Jump to content

Featured Replies

Ljudi, hvala vam na odgovorima. Sad sam i ja malo gledao. U mom periodu piše da metro ide svake 2-4 minute i da mu je vrijeme koje je potrebno od Delija do Keletija 11 minuta. Rax, hvala ti za mapu. Bio sam već na Keletiju, pa znam gdje ima ovih aparata.

Reci mi, ako zakasnimo (valjda nećemo), koliko košta karta od Budimpešte do Breclava za onaj voz u 20:05 da se kupi na stanici?

Pozdrav.

Računaji da treba da menjaš metro.

Možeš i trolom No. 76., od Keletija do West enda (tik uz Nyugati stanicu)

Cena je ista kao i na site.

Na stanici bi trebalo da te izadje oko 50 eura karta do Breclava.. Barem sam toliko ja platio.

Greška u koracima, nemoj sad da ga zbunimo.  :)

Čovek ide sa Deli stanice na Keleti!

Na stanici bi trebalo da te izadje oko 50 eura karta do Breclava.. Barem sam toliko ja platio.

Do Brna je 57 EUR, ali do Brna ima i ekskurzijska povratna karta za 39 EUR, koja važi 4 dana, koju možda može i da proda za povratni deo. Mada mislim da mu neće trebati.

Navodno su do Bratislave karte uvik povoljne, pa moš uzet kartu do tamo, ne daj 50 eura do Bžeclava ni za živu glavu, to je previše! Ako je i do Bratislave tako puno tpa 40 eura, kupi samo kartu  do Šturova (1. slovačka stanica) i onda od konduktera uzmi od Šturova do Kuty, to te ne bi smilo koštat ni približno 50 eura. Nedavno sam pogledo na stranicama slovačkih željeznica i mislim da je redovna karta Šturovo Kuty oko 10 eura, al provjeri! Platit ćeš i neki dodatak, al ne bi smilo bit puno. Možda čak ima i neki popust kad se kupuje za više od 1 osobe. Od Bratislave do Kutyja(zadnja slovačka stanica) ne virujem da će ti tražit kartu (ako si kupio samo do Bratislave), a Breclav je iduća, tako da sumnjam da će ti i prije Breclava pregledavat. U najgorem slučaju može ti naplatit tih par kilometara (10-15min vožnje), a to ne bi smilo koštat puno ili moš probat sa: "Nemam kartu, prosim vas, mogu kupit v Bžeclavu na stanici?" Razumit će te i možda ti progleda kroz prste zbog male udaljenosti, a i noć je pa ni njega niko neće kontrolirat...

Vlak u 20:05 kreće sa Keletija, a sa Delija do Keletija ide direktna linija metroa! Tako da "no sikiriki" i ako ne stigneš u šta sumnjam, neće te koštat puno. Usput, kolko si platio kartu od Pešte do Brna preko interneta i jel si kupio na stranicama mađarskih ili čeških željeznica?

Greška u koracima, nemoj sad da ga zbunimo.  :)

Čovek ide sa Deli stanice na Keleti!

Joj, izvinjavam se nisam bio dovoljno koncentrisan.

Ja sam putovao iz Budimpeste do Brna, tamo autobusom i valjda je izaslo 20 evra, a nazad vozom. Brno-Budimpesta je valjda kostala nekih 70 evra, a Brno-Bratislava 10-15 evra. Kupio sam do Bratislave, a odatle voz do Budimpeste jos 19 evra. Do Breclava je valjda slicno.

Znaci ako mozes nemoj direktno da kupis kartu, nego samo do Bratislave, pa tamo kupi kartu do Breclava. Mozda moze i preko interneta, proveri.

Inace, voz mi je stigoao u minutu :) Na vise stanica stoji po 5 - 10 minuta, pa sam na nekoj pd tih istampao kartu, da u Budimpesti samo presjednem, a na kraju sam u vozu sjedio 20ak minuta prije polaska :)

Elem, ne znam da li je forumasima poznato... putovali smo sa presjedanjem u Cesinu, tj.mfranicu smo prelazili pjeske. Put od Brna do Krakowa kosta 12,00eur + 14,00eur do Brna :) Nama je to odgovaralo jer smo u povratku isli u Brno, ali opet je jeftinija varijanta nocnog putovanja, pored direktnih kola i karte od 39,00eur.

Nego, imam jedno pitanje. kartu Budimpesta - Beograd sam kupio online. izabrao voz Avala i pored 15eur morao platiti rezervaciju 3eur. Kad sam stampao kartu u Budimpesti, izbacio mi je obicnu kartu sa rokom vazenja od mjesec dana. Zasto?

