Jump to content

Featured Replies

Posted

Znam da već postoji tema za Bugarsku, ali nisam želeo da ih mešam.  Interesuje me da li je potrebna ova dozvola za Makedoniju. Pitam iz razloga jer u AMSS nisu znali da mi kažu sa sigurnošću, a ne bih da dajem 2000 dinara ako baš ne moram. Znam da nekada ranije nije bilo potrebno (pre par godina). Da li je neko putovao bez nje i kakva su iskustva?

Hvala unapred!  :mah:

Ja putovao prosle godine i ne treba. Od svih zemalja u koje sam putovao autom (sve drzave sfrj, madjarska, slovacka, rumunija, bugarska, turska, gruzija, jermenija...), trazili su mi medjunarodnu dozvolu samo na albanskoj granici i to samo na jednom granicnom prelazu i vratili me, jer nisam imao. Na drugom sam prosao bez problema. Dakle, sticajem okolnosti, ulazio sam i izlazio na vise MK granicnih prelaza i nigde nisu trazili.

Sada je imam, ali mi je jos niko nikada nije trazio na uvid. Zali Boze 2.000 dinara.  :bang:

• Author

Hvala puno na informaciji! Evo i ja se vratih iz Makedonije i potvrdjujem da ne treba. Rizikovao sam pa sam isao bez nje, ali mi je na granici nisu trazili - samo zeleni karton i ovlascenje za upravljanje motornim vozilom jer kola nisu bila na moje ime. Doduse, policija me nije zaustavljala, ali sumnjam da bi bio problem...

sad cu da  :bang: sto sam je vadila! a ne znam da li bi neko trazio, ja je na granici sama pokazivala (ima li smiley :nerd:)

• 3 weeks later...

Hvala puno na informaciji! Evo i ja se vratih iz Makedonije i potvrdjujem da ne treba. Rizikovao sam pa sam isao bez nje, ali mi je na granici nisu trazili - samo zeleni karton i ovlascenje za upravljanje motornim vozilom jer kola nisu bila na moje ime. Doduse, policija me nije zaustavljala, ali sumnjam da bi bio problem...

meni nisu ni ovlascenje trazili ni u makedoniji ni u grckoj ali to je valjda sto je tata vlasnik pa se prezime poklapa....ne znam kako bi bilo da je vlasnik neko sa razlicitim prezimenom....mene su u makedoniji zaustavili i trazili mi samo pasos i zeleni karton i pustili me....ja reko "a dozvola" - on meni "ma jok" :)

• 2 years later...

Da li neko ima svežiju informaciju o ovoj temi? Nadam se da se ništa nije menjalo  :)

Bio sam avgusta 2010. i trazili samo zeleni karton.

Posto je supruga vozila preko granice, a ne prezivamo se isto, trazili su ovlascenje, ali sam im objasnio da sam ja vlasnik i pustili nas bez problema.

Oba puta smo isli na prelazu Prohor Pcinjski zbog manje guzve (bilo je par automobila, :D ).

Ja isao prosle godine jednom za Ohrid i jednom u prolazu ka Grckoj i isto mi nisu trazili ni pri jednom ulasku.

Ali sam na AMSS sajtu procitao da u Makedoniji u obaveznu opremu spada i aparat za gasenje pozara, tako da sam to pozajmio za put za slucaj da proveravaju.