u poslednje vreme jako kasne pa cak i medjunarodni... :o Situacija je jako nategnuta, pitam za sigurnost jer moram da izvidim da li da rezervisem bus koji polazi od Nepliget-a u 6 ujutro (a voz stize u 5:04) ili za prethodni dan u 14 h,ali to ipak vise sati raspadanja po Budimpesti  ;D, koju ruku na srce ne poznajem bas toliko dobro da bih ispunila vreme od 8-9 sati, a nazalost nema ni ko da me doceka, svi ispalili... :cryy:

Ljudi, zanima me da li je neko isao skoro (u prethodne 2-3 nedelje) tim nocnim Beograd- Budimpesta, drugarica mi je "bacila buvu" da svi vozovi u poslednje vreme jako kasne pa cak i medjunarodni... :o Situacija je jako nategnuta, pitam za sigurnost jer moram da izvidim da li da rezervisem bus koji polazi od Nepliget-a u 6 ujutro (a voz stize u 5:04) ili za prethodni dan u 14 h,ali to ipak vise sati raspadanja po Budimpesti  ;D, koju ruku na srce ne poznajem bas toliko dobro da bih ispunila vreme od 8-9 sati, a nazalost nema ni ko da me doceka, svi ispalili... :cryy:

ja sam putovao tim vozom 18. juna i stigao je na vreme... sada, da li da rizikujes sa tom autobuskom kartom, e to ne znam sta da kazem :)

Ja samo mogu da ti potvrdim da je kasnio medjunarodni voz pre neki dan za Madjarsku, oko sat i po. A i voz iz Zagreba je kasnio juce sat vremena.

Uh, hvala na odgovorima  :) Pa...u svakom slucaju, bolje raspadanje po Budimpesti  ;D nego propusten bus...

Eh sad...raspadanje...Gde ti je avanturisticki duh  ;D Prolistaj malo teme vezane za BP, uocices da je jeftine zabave na pretek...A ja cu opet da izreklamiram moju omiljenu zabavu - termalne banje  :banana: Sta cu kad sam penzioner u dusi  lol::

Tako je! Idi ranije i idi u neku od termalnih banja! Ja predlazem hotel Gelert! Ulaz je oko 12 evra, cini mi se, ali je uzivancija svetska :)

Upravo! 3 bambija za Draganceta  clap.gif' alt=':clap:'> Gellert spa...karta je bila 3100 forinti, ima i neka fora ako se zadrzis krace da ti refunduju neki deo (ne vise od 500 forinti). Masaze su u rangu 3500-4500 forinti u zavisnosti od vrste i trajanja. Mozda ce 15ak E za masazu i 13 E za ulaz delovati mnogo, ali ako se uporedi sa visestrukim cenama istih kod nas (o razlici u kvalitetu ne vredi raspravljati...)...ne mogu docekati viznu liberalizaciju da za cca 50 E svako malo banem do Budimpeste i prepustim se kraljevskom spa ugodjaju.

Back to topic - kad si vec tamo, nemoj propustiti  :dance:

Pada mi nesto napamet, ako je sada karta BG-Budimpesta 26 eura povratna, a subotica-budimesta 15,2 eura povratna, jel je izvodljivo kupiti kartu do Subotice, sa popustom za studente, koja je 230 dinara jedan pravac, onda kupiti budapest special u Subotici, i posle ponovo Subotica- BG kartu u povratku? Ovako bi se ustedelo 400-500 dinara? jel je tehnicki izvodljivo, ima li se vremena za tako nesto dok voz stane?

skoro sam sigurna da ne moze, tj pre oko pola god nije moglo. ja sam to izvela tako sto sam kartu sub-bud-sub kupila u subotici kad sam isla po vizu u konzulat i onda sa popustom kupila kartu do subotice u bg. mislim da je rizicno da se kupuje na putu jer voz staje svega nekoliko minuta.

Teoretski bi bilo izvodljivo jer tamo voz stoji neko vreme zbog carine, ali vrlo cesto se napravi guzva na salterima pa mozda ne bi stigao da se vrnes u voz.

A moze i neko ko je iz Subotice da ti uzme kartu ranije pa da ti je samo preda na stanici.

Proverio sam, karta od Sobotice do Peste moze se kupiti na BG stanici, posle ostaje jedino problem karta subotica-bg, ona ne psotoji povratna?

ma das kondukteru 100 dinara i vozis se :P ja se secam pre 2 godine nas cetvorica smo isli za ns bez karti i usao kondukter i mi kao imamo samo 100-150 dinara a nemamo karte i on sta ce stavio u dzep i otisao :) isto je bilo i u povratku (samo sto smo jos bili i pijani :P )

ali mi nije jasno kako nema do subotice povratna :S

Recite mi, da bi se doslo do aerodroma u Bratislavi iz Budimpeste vozom/busom iz Budimpeste, moralo bi da se ide prvo do Bratislave pa to aerodroma, nema neka precica ili tako nesto?

