Jump to content

Featured Replies

• Author

Procitah ovu temu,nije me mrzelo da sve procitam,cast izuzecima,ali ovo je krajnje sramotno i mene ovo vredja,kao coveka sa diplomom fakulteta,koji radi svoj posao u jednoj skoli,koji je vaspitan i obrazovan!!Nikada nisam tako nesto uradio niti cu,a vi slobodno terajte kako zelite,vidi se kako ste uceni,skolovani i obrazovani,kazem cast izuzecima,a da se ja pitam ova tema bi bila ugasena!Lep primer dajete deci sutra,ja svom detetu tako nesto nikada ne bih dozvolio!Jos jednom sram sve da vas bude ako tako razmisljate i jos gore da se ''svercujete''...zato smo tu gde smo,ali ja ne spadam u tu grupu i mnogo mi je drago...nazdravlje!

I ranije su se na ovoj temi javljale osobe koje nisu zagovornici švercovanja u prevozu, i čak su i uspeli da iznesu svoj stav a da ne vređaju nekog ko ne razmišlja kao oni.

Tema dakle nije postavljena da bi se na njoj moralisalo i prepucavalo o tome ko (ne) plaća porez i TV pretplatu, ko (ne) gleda piratske filmove, ko (ne) kupuje na tezgama, ko kako vaspitava decu itd itd. Koga zanima neka čita i/ili da doprinos na temi, naravno bez vređanja.

flowers::

Prvo nikoga ne vredjam,govorim istinu,a ne vidim onda zasto je postavljena tema,da bi se odobravalo i govorilo,jeeee,samo cepaj ne placaj...ok..neka vam bude..mene je bilo sramota kada sam u Lisabonu usao u tramvaj,mislio sam da cu kupiti  unutra kartu,medjutim nisao imao dovoljno sitno,a aparat ne prima papirne novcanice,pa sam izasao na sledecoj stanici i otisao do poste blizu Rossio trga da kupim,pa eto vozio sam se jednu stanicu bez karte...

Grupe obično broje 10-20 uglavnom mlađih ljudi.  ;D

To je bas dosta ljudi za svercovanje u jednom vozu :?

Voz u Rusiji ima 10-ak vagona i široke vagone sa rasporedom sedišta 3 sa jedne i 3 sa druge strane. Kapacitet jednog vagona je oko 120 putnika, koji su uglavnom puni, što će reći oko 1000 ljudi u vozu. A kod nas ima uglavnom 2 vagona sa po 60 mesta, koji retko kad imaju i 100 putnika. Pa sad ti vidi gde je lakše... ;D

Inače, pitanje za one što se švercuju u vozovima po Srbiji. Kakva je situacija u poslednjih mesec-dva? Priča se da je sa novim direktorom kontrola zaposlenih mnogo pooštrena, te je vrlo teško naći podmitljivog konduktera.

• 4 weeks later...

Prvo nikoga ne vredjam,govorim istinu,a ne vidim onda zasto je postavljena tema,da bi se odobravalo i govorilo,jeeee,samo cepaj ne placaj...ok..neka vam bude..mene je bilo sramota kada sam u Lisabonu usao u tramvaj,mislio sam da cu kupiti  unutra kartu,medjutim nisao imao dovoljno sitno,a aparat ne prima papirne novcanice,pa sam izasao na sledecoj stanici i otisao do poste blizu Rossio trga da kupim,pa eto vozio sam se jednu stanicu bez karte...

Vidite, sve zavisi od toga u kakvoj se kulturi ili okruženju nalazite. I mene je sramota da idem u kupaćim gaćama na nudističku plažu.

Procitah ovu temu,nije me mrzelo da sve procitam,cast izuzecima,ali ovo je krajnje sramotno i mene ovo vredja,kao coveka sa diplomom fakulteta,koji radi svoj posao u jednoj skoli,koji je vaspitan i obrazovan!!Nikada nisam tako nesto uradio niti cu,a vi slobodno terajte kako zelite,vidi se kako ste uceni,skolovani i obrazovani,kazem cast izuzecima,a da se ja pitam ova tema bi bila ugasena!Lep primer dajete deci sutra,ja svom detetu tako nesto nikada ne bih dozvolio!Jos jednom sram sve da vas bude ako tako razmisljate i jos gore da se ''svercujete''...zato smo tu gde smo,ali ja ne spadam u tu grupu i mnogo mi je drago...nazdravlje!

Pozdrav! Imam 27 godina, uskoro apsolvent, nikada nisam imao problema sa zakonom. Volim da se švercujem u prevozu drugih zemalje jer:

1) Zabavno je;

2) Svakako ću te pare potrošiti u njihovoj zemlji;

3) Pogledajte stavku jedan;

4) Ako i dalje nešto nije jasno, pogledajte stavku jedan ili tri.

Pozdrav! :music:  :ang:

Vidite, sve zavisi od toga u kakvoj se kulturi ili okruženju nalazite. I mene je sramota da idem u kupaćim gaćama na nudističku plažu.

Pozdrav! Imam 27 godina, uskoro apsolvent, nikada nisam imao problema sa zakonom. Volim da se švercujem u prevozu drugih zemalje jer:

1) Zabavno je;

2) Svakako ću te pare potrošiti u njihovoj zemlji;

3) Pogledajte stavku jedan;

4) Ako i dalje nešto nije jasno, pogledajte stavku jedan ili tri.

Pozdrav! :music:  :ang:

1. nije zabavno ako te uhvate kontrolori.

2. potrošićeš novac za neke druge usluge, ali neće za one koje si koristio, u ovom slučaju prevoz - zabavno je ići peške, pa ti o preporučujem.

• Author

Molim vas sve, još jednom, da se suzdržite soljenja pameti, podsmevanja, prepucavanja i moralisanja na ovoj temi. Ovo se ne odnosi samo na poslednji post, već i na neke ranije i na neke izbrisane.

Zar stvarno ne možete da se suzdržite od komentara tog tipa?!! (ovo je samo retoričko pitanje, ne odgovarajte ovde)

Evo ja sam se juče vratio iz Dizeldorfa pa da vas informišem malo.. U tramvaju,vozu i metrou sam se švercovao bez problema,nema nikakve kontrole(ima ali ja na nju nisam naleteo,mada znam da je kontrola tamo jako retka).. Ipak u autobusu gradskog prevoza ne može da se švercuje iz prostog razloga što se ulazi kod vozača i moraš da otkucaš kartu pred njim.. Ako ne,ne možeš da uđeš.. Međutim autobus je totalno nepotreban pošto im je tramvajska mreža fantastična i tramvaj vozi u skoro svaki deo grada,a bogami i u druge gradove..  :pivoooo:

• 6 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.