Jump to content

Featured Replies

Posted

:?

Pomozite...ako znate. Trebaju mi informacije o tome kako najbolje i najjeftinije stići do Košice u Slovačkoj. Raspitujem se po netu, čekam odgovor od železnice i 'laste'...ali vidim da ovde ima puno žešćih putmika, iskusnih.

Ukoliko neko ima ideju kako bi mi bilo najpametnije da stignem do Košice, neka mi kaže.

Unapred hvala..

najbolje :stop:

a mozes i vozom do Budimpeste pa odatle do Kosica

Povratna od BG do BP je 26E, a povratna od BP do Kosica bi trebalo da je 22E.

inace iz Beograda imas i voz za Bratislavu pa odatle mozes do Kosica, ali za tu kombinaciju ne znam cenu.

btw. u slucaju da ti zatreba, Kosice se na Madjarskom zovu Kassa.

cena povratne bratislava -  Kosice 36E vozom. 35E autobusom. do kosica preko BP i Bratislavu je dosta skupo. jeftinije i krace kroz BP i odatle do Kosica. za putovanje u slovackoj pogledaj www.cp.sk

Da se nadovezem na Tiborov post: red voznje iz Bdp Keleti stanice.

Budapest-Keleti pu. 06:33 09:51     3:18 oda-vissza: 22,20 eurótól  P -

Budapest-Keleti pu. 06:33 csatlakozásra nem vár 532  RÁKÓCZI  IC ( - Kosice) Nemzetközi forgalomban helyjegy váltható Étkezőkocsi Dohányzás az arra kijelölt kocsiban Rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonat A vonatban kerékpárszállításra alkalmas kocsi közlekedik. Nemzetközi forgalomban a kerékpárhely foglalás kötelező. 

Kosice 09:51

Bővebb információ

Budapest-Keleti pu. 14:33 18:14     3:41 oda-vissza: 22,20 eurótól  P -

Budapest-Keleti pu. 14:33 csatlakozásra nem vár 534  ABAÚJ  IC ( - Hidasnémeti) Nemzetközi forgalomban helyjegy váltható Étkezőkocsi Nemdohányzó vonat Rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonat 

[közvetlen kocsi] Hidasnémeti 17:29 közvetlen kocsi

közvetlen kocsiHidasnémeti 17:39 +>> 7200  ABAÚJ  nemz.gyors ( - Kosice) Étkezőkocsi Nemdohányzó vonat Rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonat 

Kosice 18:14

Bővebb információ

Budapest-Keleti pu. 18:33 21:51     3:18 oda-vissza: 22,20 eurótól 

Ја сам два пута у скорије време путовао комбијем који свакодневно иде од Београда до Братиславе. Цена карте је 30 евра у једном правцу.

Из Братиславе сам се вратио возом- уколико купиш директну карту до Београда цена је 48 евра за један правац. Зато најпре узмеш карту до Будимпеште (12-13 евра), у Будимпешти изађеш до шалтера, купиш карту до Београда за такође 12-13 евра (воз стоји у Будимпешти бар 1 сат) и једноставно се вратиш у исти воз а карта испадне дупло јефтинија

A gde kupis kartu za Bdp - Bgd za 12-13 evra? Meni za jedan smer traze vise nego duplo od povratne. Da li si stvarno kupio ili samo mislis da je tako?

Evo ja danas licno proverio na Budapest keleti p.u.:

Bdp - Bgd jedan pravac 4470Ft

Bdp - Bgd povratna        7745Ft

Bdp - N.Sad  jedan pra. 5800Ft

Bdp - N.Sad povratna    6615Ft.

karta vazi 30 dana

Danasnji obracun 1Eur=298Ft

Da dobro ste procitali: jevtinija je u jednom pravcu do Beograda nego do Novog Sada. :)

Pre neki dan na Nyugat p.u. sam dobio drugaciju informaciju  :bang: ali smatram da je ova istinita jer sa Keleti p.u. idu vozovi ka Srbiji.

• Author

hm, interesantne su mi sve informacije...mnogo hvala. jos uvek razmisljam...LASTin bus je do Bratislave:

DESTINACIJA: Beograd – Bratislava

CENA ZA JEDAN PRAVAC: 2 975 din

POVRATNA: 4760 din

DESTINACIJA: Bratislava – Beograd

CENA ZA JEDAN PRAVAC: 35 Eu

POVRATNA: 56 Eu

DESTINACIJA:Novi Sad – Bratislava

CENA ZA JEDAN PRAVAC: 2 805 din

POVRATNA: 4505 din

DESTINACIJA: Bratislava – Novi Sad

CENA ZA JEDAN PRAVAC: 33 Eu

POVRATNA: 53 Eu

a od Bratislave do Kosica da vidim kako da stignem.....pesaka kroz divljinu...  :kamp:

• Author

Ја сам два пута у скорије време путовао комбијем који свакодневно иде од Београда до Братиславе. Цена карте је 30 евра у једном правцу.

Из Братиславе сам се вратио возом- уколико купиш директну карту до Београда цена је 48 евра за један правац. Зато најпре узмеш карту до Будимпеште (12-13 евра), у Будимпешти изађеш до шалтера, купиш карту до Београда за такође 12-13 евра (воз стоји у Будимпешти бар 1 сат) и једноставно се вратиш у исти воз а карта испадне дупло јефтинија

daj molim te kazi mi kakav je kombi? kada bih isao kombijem, isao bih nekim udobnim, dobrim.  :?

