Jump to content

Featured Replies

Da, to je veliko stajaliste i lepo je obelezeno od metro stanice kuda da ides do stanice 200e. U sustini od Deak Ferenc do aerodroma radnim danima treba oko 50 minuta, tako da ti je dovoljna jedna átszállójegy tj transfer ticket od 530 huf, ili 2 od 350 huf.

Kartu kupiš na kaszi pre ulaska u metro. Iste su karte i za metro i za sve ostale gradske prevoze. I kao što piše predhodnik dovoljna je jednan transfer tiket od 530ft.

Radne subote u Madzarskoj su 07 i 21 decembra.

Tih dana se plaća parking kao svakog radnog dana.

(Da ne bude posle  :bang::psuje:)

• 2 weeks later...

kažu kada bude završena modernizovana pruga Beograd-Budimpešta, da će put sa 8 sati da se smanji na 3. Ja prosto ne mogu da verujem. Hoćemo li doživeti i to čudo?

Tačno tako! Od Beograda do Subotice sat vremena, čekanje na granicama sat vremena i sat vremena od Kelebije do Budimpešte.  lol::

Samo ti slušaj Dnevnik!

kažu kada bude završena modernizovana pruga Beograd-Budimpešta, da će put sa 8 sati da se smanji na 3. Ja prosto ne mogu da verujem. Hoćemo li doživeti i to čudo?

3h za oko 400km plus carina tj brzina od oko 160km/h sto nebi bilo nista da mi nismo u Srbiji gde bi bilo super i da celim putem se vozi 100km/h. A da li ce biti verovatno da nece dok se ZS ne privatizuje kao JAT sto je.

A gde su stanice, pa dok voz ubrza, dok zakoci itd. Kad neko kaze do 200km/h to je maksimalna brzina u teoriji.

takav voz ne bi ni stajao po mestima vrbas, srbobran, backa topola. ni talisov voz brisel pariz ne staje po usputnim stanicama.

takav voz ne bi ni stajao po mestima vrbas, srbobran, backa topola.

Hehe,sreca pa voz za Budimpestu ni ne prolazi kroz Srbobran (ne znam ni da li Srbobran uopste ima zeleznicku stanicu) ;D

Al dobro,kapiram sta si hteo figurativno da kazes.

Mozda i ta ideja da voz "preskoci" neke manje stanice i nije losa.

Znaci,samo BG,NS i SU i to je to.

EDIT:

Da ne spominjem kol'ko tek u Madjarskoj tih "malih stanica" ima :roll:

Jel išao neko skoro vozom? koliko treba da se dođe do Budimpešte? Imaju li neki radovi, bilo šta što bi moglo da uspori voz?

Ja sam isao, pa stize na vreme uz mozda neka sitna kasnjenja recimo do 15min. Koliko ja znam nema radova al proveri pre nego sto kreces za taj datum na sajtu ZS-a. Vozno vreme ti je oko 8 sati i 10-ak minuta, zavisi dal mislis da ides nocnim il jutarnjim.

Jel išao neko skoro vozom? koliko treba da se dođe do Budimpešte? Imaju li neki radovi, bilo šta što bi moglo da uspori voz?

Obično noćni stiže na vreme, dnevni kasni 15-20 min u proseku.

• 4 weeks later...

Pozdrav ljudi, ja sad idem u Budimpestu za NG pa sam se malo aktivirala po forumima, citam i informisem se pa odlucih da se registrujem :) Da li neko zna, ko je bio za praznike, da li je potrebno uzimati rezervaciju za voz? Ja idem 29. jutarnjim. Prosle godine sam bila i bio je polu prazan, ali nije bilo vreme praznika pa nemam pojma sta da radim. Ne daje mi se vise novca ako nema potrebe  ;D Braco iskusni putnici, sta mislite?

Ja sam išao prošle godine 30. decembra večernjim, nisam uzeo rezervaciju i stojao sam do granice. Što na kraju i nije bilo tako loše pošto je u hodniku bila mnogo bolja žurka nego u kupeima gde su ljudi spavali. U ovom vozu standardno nema mesta tih dana, nešto kao barski u letnjem periodu. Od granice Mađarske železnice kače gomilu svojih vagona, pa onda mogu svi da sednu.

:)

Žureza u vozu  :music: i to u proširenom izdanju  :spot: provod za sve putnike

U jutarnjem vozu bi svakako trebalo da ima mesta jer ima 4-5 vagona 2. klase, a večernji (do Kelebije) ima samo 2 vagona 2. klase, pa je pitanje.

• 2 weeks later...

Ljudiii... Imam jedno pitanje. Hitno je baš...

Idem iz Zagreba za Brno... Voz iz Zagreba polazi u 09:57 i po redu vožnje dolazi u Budimpeštu (DELI stanica) u 16:27, a voz iz Budimpešte (KELETI stanica) za Brno mi kreće u 17:25. Kupio sam kartu za Brno online. Koliko često ovaj iz Zagreba kasni? Koliko često ide onaj metro M2? Koliko dugo treba iz voza do metroa i onda opet u voz?

Baš sam sad zabrinut. Recimo, ako zakasni ovaj voz za Deli, hoće li mi htjeti kartu promijeniti na onaj voz u 20:05? Karta je ona od 14€ promotivna :S

Hvala unaprijed. I očekujem brz odgovor ... Prekosutra krećem, ali me već glava boli ...

Dok Hrvatska nije bila u EU onda se desavalo da se dosta ceka a sad vise ne znam. Ne bih da te obeshrabim ali mislim da postoje sanse da ces zakasniti na taj voz iz Keletija. Sa metrom ti treba barem pola sata, radnim danom ide svakih 5 minuta tako da to nije problem, ali ce ti trebati jedno 5 minuta da sidjes dole i jos 5 da se popnes gore kod Keletija, znaci ako ti voz kasni 20 minuta onda si zakasnio.

Da li imas reservisano mesto na promotivnoj karti? Ako ne onda postoje sanse da ce ti priznati i na drugom vozu, ali najsigurnije je da im napises email ili ih pozoves pa valjda govore engleski: http://elvira.hu/english/customer_service/customer_service.php

@NikolaBIH

Danas voz iz ZG na vreme stigao u Budimpeštu i čini mi se da ide na vreme uvek. Možeš na http://vonatinfo.mav-start.hu/ pratiti trenutnu poziciju vozova u Mađarskoj. Broj tvog voza Zagreb - Budimpešta je 201 (ukucaš tamo pod Vonat). Ukoliko na vreme stigne, stižeš sve. Ne zaboravi da treba da odštampaš kartu na automatu. Da ne bi gubio vreme tražeći automate, ovde su ti obeleženi sa brojem 9 na mapi stanice Keleti: www.mav-start.hu/res/keleti_attekinto_terkep_1.pdf. Kartu ti neće promeniti na ovaj voz u 20.05 jer, ti nisu povezane karte ZG-BP i BP-Brno.