Jump to content

Featured Replies

Posted

Sta nas sve nece snaci u ovom modernom i ludom svetu. Dakle otvorio sam ovu temu da bih cuo vase misljenje o ovoj pojavi, iz jednog pomalo sebicnog razloga. Ja se ne bih mnogo uzbudjivao zbog ovih stvari, ali vec sam kupio neke karte i isplanirao put u junu za Spaniju, Francusku i Italiju, pa me zanima sta vi msilite koliko je bezbedno kretati na put kada svi mediji na sav glas vicu kako se ocekuje pandemija. Zanemarimo to da li je virus nastao vestackim putem, ili je potekao iz siromasnih meksickih favela i slicne teorije, znaci voleo bih da cujem vas stav o bezbednosti. Jer verovatno mnogi imaju iskustvo slicno ovome kada je bio aktuelan pticiji grip.

Moje licno misljenje je da je sve ovo prenaduvano, jer 160 ljudi umre usled opake zime u Rusiji, jer godisnje umre oko 20 miliona ljudi od kardiovaskulrnih oboljenja tj. infarkta, i na hiljade njih od raka, pa ne prave toliku halabuku na medijima usled toga.

Ja sam leteo pre par dana Od Rumunije do Italije i po Italiji i nazad u Srbiju i nista nisam neobicno video. U stvari, nisam ni pojma imao sta se desava! Samo kad sam se vratio, svi, kao, nesto beze od mene, kazu imas svinjski grip :) A ja nemam pojma o cemu govore!

Moje licno misljenje je da je sve ovo prenaduvano, jer 160 ljudi umre usled opake zime u Rusiji, jer godisnje umre oko 20 miliona ljudi od kardiovaskulrnih oboljenja tj. infarkta, i na hiljade njih od raka,

Ne možeš tek tako da porediš broj ljudi umrlih iz zaraznih i nezaraznih razloga. Zarazne bolesti umeju da imaju tu nezgodnu osobinu da se brzo šire, obzirom da broj zaraženih ume da raste eksponencijalno. Što nije slučaj sa zakrečenjem vena ;). Zato bih se za početak uzdržao od zaključka da je sve prenaduvano.

Ali ti do puta imaš još bar mesec dana lufta. Pa ako u međuvremenu broj mrtvih poraste sa 160 na 170, ti slobodno furaj, a ako se popne na par desetina hiljada, onda si verovatno najsigurnij u karantinu Srbija :fool:.

A ako grip u međuvremenu stigne i kod nas, onda ti je ionako svejedno :P. Samo, bolje idi na planinarenje nego da skitaš po gradovima ;).

ja ne mislim da je prenaduvano, a i ako malo jeste, bolje je da svest ljudi o opasnosti postoji, kako bi preduzeli odredjene mere zastite, nego da smo opusteni i na kraju nam to dodje glave. moja mama sl nedelje ide u spaniju i sigurno cu je posavetovati da nosi zastitnu masku i pere ruke svaki cas. ne vidim sta je lose u tome, a moze, nadam se, da pomogne. mene vise zanima sta mozemo da uradimo na putovanjima da bismo se zastitili nego da li je prenaduvano ili ne.

a sto se poredjenja sa nezaraznim bolestima tice, slazem se sa lithobrowserom.

i ja mislim da je sve ovo prenaduvano

dok je bio aktuelan pticiju grip u rusiji ja sam tad bio tamo..piletina skoro dzabe :D za 200din kupis celo pile..peceno :) onako fina kolicina :D

dakle ovo je prilika mozda da se kupuje neko svinjsko meso jeftino ::crazy:

ova frka ce trajati dok se ne proda 349287593874 leka protiv tog pseudogripa, i kad firma kad firma koja ga proizvodi zaradi 348753857384 novchanih jedinica.

mo'sh mislit'

To je perfidni pokusaj atentata na Obamu, jer umre covek sa kojim se rukovao u Meksiku.

Ta zavera bi nama mogla biti korisna ako obori cene avionskih karata.

Pa ja danas nesto videla u Herald Tribjunu ovde u Italiji ali italijanske novine ne pisu nista o tome (ili sam ja nepismena na italijanskom  ;D )

Pa ako se vratim i donesem nesto podelicu svima... mozete da se falite da imate nesto sto niko nema! :D Mada kazu da prelazi u pandemiju.

Nego, ako su simptomi zuljevi na nogama i hronicna neispavanost onda ja to sigurno imam i donecu vam svima na poklon!  :hihi:

Each flu season is unique, but it is estimated that, on average, approximately 5% to 20% of U.S. residents get the flu, and more than 200,000 persons are hospitalized for flu-related complications each year. About 36,000 Americans die on average per year from the complications of flu.

Dobro neko rece, sve dok ne umre 50000 Amerikanaca, necu da panicim.

Svinjski grip nema veze sa svinjskim mesom ;)  slobodno se moze jesti, za razliku od pticijeg gripa koji se prenosio mesom i ostalim proizvodima od ptica. Svinjski je manje opasan od pticijeg jer je smrtnost znatno manja, i koliko znam, ponasa se kao obican grip, samo je znatno jaci, ali je sa druge strane opasniji od pticijeg jer je uspeo da mutira pa se sad prenosi sa coveka na coveka, sto kod pticijeg na svu srecu nije bio slucaj. Ja se ne plasim svinjskog gripa toliko koliko mutacije pticijeg... to bi nam doslo glave :)

Svinjski grip nema veze sa svinjskim mesom ;)  slobodno se moze jesti, za razliku od pticijeg gripa koji se prenosio mesom i ostalim proizvodima od ptica. Svinjski je manje opasan od pticijeg jer je smrtnost znatno manja, i koliko znam, ponasa se kao obican grip, samo je znatno jaci, ali je sa druge strane opasniji od pticijeg jer je uspeo da mutira pa se sad prenosi sa coveka na coveka, sto kod pticijeg na svu srecu nije bio slucaj. Ja se ne plasim svinjskog gripa toliko koliko mutacije pticijeg... to bi nam doslo glave :)

ma znam da nema veze sa svinjskim mesom..ali svuda je opala prodaja svinjskog mesa..a i citao sam da su neke zemlje prestale da uvoze svinj.meso iz USA..pa ono mogle bi da padnu cene malo :D

a to da, tu se slazem  :D  cene ce verovatno pasti jer ce pasti i prodaja...

bila je prashina kad je ptichiji grip bio aktuelan... kao nesto najopasnije je bilo u tajlandu i jugositocnoj aziji... bas u to vreme sam proveo 3 meseca u tajlandu, kevi otpala kosa na glavi od brige... a tamo niko nista nije chuo o ptichijem gripu... a piletina se tukla samo tako :)

Videla ja kao neko upozorenje na aerodrumu u Temisvaru ali pasoska kontrola je isla tako brzo da nisam stigla ni ceo jedan red da procitam.

Mislim da je samo pisalo da treba da se prijavimo ako dolazimo iz Meksika ili USA