Jump to content

Featured Replies

Aha,znaci nista od koristi od Budapest special-a...OK.

Dobro,onda da vidim bar dal neko zna neku kombinaciju kako stici iz Kelebije (na madjarskoj strani) u Suboticu (na nasoj strani).

Nije dug put (valjda 10-ak km),al ako ima neki lokalni prevoz bilo bi fino :)

EDIT:mogu i svercerske ture i prevoz sa krijumcarenim Avganistancima/Somalijcima,nisam izbirljiv (oba mesta su na granici,kapiram da i sa jedne i sa druge strane imaju uigrane "seme" i likovi koje ih obavljaju) ;)

EDIT 2:ili mozda da se pouzdam u neukost konduktera,hm.

Uz nesto malo srece madjarski kondukter nece znati engleski (a srpski jos manje),pa ako krenem da mu objasnjavam da zurim nazad u Srbiju i da ne mogu da cekam taj voz u 1,vec moram tim u 6 ujutru do Kelebije (i posle preko granice),kapiram da bi me gledao u cudu,ali da bi me na kraju pustio (u smislu:ko ga sisa,da mu overim kartu,pa nek on posle drugom objasnjava).A sa nasim isto tako neka varijanta/prica.Uz nadanje da mu nece pasti na pamet to da me pita sto prekidam putovanje,da to ne moze kod special karte,itd.

Beograd-Spezial menetjegy

Egy útra: 15 €

Izvor:http://www.mav-start.hu/utazas/kulfoldi_utazasi_ajanlatok.php?mid=14945661a856e4

Oda-vissza utazásra: 26 €

Útmegszakítás nélkül, kizárólag a fent felsorolt vonatokon, 2. osztályon érvényes. Az oda-vissza útra szóló jegy érvényessége 1 hónap, a jegyek cseréje és visszatérítése nem lehetséges.

Спезиал улазница

Један : € 15

Повратна: € 26

Без прекида, само изнад возови, 2 класа је важећа. Улазница за пуноважност повратку од месец дана, размена карата и повраћај није могућ.

(Prevod Google)

Ja za tu trans liniju nisam cuo.

A ne vidim je (red voznje i to) ni na sajtu zeleznica Srbije (?).

EDIT:bio je svojevremeno lokalni voz Subotica-Kiskunhalas.Ali ga vise nema izgleda.

Ta cena karte je Specijal cena i odnosi se samo na te vozove.

Tako da mislim da ne važi i da se ne može prekidati vižnja.

Ni u istom danu?

Mislio sam npr. da krenem u 6 ujutru sa Keletija,odem njihovim putnickim do Kelebije,sidjem (poslednja je stanica) i onda odem nekako do Subotice,pa u Subotici da hvatam putnicki u 10.15 dalje za BG.

Pa nije u putanju voz nego lokalni autobus, ako si mislio na Suboticatrans

Da,to je gradska linija autobusa.Ide od Subotice skoro do granice (poslednje stajaliste je pre granice 500 metara - manje od 5 minuta peske).

Anyway,ako se neko bude odlucio za tu varijantu sa Keletija u 6.05 ujutru vozom do Kelebije,pa peske (ili kako vec) preko granice,i da stigne na voz u Subotici u 10.15 za NS/BG...nije bas nemoguce,al trebace mu dosta srece.Ja nisam uspeo.Iako nisam mnogo cekao pri stopiranju,u Suboticu sam stigao taman da vidim kako taj "moj" voz odlazi :)

(al je zato nastavilo da me 'sere' na stopu,pa sam stigao u NS sat vremena pre toga voza,haha)

Od 14. decembra 2014. voz Avala se posle nekoliko godina saobraćanja na relaciji Beograd - Budimpešta - Prag vraća na prvobitnu relaciju Beograd -  Budimpešta - Beč. Do Budimpešte će saobraćati izmenjenom trasom preko Kečkemeta što znači da neće ulaziti na stanicu Keleti već će u Budimpešti stajati na stanicama Ferihegy (aerodrom), Kobanya-Kispest, Ferencvaros i Kelenfold (nova metro 4 linija do stanice Keleti). Izmena trase znači i da će veza ka Ukrajini biti dosta brža. Umesto presedanja u Budimpešti, voz treba napustiti ranije, u stanici Cegled i tu hvatati voz ka istoku za Zahonj. U Beču će stajati na stanicama Hauptbahnhof, Meidling i Westbahnhof. Voz će biti sastavljen isključivo od vagona Mađarskih železnica. Od decembra 2015. se pored ovog predviđa uvođenje najmanje još jednog voza Beograd - Beč u dnevnom terminu takođe.

Hvala dirigente za info.

