Jump to content

Featured Replies

Ja ne nazivam ljude kako ja hoću, nego onako kako se oni izjašnjavaju. Kad sam rekao Kosovari mislio sam na južno od Ibra. Baš kako i napisah gore, kad će Kosovari početi voziti Mitrovica Sjever - Priština.

Svi prijatelji iz Sjeverne Mitrovice i Zubinog Potoka su Srbi, ali imam prijatelje južno od Ibra (iz južnog dijela Mitrovice, Priština, Ferizaja, Dobrotina, Prizrena ...)

Uz dužno poštovanje i tebi ;)

Ali i dalje mislim da klubputnika.org nije mjesto za politička pitanja :D

Po tome si ti onda Bosanac :)))

Ne Bosanac, nego Bosanac i Hercegovac :) Koliko pripadnost osjećam prema Bosni, istu toliku i prema Hercegovini <3 :)

S moje strane nije ovo pitanje politizirano ukoliko zelis da ne bude ali je isto tako kljucno za malo "trusnija" podrucja kao sto je Kosmet.

Iz mog iskustva, da biste izbjegli eventualne neugodnosti, i ukoliko znate etnicku pozadinu sagovornika koristite:

Srbi  ili Kosovci

Albanci ili Kosovari ( naime, moze se koristiti i Siptari ali se smatra uvredljivim ako ih tako oslovljavaju Srbi dok recimo Cesi npr mogu tako da ih oslovljavljaju, cak je i pozeljno.)

Nikola, i ja puno putujem po Kosmetu ali za razliku od tebe nemam prijatelje u Ferizaju vec u Urosevcu:)

Sto se tice tvoje etnicke pripadnosti, ili bilo cije druge, naravno da mozes da se oslovljavas kako zelis ili kako mislis da je najbolje, ali je isto i jako bitno napomenuti sta je realnost a sta nije odn da li je ta pripadnost legitimisana ili ne. Npr, evo u Bosni, prema ustavu ne postoji Bosanac ili Bosanac i Hercegovac, vec postoje drzavljani Bosne i Hercegovine a etnicka pripadnost: Srbin, Bošnjak, Hrvat, ostali. Da se vratim na voz  - najčešće se na ovakve rasprave baš tu i naleti ali ja nikada nisam imao problema, ni u Bosni ni na Kosmetu. Dok god vi ne povlačite temu i ne insistirate na određenom stavu, ljudi i razgovor će vas prije odvući na neke ljudske, svakodnevne teme. Npr, u autobusu Priština  - Gnjilane koji smo koristili za Gračanicu, dvije bake Albanke su odmah sa nama progovorile na srpskom i  pitale odakle smo, i već smo kroz nekoliko sekundi kukali svi kako nema posla i kako omladina propada:)

• 2 weeks later...

Juče sam čuo na stanici od nekog čiče da se po novom redu vožnje uvodi još neki polazak između Novog Sada i Sombora (preko Odžaka i Bogojeva), što je i neki logični sled događaja, pošto su dobili novi ruski voz na ovoj relaciji. Je l' zna neko nešto o ovome?

TOO BRE!!! Razlog za slavlje.

Znači danas je poslednji put da sedam u autobus Saobraćaja Odžaci i plaćam 890 dinara (sa indeksom), 890 im majki.... do Beograda, od sad za mene karta do Beograda košta 315 dinara (sa rail plus-om).

:)

Izašao je novi red vožnje na sajtu ŽS: http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/.

Glavne novine su 4 polaska Novi Sad - Sombor - Novi Sad (umesto sadašnja 2), 7 polazaka (6 sa glavne, 1 iz Zemuna) Beograd - Požarevac - Beograd (umesto sadašnja 2), brzi voz Beograd - Užice - Beograd petkom i nedeljom.

Nikako ne funkcioniše red vožnje kod mene, ne mogu da odaberem datume.

Može li mi neko napisati noćne poslaske ( 21.12. na 22.12., dakle noć subota na nedelju) Novi Sad  - Beograd? Koliko vidim od buseva je prvi u 4.15 iz NS što mi može biti malo rizično s obzirom da letim sa BEG u 7.55h

Nikako ne funkcioniše red vožnje kod mene, ne mogu da odaberem datume.

Može li mi neko napisati noćne poslaske ( 21.12. na 22.12., dakle noć subota na nedelju) Novi Sad  - Beograd? Koliko vidim od buseva je prvi u 4.15 iz NS što mi može biti malo rizično s obzirom da letim sa BEG u 7.55h

Kako ne radi. Prvi voz ti je u 5 ujutro i to onaj iz Budimpeste tako da bi ja na tvom mestu radje otisao noc ranije pa presedeo na aerodromu nego kidao zivce. Zadnji ti je u 22:22 i on ti je oko ponoci u BG.

Uh, onda sam u sosu. Problem je što hoću da idem na koncert godine ali i da stignem na let. Nisam pametan kako da se prebacim do aerodroma tokom noći a da to nije taksi. Ako neko ima ideju, let me know :yok:

Pa recimo da probas na sto vise strana da trazis nekoga iz Beograda ko dolazi na koncert godine, a bice ih sigurno ne malo...

Nadjete se posle i onda te bace do aerodroma, jer im je usput...

Cak bi mogao da vozaca busa zamolis (ili "ubedis" sa nekom novcanicom), da te ostavi kod aerodroma i ne gubis vreme na ulazak u grad i nazad do Tesle...

Da, i to mi je padalo na pamet, prije 2 godine bus iz Banja Luke mi je stao na autoputu kod aerodroma, nisam siguran hoću li isto proći i sa vozačima iz NS, pretpostavljam da njima postoji neki rizik od kazne. Imam par dana da smućkam nešto u glavi.

• 2 weeks later...

Izašao je novi red vožnje na sajtu ŽS: http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/.

Glavne novine su 4 polaska Novi Sad - Sombor - Novi Sad (umesto sadašnja 2), 7 polazaka (6 sa glavne, 1 iz Zemuna) Beograd - Požarevac - Beograd (umesto sadašnja 2), brzi voz Beograd - Užice - Beograd petkom i nedeljom.

wahhh divno :3

napokon iz Sombora za NS vise polazaka ~

2 je bilo uzasno malo i u vreme koje uopste ne odgovara pogotovo ako mi iz Sombora idemo za BG dalje posle NS..

bas lepa vest :)

Danaas sam iskusio novi red voznje beovoza na sajtu nisu promenili i zakasnio sam na voz pa sam cekao 2 sata sledeci

Da. Samo Novosti nisu objavile da ce Grad Valjevo dotirati deo troskova, jer 90% klijentele Beovoza na relaciji Valjevo-Beograd su studenti.

Da li se varam ili je nekad prva stanica Beovoza sa ove novosadske strane bila Nova Pazova, a ne Batajnica? Realno trebali bi da ga produže, bar do Inđije, ako im se već isplati da voze za Valjevo i Pančevo. Inđija je dosta blizu Beograda, a mnogo Beograđana radi u Inđiji i obrnuto. Osim toga tako bi i nama iz Novog Sada bilo lakše doći do Beograda, ići do Inđije vozom NS-Šid, pa presedati dalje na Beovoz.

Pa...bila je.I to dosta dugo (ne znam koliko,ali znam da je dugo bila).

Onda su prvo u Staroj Pazovi osvanuli plakati "Pisimo peticiju Beovozu da produzi liniju do Stare Pazove" (secam se toga),pa su se posle toga i ovi iz Indjije slicno organizovali.I napokon im Beovoz izasao u susret.Ali vidim da je to opet ukinuto od nedavno...