Jump to content

Featured Replies

Ja ovde zivim 16 godina...

Moze jedna karta, ali to je karta za dve voznje koja ima nesto manju cenu nego dve karte i mora se "ponistiti" u prvom prevozu sa jedne strane, a u drugom sa druge strane. Isto tako postoji i karta za TRI stanice metroa koja je nesto jevtinija. Oni koji rade na salterima za prodaju karata neznaju bas neki drugi jezik sem Madjarskog pa ce biti tesko kupiti te, nesto, jevtinije karte. Zato ih i nisam posebno opisivao.

Za odlazak na Ferihegy 1, definitivno je najbolja opcija voz. A moze i iz Segedina.

Hahahaha, trazi na engleskom jer:

- ja ti verovatno necu tacno napisati jer mi Madjarski nije jaca strana,

- i to sto ti napisem ti ces svakako pogresno procitati

i stoga je najbolje da trazis na engleskom. :)

A onu jevtiniju kartu rado ne prodaju ne zato sto te nerazumeju, vec zato sto si stranac. Nazalost.

bilo je vredno pitati u svakom slucaju, ali ipak je bolje na engleskom :), uh nadam se da cu na vreme stici na avion  :-[, moram detaljno da proucim ovo sto si napisao kako od Kaleti stanice do aerodroma, hvala punoo :blob:

Ja ovde zivim 16 godina...

Moze jedna karta, ali to je karta za dve voznje koja ima nesto manju cenu nego dve karte i mora se "ponistiti" u prvom prevozu sa jedne strane, a u drugom sa druge strane. Isto tako postoji i karta za TRI stanice metroa koja je nesto jevtinija. Oni koji rade na salterima za prodaju karata neznaju bas neki drugi jezik sem Madjarskog pa ce biti tesko kupiti te, nesto, jevtinije karte. Zato ih i nisam posebno opisivao.

Za odlazak na Ferihegy 1, definitivno je najbolja opcija voz. A moze i iz Segedina.

Jesu to "transfer ticket" od 470HUF i "short section metro ticket" od 250HUF. I nisam te baš najbolje razumeo za ovo boldovano.

A gledao sam i voz sa Nyugati stanice, i meni se čini da je to jednostavnija varijanta, iako i tu treba ići prvo na dve linije metroa. Ono što me interesuje, ako slučajno znaš, cena te vozne karte je (prema sajtu) 320HUF za 2. razred (400HUF za 1, ali mislim da mi to neće trebati  ;D), ali postoji opcija "50% discount fare - student having a student ID card" gde su cene 160, odnosno 240 HUF. Da li pod student ID card može da prođe ISIC kartica?

1. Da, da,

2. Da, (stim da je i za mene novo da je sada karta 320Ft, bila 300Ft), neznam da li bi uspeo za ovako male relacije da dobijes popust. Ali na salteru treba pokusati. Ako madjari (studenti, djaci) kupe kartu na automatu, kupe sa popustom, a kod konduktera dokazuju da su djaci, studenti...

Ako se ide VOZOM sa Ferihegya1 prema Pesti , mozda, ne treba kupiti kartu na aerodromu vec sacekati konduktera, jer cesto i ne dodje.

I jos jedna informacija: ako kupujete kartu kod vozaca busa, tramvaja onda je cena karte 400Ft.

Meni neki dan propala ta karta od Njugatija do Terminala 1 jer kondukter nije ni naishao, tako da je verovatno to pravi savet da se kupi tek od konduktera ako dodje...

Inache Njugati uopshte nije tako daleko od Keletija, uopshte nije problem proshetati malo...

Od Istocne/Keleti do Zapadne/Nyugati nema vise od 2 kilometra. A postoji i trolebus No. 76 koji vozi od Keletija do West end-a. Prodjete kros West end i na Nyugati stanici ste.

Od Istocne/Keleti do Zapadne/Nyugati nema vise od 2 kilometra. A postoji i trolebus No. 76 koji vozi od Keletija do West end-a. Prodjete kros West end i na Nyugati stanici ste.

Pa to je onda još bolja varijanta. Doduše, nosim koferčinu, pa ne znam je li zgodno.

• 4 weeks later...

Jel moze neko da mi preporuci ili neki sajt sa nesto jeftinijim apartmanima ili neki jeftiniji apartman u Budimpesti, za dve osobe bi mi trebalo :)

• 1 month later...

