Jump to content

Featured Replies

Urednici, pa padaju sa marsa i kace u neadekvatne teme :) Imas na forumu mislim da je nikolabih objasnio po tackama kako funkcionise sve. 

• 3 weeks later...

Pošto od decembra prilikom pretrage vozova na sajtu Žs ne izbacuje cenu za tu relaciju, da li postoji negde na netu detaljan cenovnik naših vozova? Ili postoji neki način da se računa, po kilometru, na primer?

Edited by Kokosanceros

Cene i dalje stoje na android aplikaciji, ne znam da li ti to nešto pomaže. :)

• 1 month later...

Kakve crne stanicne usluge su oni normalni. Nije da je neka cena 20din al nevidim zasto su to stavili nije da su stanice u takvom stanju da imaju sta da ti naplate. Ovo za sedmodnevnu kartu im je dobra ideja samo da izreklamiraju da znaju ljudi.

Uopšte mi nije jasna ova vest. Koliko ja znam vozne karte se obračunavaju po tarifi koja važi za sve relacije i računa se po kilometru, tako da ne vidim način da na nekim relacijama cena skoči za 10% a na nekim drugim za 30%.

Takođe karta od Beograda do Novog Sada za putnički voz trenutno košta 288, a ne 460 dinara, dok je povratna karta 518 dinara, što su ovde upisali kao buduću cenu karte u jednom smeru.

Verujem da će nekih poskupljenja biti, ali novinar koji je ovo pisao, se izgleda jako retko vozi železnicom.

I da poskupe 30% opet su mnogo jeftinije od autobusa, a za stanicnu uslugu je jako glupo sto uvode, bolje da povecaju cenu karte i da nemaju posebno tu stavku.

• 1 month later...

Mislio sam da će mi neko dati bržu informaciju, ali brzo se i operater javio. Ako nekom nekad zatreba blagajne rade non-stop, imaju pauzu oko ponoći..

• 1 month later...

Pitam se sta bi bilo kad bi nase zeleznice sledile ovaj primer iz Danske (zatvor za visestruko neplacanje vozne karte) :)

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/586802/Danska-Trideset-dana-zatvora-za-voznju-vozom-bez-karte

Nema to kod nas da neko ne placa kartu. Kod nas svi placaju kartu e sad neke pare zavrse u ZS a neke kod konduktera zvizhd . Kod nas je najveci problem sto mozes sa 200din da potkupis konduktera koji ne odgovara ako ima putnike bez karte kad mu dodje kontrola.

Ima, udje i boli ga uvo da izadje kad kondukter oce da mu naplati kartu. Izao sam nocnim za ZG prosle nedelje, i vozu je prvo stajaliste Pazova, dokle je ovaj i sao, dosao kondukter da proveri kate, ovaj nema i nece da plati. Inace kondukteri za medjunarodne vozove proveravaju karte pre ulaska al ovaj se provukao. Kad sam putovao za Sofiju isto tako usli u Jagodini izasli posle sat vremena, kondukter pretio policijom ovi samo sto ga nisu prebili.

Jel ima vlak od n.sad so sida?Na stranici mi izbacuje da nema,a kad probam stanicni red voznje izbaci mi gresku...

Ima, udje i boli ga uvo da izadje kad kondukter oce da mu naplati kartu. Izao sam nocnim za ZG prosle nedelje, i vozu je prvo stajaliste Pazova, dokle je ovaj i sao, dosao kondukter da proveri kate, ovaj nema i nece da plati. Inace kondukteri za medjunarodne vozove proveravaju karte pre ulaska al ovaj se provukao. Kad sam putovao za Sofiju isto tako usli u Jagodini izasli posle sat vremena, kondukter pretio policijom ovi samo sto ga nisu prebili.

Pre je na njima isla policija mislim na ovom za Sofiju. Pa zar nije mogao da pozove policiju da ga saceka na sledecoj stanici? Nema tu posla minut dva da ga izbace, posle krivicna prijava i da plati sto su dolazili dovoljno da sledeci put razmisli.

• Author

Jel ima vlak od n.sad so sida?Na stranici mi izbacuje da nema,a kad probam stanicni red voznje izbaci mi gresku...

Nema. Mora se ići preko Beograda/pazove ili šta već.