Recite mi, da bi se doslo do aerodroma u Bratislavi iz Budimpeste vozom/busom iz Budimpeste, moralo bi da se ide prvo do Bratislave pa to aerodroma, nema neka precica ili tako nesto?

Aerodrom se nalazi u Bratislavi u gradskoj zoni. Gradski autobus ide sa zeleznicke do aerodroma, treba mu nekih 20-30min.

• 1 month later...

Za sve koji ne zele biti drani kombi prevozom:

Vozom do Peste,

na metro stanici Kobanya-Kispest  imate bus broj 93 do aerodromskog terminala 1 i bus 200 do terminala 2.

• 2 weeks later...

Za sve koji ne zele biti drani kombi prevozom:

Vozom do Peste,

na metro stanici Kobanya-Kispest  imate bus broj 93 do aerodromskog terminala 1 i bus 200 do terminala 2.

Imam samo pitanje Voz u BUdimpesti staje blizu ove  metro stanice Kobanya-Kispest ??? hvala

Nije ni blizu!

Kako od kog grada do aerodroma

« on: 14-11-2008, 13:42:49 » Reply with quote

Putujuci avionima cesto imamo problem kako doci iz grada do aerodroma i obrnuto. Pocinjem sa Budimpesta -  Ferihegy1 i ferihegy 2.

Od Keleti p.u. (Istocne stanice) Budimpesta do aerodroma Ferihegy 1 i Ferihegy 2.

01. Metro M2 (crveni) u pravcu Déli p.u. (juzne zel.stanice) , 3 (tri stanice) do Deák tera. Ovde preci u metro M3 (plavi) i ici u pravcu Ujpest 2(dve) stanice do Nyugati p.u. (Zapadne zel. Stanice). Sa ove , Nyugati p.u. (zapadne z.st), vrlo cesto ide voz prema Ferihegy 1 (Budimpestanskog aerodroma terminal 1). Pored aerodroma je pruga koja ide dalje prema jugoistoku (Szeged npr.) pa se za dolazak na aerodrom Ferihegy 1 koriste i redovne zeleznicke rute. (To isto znaci da ako neko putuje iz Szegedina ka Budimpesti moze izaci na Ferihegyu 1, naravno ako voz staje)

Karta za metro kosta 270 forinti za jednu voznju (treba vam 2), karte kupujete na ulazu u metro i ponistavate na automatu pred samim pokrenim stepenicama. NAPOMENA: u Budimpesti nije preporucljivo se voziti bez karte, jer su kontrole ceste, kazne i neprijatnost vrlo velike. Menjacnice na Keleti p.u. i ostalim stanicama postoje ali je kurs nepovoljan. U blizini Keleti p.u. ima puno malih menjacnica gde je kurs korektan. Dne 09.10.2009 za 1Eur= 270Ft.

Vozna karta od Nyugati p.u. kosta 300Forinti i kupuje se kao svaka druga karta ili na salteru ili na automatu.

www.bkv.hu sajt prevoza u Budimpesti

www.mav.hu sajt zeleznice madjarske (traziti Nyugati p.u. – Ferihegy1)

02. Druga varijanta je prevoz  M3metroom (plavi metro) do zadnje stanice Köbanya, pa zatim autobusom  200E letovi sa Ferihegy 2 (terminala 2 i 3) a staje i na Ferihegy 1 (terminal 1).

Autobus 93 ide od Köbanye ( zadnje stanice M3, plavog metroa) do Ferihegy 1 (terminal 1).

Oba autobusa voze od 03 ujutro i voze do ponoci. Ovu informaciju uvek treba proveriti jer je promenjiva.

03. Treca varijanta je kombi aerodromski prevoz koji se mora zakazati i vozi od stana, hotela, zel stanice do aerodroma i ,naravno, kosta mnogo vise.

Airport shuttle

HUF 2990 / person / one way ticket

HUF 4990 / person / two ways ticket

HUF 4490 / two persons

HUF 8490 / two persons / two ways ticket

04. Cetvrta varijanta je taksi, koja je najskuplja, ali ako se i koristi treba koristiti sve druge samo ne no name taksije i unapred se dogovoriti za cenu koja nebi trebalo da je veca od 15 eura. Neki taksisti imaju istaknutu cenu za prevoz do aerodroma.

U nadi da ce vam ovo koristiti, sretan put.

Pa naravno da koristi, ja putujem iz Beograda, moram dobro prouciti zeleznicu da vidim gde se stize i kako kasnije do aerodroma :) hvala na ovako obimnom odgovoru :) svima ce koristiti pozz  :banana:

Ako neko stize u Budimpestu na neko drugo mesto a ne na z.s. Keleti neka napise. Ja cu mu rado objasniti kako da stigne gde i kako. I naravno, ostalo u vezi Budimpeste.

Samo jedno pitanje pedjalon, jesi siguran da su potrebne dve karte za metro ako presedaš iz jednog u drugi, meni su rekli da je dovoljna jedna, pa tek kad pređem na bus uzimam drugu?