Jump to content

Featured Replies

Posted

Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2022. — Nekoliko dana prije nove godine krećemo za Beograd, nas četvero ugurani u taj minijaturni i smiješni Inspektor Draguljče auto, fiat punto cabrio, star koliko i mi, nas dvije naprijed i dvoje prijatelja odzada, stiješnjeni poput ilegalnih migranata, zatrpani jaknama, torbama, s velikim koferom između, sendvičima, vodom i svojim histeričnim, zvonkim glasovima. Neki se vraćaju kući s odmora na Mediteranu, a ja žurim u voljenu prestonicu. Naime, provincijalka kakva jesam, oduvijek sam smatrala da je neprilično provesti novu godinu u tom gradu u kojem živiš, za koji je također velika vjerojatnost da ga, iz ovih ili onih razloga, baš mnogo ne voliš. Insistirala sam da se ide, da se putuje, da se luduje, usprkos vlastitom umoru, usprkos individualnom osjećaju jadnosti spojenom sa kolektivnom anksijom tako tipičnom za praznične dane. Pandemiju kao i prevladavajući dojam da je svijet došao svome kraju, pretpostavljam da ne treba posebno...

Pročitajte Stare geste zabave, stare geste otpora