Jump to content

Featured Replies

voz je skoro uvek tacan  clap

Eto, prvi put u zivotu pozelim da neki prevoz kasni, a on je skoro uvek tacan :(

I sta bi na kraju za te autobuse iz Budimpeste za Bg (ili Srbiju) popodne ,zna li neko?

Jel je potrebna rezervacija sedista na relaciji BG-BUD?

Hvala drustvo!

Zna li neko koliko kosta karta u jednom smeru iz Budimpeste do NS i da li se na Keleti stanici moze placati karticom? Bitna mi je informacija, posto razmisljam kako da na najjeftiniji nacin stignem kuci za nekih 50 dana. Imam neku kombinaciju u kojoj mi ostaje sat vremena da stignem od Nepligeta do Keletija, promenim pare, kupim kartu i sve to izmedju 22-23. Zvuci mi izvodljivo ako se moze placati karticom..

Ja sam slicnu stvar odradio, sto se vremena tice. Dakle, izvodljivo je. Vracao sam se iz Beca Orangewaysom, stigao u 22:10 na Nepliget, a oko 23:30 je bio voz za BG, cini mi se. Jos smo imali vremena i svratili u Mek da potrosimo preostale forinte.

A obzirom da imas 50 dana, zasto ne bi kupio unapred kartu odavde? Onda ti ne treba cimanje sa karticom. Ili, nabavi forinte, ima verovatno u nekoj menjacnici ovde, pa tamo kupi kartu. Ili, ako i u odlasku tamo negde, gde god da ides, prolazis kroz Budimpestu, kupi tamo forinte, pa se neces cimati u povratku.

Da li se vozna karta moze kupiti preko interneta? Problem sa forintama je sto se nalazim u Argentini, a u povrtku stizem u Bec i imam oko 20 minuta na aerodromu do Orangewaysa, pa iz Budimpeste hvatam voz...Mozda uspem da kupim forinte na frankfurtskom aerodromu...

U Budimpesti se karta moze platiti i u evrima, provereno, i iznosi tacno 15 evra bez rezervacije. Jedino sto su malo zakomplikovali sa nekim brojevima koje dobijate na informacijama, pa tek onda mozete kupiti kartu.

Ako mislis metroom od Nepligeta do Keletija, ne zaboravi da ti i za to trebaju forinte! Sa taksistom bi mozda i mogao da sredis i platis u evrima.

Doduse, ja sam isto bio tanak sa forintama i isao na blef i uz mnogo srece, nije bilo kontrolora na ulazu u metro, jer je bilo kasno. Probaj negde po Argentini ili gde vec, u nekoj jacoj banci, menjacnici, da nabavis forinte, ko zna, mozda i ima.

Pozdrav!

Pohvala za ljude koji su od svog dragocenog slobodnog vremena odvojili deo i pomogli nama koji se prvi put samostalno spremamo na put ka Evropi, koji ide preko Budimpeste... :)

Imam par pitanja: posto avion krece u rano popodne, a mi u Budimpestu stizemo u rano jutro (oko 5-6), glupo bi bilo ne iskoristiti par sati za setnju, ali je jos gluplje ici sa prtljagom... Zanima me da li se i pod kojim uslovima prtljag moze ostaviti na stanici Keleti? Da li je to sigurno i koliko kosta? Ako je neko imao iskustva u tom smislu, neka pise...

hm, i ja imam isti problem!

ua GEA, mora da postoji još neki prevoznik koji je jeftiniji! zna li neko kako stoje stvari sa kombi prevozom iz ns-a do budimpešte?

i šta čovek da radi u budimpešti u 6 ujutru, sam?! :x

Joj pa sta je to..ja sam sama isla u Minhen i stigla u 4 ujutro..do 12 sam imala slobodno (jer se tad otvaraju hosteli..) prosto sam se prosetala kroz grad, znam sad svaku uicu a i uzivala sam u predivnim japanskim restoranima koje imas skoro u svakoj^.^

ti stizes u 6 ujutro i to u Budimpestu..svakako ces naci sta da radis )

Inace da pitam, trebala bi u septembru za Budimpestu na jedan dan, idem na koncert.

Da li neko zna koja je najbolja opcija (autobus, voz, avion) i da bude jeftino?? Ako moze da krenem iz Sombora, i uzela bi povratnu.

Koncert je u 19h uvece, i najverovatnije se zavrsava oko 22h, da li u to ili slicno vreme voz/autobus krece iz Budimpeste?

Hvala unapred!)

