Jump to content

Featured Replies

Sto se mene tice,ja sam resila : do Subotice "čika kondukter",a onda od SU do BP povratna

Ne znam da li si ozbiljno mislila ono za 100 dinara (NS-SU) ili je bila samo sala,ali ne verujem da bi te za te pare pustili do SU.Bar 200-250 dinara bi trebalo.

Kazem samo usput...

to cia kondukter ne podrzavam, to je mito, i meni je dosta toga u ovoj drzavi.

Dragance...tema se odnosila na cenu karte, a pitanje kusura si bas ti pokrenuo. A ne vidim svrhu foruma do da se rasvlete nedoumice i nadju najbolja resenja. Meni je tek sad jasno koja je u ovom momentu cena, ali i dalje tvrdim da je cena od Novog Sada SIGURNO BILA manja od Beogradske pre par godina,jer tim vozom putujem (putujemo) vec 7 godina!

Sto se mene tice,ja sam resila : do Subotice "čika kondukter",a onda od SU do BP povratna i ustedecu 10 evra!

Potvrđujem ovo, sećam se i tačnog datuma kojim sa putovao za tu manju cenu. U pitanju je 2. 1. 2010.

Sto se mene tice,ja sam resila : do Subotice "čika kondukter",a onda od SU do BP povratna

Ne znam da li si ozbiljno mislila ono za 100 dinara (NS-SU) ili je bila samo sala,ali ne verujem da bi te za te pare pustili do SU.Bar 200-250 dinara bi trebalo.

Kazem samo usput...

Od Novog Sada do Beograda je standardno 150din  u putnickom vozu. Jednom kad sam putovao, odem ispred WC-a da sacekam konduktera, kad tamo 10 ljudi, niko nikog ne poznaje, svi dosli da podmite (to samo iz jedne polovine vagona, i nije bila nikakva utakmica ili slicno , sve normalni mladi ljudi:). Dogovorimo se mi da niko ne da vise od 100 dinara, kondukter trazio 150din, ali kako smo bili istrajni uze od svakog po 100 (1000din ukupno).

Do Subotice uglavnom traze 200din. Pod uslovom da se stvori masa mitadzija, mozda pristane za 150din, ali za 100 ne verujem. Mozda ako imas neku mnogo dobru spiku. :)

@ Laza GNR : Da, ozbiljno sam mislila na tu cenu 100-150 dinara

@ Hekata: Delim tvoje mieljenje da je to bljak,ali me izludjuje ovaj drzavni lopovuk...uostalom,toliko smo se pokvarili (ukljucujuci i sebe), da je to prosto za povracanje

@ PedLon: taman kad dodjes idemo kod Vucica...Ti si mi pravi  :angel:

mamahaker, razumem ja tebe, gledam ja ponekad da ucarim 1 euro, provedem ceo dan trazeci hotel za 1 euro manje i kad dodjem bacim bar 10 eura na glupost, ali sto se tice podmicivanja, to ne mogu nikako. meni kad je majka bila u bolnici zbog moje tvrdoglavosti imala je ocajan tretman - a mogla sam to resiti samo jednom cokoladom, ali mislim da ako prestanemo da podmicujemo, recimo, konduktere, zeleznica ce imati vise novca i necemo morati SVI da je dotiramo. Ako prestanemo da podmicujemo lekare oni ce ipak morati da rade , ne mogu reci direktoru : necu da operisem ceo mesec jer mi niko nije dao mito. Za mito su krivi prvenstveno oni sto ga nude. Malo je off topic ali.....

Jesmo off,ali APSOLUTNO se slazem sa tobom (posebno sto sam 6 godina bauljala bolesna po bolnicama sa sve novcanikom i kesama),ali ,ali, ali...nemam ja opravdanja za sve ovo...ispada na kraju "s kim si -takav si"...na zalost! :(

nisam ja neki perfekcionista, ali ako zelimo da menjamo svet, prvo moramo od sebe da krenemo, od sitnih stvari, pa nam se ne bi desavale mnoge stvari koje se desavaju, ali necu vise da trolujem temu, ziveli vama kondukteri, ja cu sebi kartu da platim :))