Ja samo da dodam da ta stanica na aerodromu Ferihegy 1, je na starom aerodromu koji nije više u funkciji. Da bi se došlo do F2 potreban je prevoz autobusom 200(E).

Ako neko u narednih mesec ipo dana putuje onim nocnim vozom iz Budimpeste za BG,samo neka mi potvrdi da li taj voz staje u stanici Ferencvaros (to je 10-ak minuta od kako se krene sa Keletija).Znam da dnevni voz staje tu,a za nocni nisam siguran.A bitno mi je,zbog presedanja.

Staje:

Menetrend Tényleges

/várható Információ Vonat Vonat szolgáltatásai

Beograd 21:45

Ferencváros 05:54

Kazem iz Budimpeste za BG ;)

Al valjda staje i taj,ako ovaj nocni iz BG-a za Budimpestu staje.

Menetrend Tényleges

/várható Információ Vonat Vonat szolgáltatásai

Ferencváros 22:29 A vonat menetrendje 2014.04.22-étől, a beállított dátumhoz képest 5 nap múlva megváltozik, kérjük, megtekintéséhez használja a dátumbeállítást! [Kerepesi úti felüljáró átépítése, változások Fülöpszállás - Kiskunhalas között X.]341  BEOGRAD  nemz.gyors (Budapest-Keleti - Beograd)

Hvala Pedjalon na potvrdi informacije ;)

Valjda cu stici sa Nepligeta na taj voz (na Nepliget stizem u 21.45).

Samo da bus ne kasni mnogo...

Od 13 aprila do 27 maja 2014.,  vozovi iz Bgd (i Kelebije), saobraćaju do stanice Kobanya Kispest a ne do Keleti p.u. zbog rekonstrukcije "Stonoginoh mosta"

http://www.mav-start.hu/vaganyzar/mrv/fbe286a0ada26bd9459cecbf45e1861f.pdf

To i nije baš tačno. Ako pogledaš link koji si poslao, samo vozovi Kelebia - Budimpešta idu do stanice Kobanya-Kispest. Voz 272/273 se nigde ne pominje i ostaje do stanice Budapest Keleti sa koje nastavlja za Prag. Noćni voz 340/341 kao što je u linku navedeno - određenih dana se na delu puta preseda na autobus, a određenih dana voz ide okolnim prevoznim putem preko Kečkemeta za Budapest Keleti.

Upravo se vratio sa ž. stanice.

Međunarodni vozovi idu i dalje po redu vožnje  sa i do Keletija.

3.7. stizem  Norwegian-om u Budimpestu po redu letenja u 20:55. Da li mogu da stignem I kako najbrze na nocni u 22:20 za Beograd

Da dodam da nemam cekiran prtljag. vazno mi je da bih znala da li da rezervisem neki smestaj ako su male sanse da stignem na voz.

Duration of the journey:

1 hour(s) 8min 15sec

Length of the route:

24 699 m

Transfers: 2

Walking: 1 419 m

Starting time:

2014. April 15. 21:00:00

Arriving time:

2014. April 15. 22:08:15

Used routes:

icon_bus.png kerekessz.png  200E  autóbusz, Kőbánya-Kispest M felé (9 stop(s))

icon_met.png M3-as metró, Újpest-Központ M felé (10 stop(s))

icon_met.png kerekessz.png  M2 -es metró, Örs vezér tere M+H felé (3 stop(s))

Ili da se ukrcaš na stanici Ferencvaroš?

Duration of the journey: 57min 15sec Length of the route: 18 623 m Transfers: 2 Walking: 1 400 m Starting time: 2014. April 15. 21:00:00 Arriving time: 2014. April 15. 21:57:15 Used routes: icon_bus.png kerekessz.png  200E  autóbusz, Kőbánya-Kispest M felé (9 stop(s)) icon_met.png M3-as metró, Újpest-Központ M felé (4 stop(s)) icon_bus.png 201V villamos pótló, Közvágóhíd H felé (2 stop(s))

http://utazastervezo.bkv.hu/tervezo/index.php?lng=eng#

Edited by pedjalon

deluje prilicno knap. trebalo bi da svi ovi busevi ne kasne I da znam tacno kako do njih da dodjem. Iskutveno, da li je moguce?

Ja sam više puta jurio iz aviona da bih hvatao neke kontakte. Dakle moraš biti prva na izlasku. Mada ako je transver od letelice do aerodromske zgrade busom od te žurbe nema pomoći. Na F1 se uglavnom ide preko mosta.

Autobusi 200E idu prilično često kao i M3.

U krajnjem slučaju ako okasniš na voz u okolini Keleti stanice ima više Hostela i hotela, tako da mislim ne bi bio problem da nađeš prenoćište.