Hvala na informacijama, znam za metro, ni ne pomisljam da idem bez karte posto su me jednom isprepadali mada sam imao kartu, ali duga je to prica. Snaci cu se nekako. Pozdrav iz hladne Argentine!

Hvala, mislim da cju i icji vozom!

samo jos da pitam...kad polazi voz iz Subotice i kad krecje iz Budimpeshte?

• 1 month later...

Da li neko zna cenu povratne vozne karte Bg-Bud? Ne javljaju mi se na stanici (nista cudno za nasu zeleznicu  ;D).

Da, cena je i dalje 26 evra za povratnu kartu, a 15 u jednom pravcu, u pitanju je karta pod nazivom Budapest special.

Hvaaala! Znate li ima li nekog popusta za studente, posto sam cula da vise ne primaju euro26 na nasoj zeleznici?

Hvaaala! Znate li ima li nekog popusta za studente, posto sam cula da vise ne primaju euro26 na nasoj zeleznici?

Na ovu kartu nema jer je već po specijalnoj ceni.

• 7 months later...

Voz BEOGRAD- BUDIMPESTA -BEC, svi kazu da je super i ostalo, pa se je tako zeznuo i rezervisao karte. Da bi skratio pricu, nema ni jedne pozitivne stvari sa tim vozom, nabrojacu neke

povratna karta do beca je oko 70eur ( tu narano nije napisano da vam za rezervaciju treba jos oko 7eur, sem ako nemate nameru da stojite 12 sati )

povratna karta do budimpeste kosta 26eur + 7eur

Voz ima samo dva obicna vagona i jedan za spavanje 3 vagona ukupno

U drugoj klasi ( to je klasa sa ovim cenam gore, za prvu klasu treba da se doda jos oko 20eur ) ima 8 mesta u kabinu, tako da kada svi sednu vozite se kao sardine, da ne kazem kao stoka.

u prvoj klasi ima 6 sedista u kabini ( i to je jedina razlika sa drugom klasom )

Kroz nasu zemlju prosecna brzina je oko 50-60km/h, na nekim mestima je 20km/h, tako da vam do granice sa madjarskom treba oko 6h

Sve je ovo ako voz ne kasni, jer se na kelebiji vozovi cekaju, voz koji ide iz beca i voz koji ide iz beograda, tu se medjusobno menjaju kondukteri, tako da ako jedan kasni kasni i drugi.

Na 20 stepeni napolju, ukljucili su grejanje, tako da i ako sedite pola vremena cete morati da stojite jer je nepodnosljivo vruce

Naravno uvek se nadje neko ko ce sve vreme puta da galami i pravi buku

Naravno posto ima samo 2 vagona bice mnogo onih koji nece imati mesta za sedenje pa ce stojati u hodniku i praviti jos dodatne guzve

Jos samo jedna stvari, prave i duple rezervacije ( sto se na srecu nije desilo meni ) ali su nekim devojkama i nekom paru napravili duple rezervacije, njih cetvoro na  mesto za dvoje, ludilo.....

I to su samo stvari koje su jako bitne da ne pricam o prljavom wc-u sto je normalno za nase vozove, prozore koje ne rade, pohabanim i neudobnim sedistima i tako dalje

Inace povratne karte do Budimpeste AUTOBUSOM su 40 eur ( fudeks beograd )

A do beca 55eur ( fudeks beograd )

Povoljne karte ima i AUTOTURIST IZ NOVOG SADA

TOLIKO od mene, NE PUTUJTE VOZOM sem ako bas ne morate, CENA je ista uz mnogo vise mucenja

Ja cu samo reci - ne slusajte rangoga,covek je ubo neki levi termin kad ih je bilo milion u vozu i na osnovu jednog iskustva izjavljuje tako nesto,dakle putujete vozom,vece je zezanje,a i jeftinije je ;D

Offotpic:ako vec spominjemo jeftinocu - najjeftinije je autostopom :)

A isli su ljudi tako,nije da nisu (Beograd-Budimpesta)...

glasam za voz, ali da je do beca jeftinije - nije...!

Jeste malo jeftinije vozom, ali ako presedaš u Budimpešti jer je povratna Budimpešta - Beč 25 EUR, doduše važi samo 4 dana, ali imaš i opciju da kartu u jednom i u drugom smeru za 13 EUR preko sajta mađarskih železnica, ali ima samo 6 mesta po vozu po toj ceni pa treba unapred kupiti. A od Budimpešte do Beča se voziš austrijskim RailJet-om: