Jump to content

Featured Replies

Unapred se izvinjavam, ali ne znam gde drugo da postavim ovo pitanje. Putujem u HR na 5 dana vozom. Da li mi je neophodno putno osiguranje?

Осигурање прво узимаш због себе а онда због ганичара. Чиме год да идеш могу да ти траже осигурање, мени су у јануару тражили.

Moze li neko da mi objasni kakve su satnice Novi Sad - Zrenjanin i obrnutno?
Koliko znam da linija nije postojala pre.
Na zvanicnom sajtu ne pise nista jos, pretpostavljam nisu uneli u bazu
Uzdravlje svima!   :pivoooo:

Trenutno nikakve posto nema sta da ide tuda, a koliko cujem i pruga je u ocajnom stanju. Bio je i pre u redu voznje taj voz samo sto godinama nije isao

On već godinama "privremeno ne saobraća". Nema raspoloživih garnitura, a svake godine konstruišu red vožnje, valjda očekivajući da će im pasti voz s neba...

Hvala ljudi na informacijama!

Ne znam samo onda koji moj stoji u redu voznje kad ga nema s neba da padne :)

• 2 months later...

USPOSTAVLJA SE SAOBRAĆAJ STAROM TRASOM NA RELACIJI BAR-BEOGRAD
Obavještavamo cijenjene korisnike naših usluga da se, počev od 05.03.2015. godine, uspostavlja redovan putnički saobraćaj na pruzi Bar-Beograd i obratno, trasom Bar-Podgorica-Bijelo Polje-Požega-Valjevo-Beograd, nakon što su Železnice Srbije AD izvršile rekonstrukciju pruge oštećene od poplava koje su prošle godine zadesile državu Srbiju.
Polazak dnevnog voza iz Bara je u 09:00h, iz Podgorice u 10:00h, iz Bijelog Polja u 12:30h. Dolazak u Beograd je u 19:59h.
Polazak iz Beograda je u 09:10h, sa dolaskom u Podgoricu u 19:24h, odnosno u Bar u 20:31h.
Polazak noćnog voza iz Bara je u 19:00h, iz Podgorice u 20:05h, iz Bijelog Polja u 22:40. Dolazak u Beograd je u 06:04h.
Polazak noćnog voza iz Beograda je u 20:10h, sa dolaskom u Podgoricu u 06:24h, odnosno u Bar u 07:38.
Napominjemo da će se primjenjivati sve važeće povlastice za medjunarodni saobraćaj, a takodje, od 05. marta, biće aktuelna povlastica Beograd Specijal, koja se može realizovati rezervisanjem karte dostavljanjem upita na e-mejl: [email protected] po kojoj će cijene karata u jednom pravcu iznositi: za sjedište u kupeu sa 6 mjesta - 9.90€, ležaj u kabini sa 6 ležaja - 14.90€, postelja u kabini sa 3 ležaja - 24.90€.
Uspostavljanjem redovnog medjunarodnog saobraćaja na pruzi Bar-Beograd, vrijeme putovanja na ovoj relaciji smanjeno je za 5 sati

Čuo sam kad je kontrolor u vozu ljudima pričao da će od 15. marta na relaciji Beograd-Novi Sad početi da saobraćaju novi švajcarski vozovi. Ne znam koliko je to proverena informacija.

Čuo sam kad je kontrolor u vozu ljudima pričao da će od 15. marta na relaciji Beograd-Novi Sad početi da saobraćaju novi švajcarski vozovi. Ne znam koliko je to proverena informacija.

Ja sam čuo tek od septembra, dok obuče osoblje, mada i to je neprovereno, tako da verovatno ćemo saznati dan ranije, kao što je to praksa na ŽS da obaveštavaju.

Ja vidoh pre par dana u Petrovaradinu nekakav neobican voz za ove krajeve, obicno ovuda saobracaju ili oni stari plavi vozovi ili na crvenu staru lokomotivu zakace 2-3 vagona, a ovo je bio noviji voz crvene boje, da li je to taj svajcarski ili se radi o jednom od onih ruskih kupljenih pre par godina stvarno ne znam posto sam ga video sa dosta velike udaljenosti..

Nisam obratio paznju na to, ali i da sam hteo ne znam da li bih uspeo da vidim posto sam ga gledao sa tvrdjave  :shockkk:

Stvarno ti ne mogu reci ni to jer sam ga video sa neke udaljenosti od oko 500m vazdusnom linijom, ali nije mi bas logicno da ga testiraju na toj relaciji jer je ta pruga jako frekventna i bas zbog toga dolazi do velikih kolona kamiona na obe strane mosta jer je to jedini most od Hrvatske do Beske gde kamion mogu da predju Dunav a most je dovoljne sirine da preko njega moze da predje samo jedno vozilo tako da se ceo dan tu smenjuju kamioni i vozovi iz oba pravca  :maddd:

Inace se gradi novi most koji je trebao biti gotov 2013. ali jos se ne nazire zavrsetak tog naseg Skadra na Bojani  :bang:

Inace se gradi novi most koji je trebao biti gotov 2013. ali jos se ne nazire zavrsetak tog naseg Skadra na Bojani  :bang:

Ako moze objasnjenje...

Za gde ide taj most i koji saobracaj je predvidjen ?

Edited by slatkis

• 5 weeks later...

Ok, padan s Marsa malo, ali...

Prijateljica triba ići sutra Beograd - Istanbul vlakon. Vidin da nema više direktnih. Onda se ide preko Sofije, jel tako? Jel iko zna di se može vidit red vožnje Sofija - Istanbul?

Fala :)

Edited by ajrmmm

Da, preseda se u Sofiji. Voz iz Beograda polazi u 22h, a iz Sofije u 18:30h. Imaće i jedan deo (najverovatnije od turske granice do Istanbula) da pređe busom, ali to organizuju turske železnice i ulazi u cenu karte  :smile: