Jump to content

Featured Replies

• Author

Nisam našao nigde da li je odlazak u inostranstvo duže od 90 dana vremenski ogranicen i u kom momentu je potrebno odjaviti prebivalište da bi se ispostovao zakon.

Kada sam ja prijavljivao odlazak u inostranstvo duži od 90 dana rekao sam da ne znam kada se vraćam i onda mi je rečeno da kao datum povratka ne stavim ništa.

Inace, pre nekoliko godina, mozda je bila 2018. ili 2017., kada sam isto išao u inostranstvo (to bilo na godinu dana) otisao sam u petak u SUP da prijavim odlazak u inostranstvo duži od 90 dana. Kako je trebalo da idem tek u utorak u SUP su mi predložili da se vratim u ponedeljak popodne da prijavim odlazak jer u slučaju da me policija negde zaustavi i legitimise neće im biti jasno kako sam prijavio odlazak a i dalje sam u Srbiji.

Hocu da kažem, kada se prijavi taj odlazak u inostranstvo duži od 90 dana, to ipak bude negde zavedeno i evidentirano i svaki policajac može to da vidi.

Samo me zanima da li su ti ljudi kojima su pisane kazne na granici uooste prijavili odlazak u inostranstvo u SUP.

Pisacu ambasadi susedne zemlje, jer u zemlji u kojoj se nalazim trenutno nema naše ambasade. 

Dosta su oni sve ovo zakomplikovali, trebalo bi da je lakše da se odjavis sa adrese.

I SUP je u interesu da zna ko tacno zivi tamo, a ko ne zivi više na nekoj adresi.

Nego, teoretski gledano, ukoliko SUP hoce meni da piše kaznu, a ja sam vec u inostranstvu i neću se vraćati, kako bi to uopšte izveli?

Ja mislim da je tebi malo dostadno i zajebavas se ovde. Lepo ti je receno sve i vrlo je lako da razumes proste stvari.

• 2 months later...

A da li neko zna, od trenutka kada se dobije viza, koliko vremenski imam da se vratim u zemlju i prijavim boravak duzi od 90 dana u inostranstvu? S obzirom da je proslo 90 dana dok sam bio u procesu dobijanja vize. Da li mogu da dobijem kaznu ako to ne uradim odmah ili nesto?

• 11 months later...

Dobro veče. Imam problem sa mestom prebivališta. Naime ne znam kako ali ja živim na adresi u kojoj sam prijavila u licnoj karti. Drugu adresu nisam prijavljivala jer tamo ne živim. Kome da se obratim i dokazem da je meni mesto prebivališta Prevalac 22 u Sokobanji a ne Milutina Pejovica 6 gde mi stizu sva resenja. Niko neće da mi pomogne ne znam gde i kome da se obratim. U sup sam bila sve unredu a.... Molim za pomoć i savet. Unapred hvala

• 11 months later...

Kako to funckionira kada poniste pasos nakon odjave prebivalista, a pasos je jedini vazeci dokument u inozemstvu?

8 hours ago, Lanchy said:

Kako to funckionira kada poniste pasos nakon odjave prebivalista, a pasos je jedini vazeci dokument u inozemstvu?

A sto bi ponistili pasos?