Bolja opcija bus.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Od novog reda vožnje koji je stupio na snagu danas, na nekim linijama uveden je veći broj polazaka. Uvedena je nova kategorija vozova Regio-Express, na kojima saobraćaju novi Stadler Flirt vozovi. Oni imaju veći broj stajanja od brzih, ali manji broj stajanja od putničkih, ali bolje ubrzanje i kočenje od klasične kompozicije. Najveći broj ovih vozova je na relaciji Beograd - Novi Sad (gde je ostalo samo 4 putnička voza koja staju na svakom stanici i stajalištu), ali je povećan ukupan broj polazaka. Pored relacije Beograd - Novi Sad, Regio-Express vozovi saobraćaju i na relaciji Beograd - Valjevo, Beograd - Užice, Novi Sad - Subotica i Beograd - Niš. Cena karte se tarifira kao brzi voz, te je dodatak u odnosu na putnički voz 100 din u jednom smeru, odnosno 160 din za povratnu kartu. Ostavljena je mogućnost i za uvođenje dodatnih polazaka. Red vožnje na sajtu http://www.srbvoz.rs.

Novine u međunarodnom saobraćaju:
- voz 344/345 Avala Beograd - Beč ponovo saobraća starom trasom preko Kiškereša i stanice Budapest-Keleti
- uvodi se dnevni voz 490/491 Beograd - Sofija
- sa vozom 340/341 Beograd - Budimpešta i 490/491 Beograd - Sofija saobraćaju direktna kola Moskva - Sofija preko Smolenska, Minska, Bresta, Varšave, Katovica, Ostrave, Bratislave, Budimpešte, Beograda i Niša
- uvode se jutarnji voz Osijek - Bogojevo - Osijek (ne saobraća vikendom i državnim praznicima u HR) i popodnevni Sombor - Erdut - Sombor (ne saobraća vikendom i državnim praznicima u HR i SRB)
- ponovo saobraća noćni voz 410/411 Beograd - Ljubljana, nakon što je privremeno ukinut zbog krize sa migrantima.

Edited by RaxCherrych

Od novog reda vožnje koji je stupio na snagu danas, na nekim linijama uveden je veći broj polazaka. Uvedena je nova kategorija vozova Regio-Express, na kojima saobraćaju novi Stadler Flirt vozovi. Oni imaju veći broj stajanja od brzih, ali manji broj stajanja od putničkih, ali bolje ubrzanje i kočenje od klasične kompozicije. Najveći broj ovih vozova je na relaciji Beograd - Novi Sad (gde je ostalo samo 4 putnička voza koja staju na svakom stanici i stajalištu), ali je povećan ukupan broj polazaka. Pored relacije Beograd - Novi Sad, Regio-Express vozovi saobraćaju i na relaciji Beograd - Valjevo, Beograd - Užice, Novi Sad - Subotica i Beograd - Niš. Cena karte se tarifira kao brzi voz, te je dodatak u odnosu na putnički voz 100 din u jednom smeru, odnosno 160 din za povratnu kartu. Ostavljena je mogućnost i za uvođenje dodatnih polazaka. Red vožnje na sajtu http://www.srbvoz.rs.

Novine u međunarodnom saobraćaju:

- voz 344/345 Avala Beograd - Beč ponovo saobraća starom trasom preko Kiškereša i stanice Budapest-Keleti

- uvodi se dnevni voz 490/491 Beograd - Sofija

- sa vozom 340/341 Beograd - Budimpešta i 490/491 Beograd - Sofija saobraćaju direktna kola Moskva - Sofija preko Smolenska, Minska, Bresta, Varšave, Katovica, Ostrave, Bratislave, Budimpešte, Beograda i Niša

- uvode se jutarnji voz Osijek - Bogojevo - Osijek (ne saobraća vikendom i državnim praznicima u HR) i popodnevni Sombor - Erdut - Sombor (ne saobraća vikendom i državnim praznicima u HR i SRB)

- ponovo saobraća noćni voz 410/411 Beograd - Ljubljana, nakon što je privremeno ukinut zbog krize sa migrantima.

A kakva je situacija se vozom Beograd - Istanbul? Znam da su kašnjenja ovog za Sofiju redovna, ako kasni tipa dva sata, da li ovaj za Istanbl čeka ili? I znaš li sad kakva je sitacuija dole? Dokle vozom, odakle busom? :D

• 4 weeks later...