Jump to content

Featured Replies

Posted

Izvinite sto nisam bas obavestena  :-[ ali mi se cini da na spisku za vize nema Letonije...Znaci nama ne treba viza za Letoniju?  :o Treba da putujem u julu u Rigu, pa ako mi ne treba viza znaci da bih morala preko neke druge ambasade da dobijem shengen jer nisam sigurna da li cu ici avionom ili hm...kopnom  ;D

Bio sam u Rigi u Novembru prošle 2008e i to sa Madjarskim tranzitnim shengenom. U martu iste godine bio sam u Litvaniji sa običnim turističkim Mađarskim shengenom (fake rezervacije po Madjarskoj, Slovačkoj, Poljskoj bla bla bla..).

Litvanija od skora ima otvoreno predstavništvo u Beogradu u sklopu Madjarskog konzulata a Letonija ne, što znači vataj neki schengen ili veruj Dačiću ;-). Moj predlog je definitivno Madjarski.

Pozdrav.

Ili...

Nemačka ambasada u Beogradu, u svojstvu zastupnika, trenutno prima i zahteve za izdavanje šengenskih viza za putovanja čije je glavno odredište Letonija. Uz sva  dokumenta na letonskom jeziku se obavezno moraju predočiti prevodi na nemački jezik. Obrada takvih zahteva može zahtevati duže vreme.

Proveri..

Ambasada Nemacke

Birčaninova 19a, Beograd

tel.: 011 3064-400

• Author

Hvala na odgovorima  :) Hm, a mozda je najbolje da prihvatim ponudu mojih drugara Poljaka kod kojih sam bila proslog leta, da mi oni napisu pozivno pismo kao da idem na letnji kurs kod njih pa da preko njihove ambasade dobijem shengen  ;)

Ja sam u Letoniji bio 2007. god, ali tad Letonija nije bila u schenhenu. Vizu sam vadio preko ambasade u Atini. tj, pasos i ostale papire sam slao DHL-om u ambasadu i za 7 dana su mi poslali pasos natrag za zalepljenom vizom...

A poshto je Letonija sad u schengenu, hm mozhda nije losha varijanta vaditi madjarski schengen i s njim uci u Letoniju.