Jump to content

Featured Replies

Posted

Preko leta planiram da obilazim kolima bivsi SSSR. Imam vise varijanti putovanja. Evo primera. 1 - Madjarska, Ukraina (Kijev, Harkov, ...), Moskva. 2 - Rumunija, Moldavija, Ukraina, Krim. 3 - Sofija, Varna, trajektom do Krima, Kijev. 4 - Obilazak oko Crnog Mora. I naravno sve kombinacije i varijacije :-)

Jedno putovanje bi trajalo 2-3 nedelje u zavisnosti od finansijskih mogucnosti. Posto imam auto koji ide na gas prevoz nije veliki trosak ali smestaj jeste. Osnovni cilj ovog poziva je podela troskova smestaja i naravno drustvo. Zato su najprakticnije varijante 1 ili 3 saputnika. Pri tome polazim od pretpostavke da cemo smestaj placati.

Tek sam se uclanio u HC pa jos nemam osecaj kako sve to funkcionise i kakve su shanse da se nadje smestaj preko HC. Naravno neko iskusam u tome bi bio idealan saputnik.

Evo ukratko najvaznijih podataka:

- za sada nemam tacan datum polaska. Nisam vezan nikakvim obavezama tako da je datum fleksibilan

- duzina puta zavisi od destinacije. Varijanta sa Moskvom bi trajala najduze (predlog 3 nedelje) posto dosta odlazi na put a ostale varijante mogu da traju 10-15 dana.

- planiram 2-3 takva putovanja do kraja septembra pa ako ti ne odgovara prvi termin mozemo da se uklopimo u drugi

- ja sam pre 2 godine isao istim kolima ali na benzin do Kijeva (1400 km u jednom pravcu) i kostalo me je 100 eura. Gas je kod nas je dosta jeftiniji ali ne znam kakav je osnos u Madjarskoj i Ukraini. Takodje sve zavisi da li se deli na 2 ili 4 i koliko mesta planiramo da obidjemo.

- Inace vozim Opel Kadet iz 1988 godine. Auto je dobro odrzavan i dobro ide (standardno 140 a moze i do 180) ali uvek nesto moze da mu se desi posto je tako star. Cisto da budes upozoren na vreme. Naravno troskove eventualne popravke snosim ja ali treba imati u vidu da to moze da nam poremeti plan puta. Ja sam inace pretposle godine isao sa njim 2 puta do Kijeva i inisam imao problema. U svakom slucaju sto se toga tice ja sam optimista.

bas me iznenadjuje sto ti niko ne odgovara:(

ja bih volela da vidim Moldaviju, a vidim da si je ti uvrstio u putesestvije:)

zelim ti da nadjes saputnika i ostvaris ideju, posto si vec skovao tako dobar plan:)

pozdrav!

cao Srđane

reci mi molim te a kako si dobio ili ces dobiti vizu?

Vaucer ilista?