Jump to content

Featured Replies

Posted

Zanima me da li neko moze da mi pomogne u trazenju najjeftinijeg, a pouzdanog nacina da se stigne do Homsa, pristajem na kombinacije voz - avion  :eat:

u potisu: novajlija  :roll:

A što onda ne bi samo voz? To ti je najjeftinije. Međutim, ja svima koji hoće u Siriju predlažem autobuse.

• Author

a gde bih mogla da se raspitam o tome, koliko se putuje, ima li pauza tj. da li se preseda i tako to... :?

• 2 weeks later...

Најбржа и најјефтија варијанта:

1-Купиш Балкан флексипас

2-Кренеш возом за Софију

3-Из Софије до Истанбула исто возом

4-Преспаваш рецимо у Истанбулу, чисто ради одмора

5-Воз Инстабул - Анкара

6-Воз Анкара-Адана

7-Аутобус Адана-Хатај

8-Аутобус Хатај-Алепо

И из Алепа скоро стално иду аутобуси за Хомс. То ти све изађе око 60 Евра. Могу ти дати линкови и времена полазака возова.

Ja bih to malo jednostavnije ili preciznije ovako prikazao:

1. Kupis Balkan fleksipass kod nas na zeleznickoj (to ti je na neki nacin povratna karta BGD-Istanbul), i ako imas vise od 26 godina kosta oko 80 eur, a inace valjda oko 50 eur, ako ne i malo manje. Taj voz ti krece nesto pre 9h svakog jutra, a stize za oko 24 sata u Istanbul. Ako ne uzmes odmah u BGD spavaca kola (koja nisu jeftina), moraces da predjes u drugi vagon kad stignes u Sofiju, i da onda na turskoj granici udjes u turska spavaca kola (cena nesto vise od 5 eur), jer svi vagoni za sedenje ostaju na Bugarskoj strani. Kroz celu Bugarsku bice puno ljudi u vozu, jer ce svi jos na nasoj granici pojuriti za mestima da bi kasnije spavali, puno gypsy svercera itd.

2. Kad si u Istanbulu, odes metroom par stanica do "Buyuk Otogar", tj. glavne autobuske stanice, i tamo kod prevoznika koji se zove HAS uzmes kartu za Siriju, koja u jednom pravcu kosta oko 30 eur. Polazak je negde posle 14h. Autobusi su vrhunski udobni, i mocices da spavas kao beba tih 18 sati koliko ti treba do Antakije, koja je blizu granice sa Sirijom.  Autobus pravi nekoliko pauza,  imaces gde i da jedes. U busu sluze vodu, kafu, caj, besplatno. U Antakiju stizes u rano jutro, i onda cekas kombi koji vozi do Alepa. Moguce je da ti je taj prevoz uracunat u cenu karte jos u Istanbulu, onda to treba da resis sa soferom na stanici u Antakiji da ti on pribavi sa saltera kartu za Alep.

3. Povratak na slican nacin. Ovo je po meni najoptimalnija varijanta u relaciji udobnost-cena-brzina-maltretiranje. Ako te interesuje jos, izjasni se pa ces dobiti i podatke za povratak, mada sve ovo i jos mnogo vise imas i na forumu, samo koristi predvidjene opcije za pretragu.