Jump to content

Featured Replies

Posted

U petak sam u Istanbulu, hitno mi trebaju preporuke za najeftiniji hostel, a da je pritom pristojan, jer idu i devojke u grupi  ;D

Znaci, ime, lokacija i cena, bilo bi pozeljno od onih sa najsvezijim iskustvima!

HVALA!  :mah:

Turkmen hotel. www.turkmenhotel.com.tr

Nalazi se na 2 minuta hoda od Plave dzamije, 4 od Aja Sofije i 10 od Kapali carsije.

To je i hotel i hostel - do ulice je hotel, a u dvoristu je hostel. Hotelska soba kosta 35e, odnosno 40e ako je sa balkonom i pogledom na more. Sobe su pristojne, imaju tv. Cena ukljucuje dorucak, koji je u celoj Turskoj prilicno jadan. Hostel je jeftiniji, ali podrazumeva deljenje kupatila i klozeta sa jos 3 sobe. Preporucio bih hotelski smestaj.

Bio sam tamo vise puta i zadovoljan sam. Osoblje je usluzno i pristojno. Mozes rezervisati sobu mailom.

Ovo je ubedljivo najpovoljnija varijanta u tom kraju u smislu odnosa cena/kvalitet. Kad sam otisao prvi put, zakucali smo na vrata svih mogucih hotela i hostela u tom kraju i nista nije moglo da se poredi - ili je bilo bezobrazno skupo ili je bila rupa.

Ako se odlucite da idete tamo, kontaktiraj me da ti tacno objasnim gde se ho(s)tel nalazi, posto taksisti umeju da se prave ludi i da maznjavaju pare naivnim turistima pod izgovorom da ne znaju gde je hotel, pa onda kruze po kraju...

• Author

Mislio sam nesto maaalo jeftinije :) Ako ima nesto negde za 15-20e... :)

Svejedno, valja mi svaka informacija, i onda ako imas vremena reci mi blize gde je ovaj hotel/hostel :)

Hostelska ponuda ce ti se uklopiti u 20e. Slusaj, ovo ti je centar starog grada. Ne moze jeftinije. Sama lokacija ti stedi dosta novca, jer ne treba nista da placas za prevoz.

Inace, ako idete avionom, mozete sa hotelom ugovoriti i da vas doceka taksi, pa vas taksista nece oderati.

Ovako: Stani preko puta od Plave dzamije (Turci je zovu Sultanahmet dzamija) i okreni se tako da su ti dzamija i obelisci sa leve strane, a Aja Sofija iza ledja. Dodjes do kraja trga (50-tak metara), gde ces zateci put, kuda prolaze vozila (uglavnom taksi). Predji put, produzi napred i skreni desno u prvu paralelnu ulicu u odnosu na pomenuti put. Posle oko 50 metara ces sa leve strane zateci Turkmen hotel. Lako se uocava, jer ima neke plocice uvrnutog dezena.

Ja preporucujem Dedem hotel, u blizini Plave djamije. U julu mesecu prosle godine sam se iscenkao za cenu od 35Eura za dve osobe sa obilnim doruckom (svedski sto). Pocetna cena je bila 70 Eura ali posle duuuuugog cenkanja 35. To sam odradio sa Ramazanom recepcionerom , inace rodjakom vlasnika hotela.

www.butiquededemhotel.com

U blizini je i najevtiniji restoran koji sa video u Stanbolu, gde jedu Turci zaposleni u obliznjim radionicama. Ako te jos nesto zanima - pitaj.

Ja ti mogu preporuciti Chambers of the Boheme, nalazi se u Taksimu, 20m od glavne ulice. Cist, nova, lepa kupatila, relativno velike sobe, a ima i jedna sa balkonom.

Ja sam letos rezervisao preko www.hostelworld.com, a cena je bila 12-13 EUR noc (sa doruckom), ne mogu tacno da se setim !