@ Hekata: Delim tvoje mieljenje da je to bljak,ali me izludjuje ovaj drzavni lopovuk...uostalom,toliko smo se pokvarili (ukljucujuci i sebe), da je to prosto za povracanje

U ovom slučaju nije nikakav lopovluk - i Aščerćić je lepo objasnio o čemu se radi i ja ti garantujem da nije. Podmiti konduktera, ali posle nemoj da se žališ što ukidaju vozove ka Budimpešti zbog malog broja prodatih karata. Iz istog razloga je ukinuto i 4 od 5 vozova ka Hrvatskoj, jer je gomila putnika išla bez karte, pa daj jednom pa drugom kondukteru kol'ko traže...A do Mađarske i Hrvatske karte zaista nisu skupe, u oba slučaja, više od 50% jeftinije nego što je osnovna međunarodna tarifa.

Nije krađa 1 evro, već 2 evra i 40 centi, pošto je povratna BP-NS 24,60 EUR.

To sam napisao sam pre Ašćerićevog odgovora.

Koliko ja znam vozove ukidaju zbog lokomotiva. a to sto nemaju para da kupe nove lokomotive i sto nema ni jedan novi voz u poslednjih 30 godina (osim ovih sad iz Rusije), nema toliko veze sa podmicivanjem nego sa konstantnim lopovlukom u vrhu zeleznice, bar u poslednjih 20 godina, ako ne i vise. Tako da novac koji date za kartu ima velike sanse da zavrsi u dzepu nekog koji preduzece potkradaju. Kad dam pare kondukteru, bar znam gde te pare zavrsavaju.

Koliko ja znam vozove ukidaju zbog lokomotiva. a to sto nemaju para da kupe nove lokomotive i sto nema ni jedan novi voz u poslednjih 30 godina (osim ovih sad iz Rusije), nema toliko veze sa podmicivanjem nego sa konstantnim lopovlukom u vrhu zeleznice, bar u poslednjih 20 godina, ako ne i vise. Tako da novac koji date za kartu ima velike sanse da zavrsi u dzepu nekog koji preduzece potkradaju. Kad dam pare kondukteru, bar znam gde te pare zavrsavaju.

I zbog ovog npr.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.239.html:406925-Vozovi-jos-redje-ka-Hrvatskoj

@Gosn.shofershajbna

Znaš li da bi dobio posao konduktera na određenim relacijama u ŽS plaćaš 4000 EUR ispod žita? Zašto? Zato što kondukter na podmićivanje zaradi neuporedivo više novca nego što ima platu. Tako da je tih 4000 EUR dobra investicija. To su skoro otkrili na liniji za Vršac. Dakle, tom kondukteru što si dao novac samo podržavaš korupciju u vrhu preduzeća. Za 2 godine stiže 25 novih švajcarskih elektromotornih vozova i 15 novih lokomotiva, a biće i još barem 20 ruskih dizel-vozova. Da ima prihoda od karata našli bi oni lokomotive, ali pošto nema, odlučuju se da ukinu putnički voz, a lokomotivu koja ga je vukla prebace na teretni koji donosi zaradu, za razliku od putničkog.

@mamahaker

Vest koju si prenela je nepotpuna. Naime, vlada svake države subvencioniše razne putničke (železničke, bus, avio) linije. Hrvatska vlada je odlučila da prestane da subvencioniše 3 od 5 para vozova ka Srbiji zbog malog broja prodatih karata, te je susednim železnicama ponudila da oni ostanu u saobraćaju ukoliko plate ono što je do tada subvencionisala vlada RH. Jedan od ta dva para vozova bi kretao iz Beograda u 5.00 i stizao u Beograd u 23.55 (voz 210/211 Beograd-Filah), te je i ranije ovaj voz bio nepopunjen zbog nebuloznog vremena polaska i dolaska, pa su ŽS odustale i od ovog voza, iako za njega nije trebalo platiti. On ostaje da saobraća na liniji Vinkovci-Filah. Naravno, Slovenci, Bosanci, Mađari i mi nemamo nikakvog interesa da plaćamo saobraćanje voza po drugoj državi, tako da je međunarodni saobraćaj vozova iz svih susednih država ka Hrvatskoj drastično redukovan.