Narode, citala sam malo sta ste pisali ovde i interesuje me da li je neko skoro isao jutarnjim vozom i da li je kasnio? Kupila sam kartu za jutarnji voz koji stize oko 3h u Budimpestu a let mi je u 7h pa me je malo frka  :(

Ja sam početkom novemra išao onim što kreće iz Bg u 21,20h, po redu vožnje je trebao da stigne oko 6h, a stigao je u 5h  clap.gif' alt=':clap:'>. U povratku isto bez kašnjenja. Do aerodroma ti treba max. sat vremena.

07:20 14:55 Budapest-Keleti   7:35  

-

Beograd 07:20 does not wait for connection 344  AVALA  IC ( - Praha hl. n.) A reserved seat can be made Restaurant car Place for disabled people No smoking train run also under speciel actualities 

Budapest-Keleti 14:55

Details

10:00 18:04 Budapest-Keleti   8:04   - -

Beograd 10:00 342  IVO ANDRIC  ( - Budapest-Keleti) A reserved seat can be made run also under speciel actualities

The train can be made use of Budapest Ticket:Kunszentmiklós-Tass - Budapest-Keleti 

Budapest-Keleti 18:04

Details

21:25 05:04 Budapest-Keleti   7:39  

Ovo je prekopirano sa zvanicnog reda voznje. Gde ima da je napisano da voz stize u Budimpestu u 3h ujutro!

Prema tome ZIMOVREL kreni dan ranije. :)

@Pedjalon - cenim da je cura mislila na voz koji stize u 14:55, tj 15 h, tj 3. A bice i da je specificno naglasila da je u pitanju jutarnji voz, tj onaj koji krece ujutro  :)  Nije ispravka zbog tebe, nego da se cura ne zbuni.

@zimovrel - imas sasvim dovoljno vremena za put zeleznicka-terminali (cca sat vremena), a verovatno i za omanji sightseeing. No worries.

Ovo je prekopirano sa zvanicnog reda voznje. Gde ima da je napisano da voz stize u Budimpestu u 3h ujutro!

Prema tome ZIMOVREL kreni dan ranije. :)

He, he, ovo sam i ja pomislio  :bang:.

Izvinjavam se narode  :D Mislila sam na voz koji krece u 7:20 a tamo je u 14:55. A let mi je u 19:00  :D Hvala na odgovorima!

• 5 weeks later...

Video sam sada na sajtu Železnica Srbije da cena povratne karte košta 26 evra do Budimpešte. Ono što ne znam je:

1. Da li ta cena može da bude i manja sa nekom od studentskih kartica, tj da li je neko i tako pokušao da je smanji

2. Keleti i ona druga stanica na N..... - koja je kod WestEnd-a i na kojoj staje ovaj naš voz iz BG-a?

Planiram da idem oko 9. februara...

Izmenjeno: U poslednje vreme sam počeo da postavljam pitanja, a nedugo zatim i da pronađem odgovor, koji sam isto tako mogao da pronađem i bez pisanja ovde, ali eto  :music:

Vidim da postoje Interrail i Balkan flexipass kartice, tako da je od ovih studentskih verovatno mrka kapa.

I da voz staje u stanici Keleti...

jednom sam se nasla u subotici i kupila kartu subotica budimpesta povratnu, po normalnoj ceni, znajuci da uskoro idem u budimpestu. onda sm u bg kupila bg - su povratnu sa povlasticom. ranije na medjunarodne voznje nisu davali popuste, jer su to kao bile karte vec sa popustima. u poslednje vreme se puno stvari promenilo u zeleznici, tako da ne znam.

a nas voz staje na keleti.

Tih 26EUR je specijalna cena - Budapest Special, već je sa popustom, i na nju nema nikakvih dodatnih popusta. Ja sam putovao u novembru i isto to pitao :).

www.bkv.hu/jegyinfo/arak2010.html#hev_berlet_90sz

www.bkv.hu

TRENUTNO U STRAJKU! :bang:

Cena 400ft, s obzirom da ima 20.9km plus redovna karta za gradski prevoz od 320ft.

Ukupno: 720ft.

evo link ako vas zanima brodom do Sentandreje i dalje...

www.mahartpassnave.hu/webset32.cgi?MAHART@@EN@@115@@914911696

Hvala Pedja na brzom odgovoru  clap. Au, pa ti Madjari izgleda da nista drugo ne rade nego samo strajkuju. Znaci, sutra u toku dana definitivno ne postoji sansa da se tom zeleznicom prebacim do St. Andreje? A, reci mi, kakva je duga solucija doci do tamo, a da nije tim vodenim putem? Neki lokalni autobusi ili nesto slicno? Hvala!