E pa ne znam,ali mislim da nisi morao da platis i rezervaciju,ali bih i ja volela da mi neko odgovori: ako online kupis povratnu kartu npr. Budimpesta-Bratisalava da li je povratak striktno vezan za datum ili karta ima vaznost mesec dana? Drug Pedjalon mi nije bas odgovorio jasno na pp. :death:

Elem, ne znam da li je forumasima poznato... putovali smo sa presjedanjem u Cesinu, tj.mfranicu smo prelazili pjeske. Put od Brna do Krakowa kosta 12,00eur + 14,00eur do Brna Smiley Nama je to odgovaralo jer smo u povratku isli u Brno, ali opet je jeftinija varijanta nocnog putovanja, pored direktnih kola i karte od 39,00eur.

Jel su tih 12 i 14 eura neke specijal karte ili redovne cijene? Jel moš malo pobliže opisat koja je to ruta s presjedanjem u Cieszynu?

Ispravite me ako grišim, al mislim da se karta Budimpešta-Bratislava ne može kupit online...

Jel su tih 12 i 14 eura neke specijal karte ili redovne cijene? Jel moš malo pobliže opisat koja je to ruta s presjedanjem u Cieszynu?

Ispravite me ako grišim, al mislim da se karta Budimpešta-Bratislava ne može kupit online...

14 EUR je specijal Pešta - Brno, a 12 EUR je sabrana cena dve karte, Brno - Česky Tešin i Cieszyn - Krakow. Česky Tešin i Cieszyn su između Češke i Poljske kao Gorizia i Nova Gorica između Italije i Slovenije npr.

Može se Pešta - Blava kupiti online!

14 EUR je specijal Pešta - Brno, a 12 EUR je sabrana cena dve karte, Brno - Česky Tešin i Cieszyn - Krakow. Česky Tešin i Cieszyn su između Češke i Poljske kao Gorizia i Nova Gorica između Italije i Slovenije npr.

Još uvik ne razumim čemu ta kombinacija do Krakowa. Vidim da se Breclav-Krakow može kupit za oko 9eura, a Breclav-Brno je jako blizu i malo košta. Znači, izašlo bi maks. tih 12 eura, bez gnjavaže sa silnim presjedanjima.

Može se Pešta - Blava kupiti online!

Još mi treba odgovor di se može online kupit ova karta?

Gdje vidis da se moze kupiti online? Ne moze. Ja sam pisao PKP-u i receno mi je da je nemoguce, jer su direktna samo spavaca kola.

Na stranicama Čeških željeznica iako piše da se može kupit tek na dan putovanja. Jesi ti onda zbog toga što se može kupit samo za spavaća kola išo onim drugim putem do Krakowa?

Na stranicama Čeških željeznica iako piše da se može kupit tek na dan putovanja. Jesi ti onda zbog toga što se može kupit samo za spavaća kola išo onim drugim putem do Krakowa?

Da, jer su spavaća kola preskupa, logično!

• 2 months later...

Da li neko moze da mi kaze da li karta BG-Budimpesta vazi i za lokalne vozove po Madjarksoj i Srbiji?Ili samo za medjunarodne?

U smislu da ako resim da ne putujem tim vozom sa Keletija sto krece u 13h,vec da hvatam neki (obicni) putnicki voz do Kelebije,pa posle iz Kelebije nekko dodjem do Subotice (ima neko ideju kako to izvesti?Neki loklni bus/kombi/taksi?),pa u Subotici hvatam putnicki voz do BG-a - da li mi u tom slucaju vazi karta za medjunarodni voz?

Logicno mi je da vazi (posto je putnicki voz nizeg ranga od IC),ali reko da pitam za svaki slucaj.

Ta cena karte je Specijal cena i odnosi se samo na te vozove.

Tako da mislim da ne važi i da se ne može prekidati vižnja.

Koliko znam ima Subotica trans liniju do Kelebije, dakle nije problem od Kelebije do Subotice, ali nisam sigurna to za druge vozove ako si mislio na Budapest special, ali ono sto sigurno znam je da bi morao da overis kartu na izlasku iz voza - prekid putovanja.

Ja za tu trans liniju nisam cuo.

A ne vidim je (red voznje i to) ni na sajtu zeleznica Srbije (?).

EDIT:bio je svojevremeno lokalni voz Subotica-Kiskunhalas.Ali ga vise nema izgleda.

Ta cena karte je Specijal cena i odnosi se samo na te vozove.

Tako da mislim da ne važi i da se ne može prekidati vižnja.

Ni u istom danu?

Mislio sam npr. da krenem u 6 ujutru sa Keletija,odem njihovim putnickim do Kelebije,sidjem (poslednja je stanica) i onda odem nekako do Subotice,pa u Subotici da hvatam putnicki u 10.15 dalje za BG.

Putnički voz  je skuplji od Budapest specijala, tako da to ne može.

Kod ove vrste karte nema prekida putovanja sa mogućnosti produžetka sa istom kartom, tako da nema ni overavanja.