Возом из Братиславе до Београда сам путовао тачно пре 3 месеца на начин описан горе и платио сам толики износ (могу да пробам да нађем карту уколико сам је сачувао да је скенирам али веруј ми на реч :) )

Дима, комби је ок с тим да је то очигледно фркевентна линија и има свеукупно десетак комбија (сви нови мерцедесови :) ) с обзиром да је први пут кад сам ишао (у фебруару) ишло у колони 7 (седам) комбија и огромна већина путника су били наши Словаци који студирају у Братислави. Комбији не иду директно ауто-путем већ у зависности од потребе прво по војвођанским местима у којима има путника (читај: словачка села) - први пут смо свратили да покупимо нове путнике и прикључимо се осталим комбијима у Ковачицу (близу Панчева), други пут у Стару Пазову, Бачки Петровац и још неко место на том правцу- па после на ауто пут и даље према мађарској граници.

• 2 months later...

Za sve one koji idu u slovacku ili cesku ja bih preporucio kompaniju koja se zove student agency. Karta iz Budimpeste do Bratislave kosta 5e, i slovima pet evra. Voz je recimo 14. Povratna karta je 9. Karta za prtljag 0.5e. Autobusi su super fensi sa stjujardesama, slusalicama da mozete da slusate radio, ili ako gledate film koji pustaju. Ukoliko se vozite unutar ceske, posto je kompanija ceska, postoji i mogucnost koriscenja interneta! Sedista u BUSevima su kozna, voze na vreme ... ja sam prezadovoljan.

@pedjalon:

ako sam te dobro razumela pitaš za kartu iz budimpešte do beograda?

ta karta košta tako nešto 13-15 evra, zove se beograd special i to je cena prema posebnom dogovoru koji imaju železinice srbije sa mađarskim mav-om. kad ideš iz beograda zove se budapest special i košta približno toliko takođe.

Sjajno Kika, bas mi je ovo trebalo! Fala

Nego nesto me zbunjuje.

karta od Budimpeste do Praga je 20e

od Budimpeste do Bratislave 5e

od Bratislave do Praga 12.40 i 14e (ima li neko objasnjenje i za ove dve cene?)

e sad, ako kupis direktno onda te izadje skuplje za 2.60e nego kada bi uzeo odvojeno dve karte, a jos me vise zbunjuje to sto su te linije povezane tj. ovaj iz BP stize u Bratislavu u 12:15 kada polazi i ovaj iz Bratislave za Prag. U stvari cini mi se da je to u stvari isti bus.

@kika_vts:

nije ta karta nužno povratna, može se kupiti i za jedan pravac, samo što je, naravno, jeftinije ako odma' kupiš povratnu  :)

@ Tiberius ... ja sam se vozio iz Bratislave do Peste ... vidim i ja da se direktne karte nekako malo skuplje, ne znam sta je u pitanju! Znam samo da sa karticom euro 26 ima i popusta ... mozda je to razlika izmedju ovih 12.40 i 14 evra!

Mozda, al' al nije nigde naglaseno, a i chekirao sam da imam preko 26 pa mi je ipak izbacio obe cene. No nevazno, ionako je jeftino.

Nego, da nisi skontao neki jeftini prevoz izmedju Bratislave i Beca dok si bio tamo?

Ej video sam jedan BUS na kome je pisala reklama da je karta isto 5e, ali nisam zapamtio ime kompanije! Mada Bratislava je jako Blicu beca, mislim da ni voz nije nista skuplji!

• 6 months later...

Evo opet ozvivljavam ovu temu, nadam se da ce neko da vidi  :(

Sve informacije su bile jako korisne, ali samo mi fali informacija vezana da trajanje putovanja?

Ja bih trebao da idem u Kosice, pa bih iz Peste nesto hvatao ka tamo? Da li znate kako najbrze stici, a opet da nije skupo?

Nazalost ova Student Agency nema destinaciju do Kosica.

I jos jedno pitanjce: Sta preporucujete da se vidi na toj destinaciji Beograd-Kosice? Ako icega ima.

Ne bih imao vremena ovaj put da svracam do Krakowa, Bratislave, Beca, znaci neko malo simpaticno mesto usput...

Povratne karte vozom: Beograd - Budimpešta 26 eura, Budimpešta - Košice 24 eura. Kreneš iz Beograda vozom u 21:25 uveče, stižeš u budimpeštu u 5:04 ujutru (letos kad sam išao čak je stigao i par minuta ranije u Budimpeštu) i u 6:33 imaš voz za Košice koji stiže u 9:50.

Nije oko 15 evra već oko 25. U jednom pravcu je skuplja nego povratna zato što se za saobraćaj između Mađarske i Slovačke odobrava popust od 60% kod kupovine isključivo povratnih karti. Dakle, ova cena od 24 evra za povratnu kartu Budimpešta - Košice je sa popustom od 60%. Možda možeš da kupiš povratnu kartu Budimpešta - Košice - Hidasnemeti (povratak samo do prve stanice u Mađarskoj). Povratak ne iskoristiš i platiš dosta manje nego kartu u jednom pravcu.