Danas sam kupio Specijal povratnu kartu do Budimpešte i čika na Waastels šalteru na železničkoj stanici mi je rekao da su sada obavezne rezervacije pri povratku iz Mađarske i da je obavezno kupim na Keletiju. Da li su stvarno to promenili i o čemu se zapravo radi :?

Rax?  

ne znam po kom osnovu bi bile obavezne, jer rezervacija se odnosi samo na odredjeno sediste, odnosno osigurava ti sediste u vozu. a koliko znam 20 minuta po polasku voza ako se vlasnik rezervacije na odredjeno sediste ne pojavi, gubi se pravo na rezervaciju. E sad, ako su neka nova pravila...

Ne znam, i mene čudi ali tako mi je rekao, kaže da Mađari insistiraju na tome. Kupovao sam i ranije na istom mestu i naravno uvek uzimao bez rezervacije.

Juce sam stigao u Budpestu i sutra se vracam! Cim sam stigao raspitao sam se u vezi karte i rezervisanja ili overe iste posto imam povratnu, rekli su mi da ne treba! E sad ako je ona lagala mene ja lazem vas!

... mi je rekao da su sada obavezne rezervacije pri povratku iz Mađarske i da je obavezno kupim na Keletiju. Da li su stvarno to promenili i o čemu se zapravo radi :?

Kapiram da je taj na salteru mislio na to da je sad vreme bozicnih i novogodisnjih praznika,pa da ce biti guzve u vozu.

A posto su Madjari katolici onda im je sad ovih dana (bio?) Bozic.

...verovatno ne pradaju ovde pitanja koja cu da postavim ali nisam hteo da otvaram novu temu...zna li neko koja je najbolja opcija za prevoz od budimpeste do bratislave.Planiram da bdem u Budimpesti za Novu godinu pa da izjutra krenem za Bratislavu,pa me zanima da li neko zna kada ima prvi voz ili autobus iz Budimpeste i koliko kosta povratna karta?...

Jel bi mogao moderator da promeni naziv ove teme? Nesvrsishodan je i iritantan, a stoji tu već više od 3.5 godine. Povraća mi se kad ga vidim.

...verovatno ne pradaju ovde pitanja koja cu da postavim ali nisam hteo da otvaram novu temu...zna li neko koja je najbolja opcija za prevoz od budimpeste do bratislave.Planiram da bdem u Budimpesti za Novu godinu pa da izjutra krenem za Bratislavu,pa me zanima da li neko zna kada ima prvi voz ili autobus iz Budimpeste i koliko kosta povratna karta?...

vozom povratna karta 17,50 EUR

polasci iz Budimpešte u 05.25, 07.25, 09.25, 11.25, 13.25, 15.25, 17.25 i 20.05

povratak iz Bratislave u 05.50, 07.50, 09.50, 11.50, 13.50, 15.50, 17.50 i 19.50

trajanje putovanja 2 sata i 45 minuta

...uff RaxCherrych to je bio bas brz i dobar odgovor,zao mi je sto ne mogu da lajkujem  :)...hvala!!! p.s.izvini, jos jedno pitanje,taj voz isto krece sa Keleti-ja?

http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslvzs/uf

05:25 Budapest-Keleti 08:10 Bratislava hl. st. 2:45   - -

07:25 Budapest-Keleti 10:10 Bratislava hl. st. 2:45   - -

09:25 Budapest-Keleti 12:10 Bratislava hl. st. 2:45   - -

11:25 Budapest-Keleti 14:10 Bratislava hl. st. 2:45   - -

13:25 Budapest-Keleti 16:10 Bratislava hl. st. 2:45   - -

15:25 Budapest-Keleti 18:10 Bratislava hl. st. 2:45   - -

17:07 Budapest-Nyugati 20:10 Bratislava hl. st. 1 3:03   - -

17:25 Budapest-Keleti 20:10 Bratislava hl. st. 2:45   - -

20:05 Budapest-Keleti 22:46 Bratislava hl. st. 2:41   - -

20:07 Budapest-Nyugati 22:46 Bratislava hl. st. 1 2:39   -