Jump to content

Featured Replies

Dakle najjeftinija kombinacija do Bratislave je vozom do Budimpeste za 26 eura i odatle  posle busem do Bratislave za 16 eura... i sve su to povratne karte.Sve u svemu oko 42-45 eura je sve ukupno... A kako se preuzimaju te karte koje vaze za relaciju Budimpesta-Bratislava ? Koliko je to sigurno ?

Bp - Bratislava povratna je 9 E ako si >26, 8.1 E ako si <26, i 7.7 E ako imas Euro26, ITC ili neku slicnu karticu.

Za sve one koji idu u slovacku ili cesku ja bih preporucio kompaniju koja se zove student agency. Karta iz Budimpeste do Bratislave kosta 5e, i slovima pet evra. Voz je recimo 14. Povratna karta je 9. Karta za prtljag 0.5e. Autobusi su super fensi sa stjujardesama, slusalicama da mozete da slusate radio, ili ako gledate film koji pustaju. Ukoliko se vozite unutar ceske, posto je kompanija ceska, postoji i mogucnost koriscenja interneta! Sedista u BUSevima su kozna, voze na vreme ... ja sam prezadovoljan.

Ovo zvuci too good to be true! Ali ako ti kazes, onda je zaista tako! ;) A i jnihov sajt kaze isto to.

ja planiram ovog leta da idem iz Bratislave za Prag, pa nazad iz Praga za Pestu.

Reci mi molim te, jel karte za njihove buseve moraju da se rezervisu preko neta, ili se mogu uzeti na nekim njihovim prodajnim mestima?

Ako se prica o student agency onda nemaju prodajno mesto u Budimpesti, bar ja ne znam za njega, a u Bratislavi imaju prodajno mesto u samom centru grada. Mogu da ti nadjem tacnu adresu ako ti je potrebna. Sto se tice orangewaysa oni imaju prodajno mesto u sklopu legendarnog nep stadiona u Budimpesti (odmah preko puta nep autobuske stanice), a za Bratislavu nisam siguran! Najbolje je uzeti preko neta. Ne vidim razlog za strah!

Sve ovo sto Kika kaze potpisujem i ja.

Za Bratislavu ne znam ali u Pragu znam da na buskoj ima salter Orangewaysa. Htedoh jednom da kupim tamo kartu ali posto nisam imao dovoljno kesa otisao sam u internet kafe studentagency, kupio kartu za Orange. online i stampao kod njih.   :evil:

Ebga bilo mi hica, a i mrzelo me da menjam pare.

Ali ne bih ti preporucivao da kupujes karte u zadnji cas, cesto su vec rasprodate tako da je bolje da kupis unapred.

Ako ces od Budimpeste do Praga da pravis prekide savetujem ti da pogledas obe agencije tj. i StudentAgency i Orangeways i izkombinujes posto ponekad postoje razlike u ceni, a i vremena polazaka se razlikuju.

edit:

Kupis kartu online, oni ti posalju na mail i ti stampas na bilo kom stampacu i to kasnije pokazes pri ulasku u bus.

Kad ih kupis poslace ti ih na mail i ti ces da ih odstampas. Sigurno je 100%!

A kako se stampaju karte,tj gde ?

Kod obe ove kompanije karte mogu da se kupe na licu mesta kod hostese (primaju evre, bez obzira na zemlju ukrcaja) pre nego se ukrcas u bus. Ja sam pre dve nedelje koristio usluge i Oranga i Studentagency-a, i mogu da potvrdim da je kod Studentagency-a cena karte BR-BD 5e ali uz studentsku karticu, inace je 7e cini mi se. Prtljag ne naplacuju ukoliko se radi o jednoj torbi ili velikom rancu, dok Orange naplacuje 1e po prtljagu. Usluga je dobra, dele slusalice za slusanje radija ili slusanje tona filma koji pustaju na televizorima. Imaju i topla pica, caj, kapucinu i toplu cokoladu..WC

Na osnovu ovog iskustva misljenja sam da je Studentagency-a nesto malo povoljniji, i usluga tokom samog putovanja u busu je bila bolja kod njih.

Danas mi kaze neki lik da su te karte zaista 7-8 eura ali da se placa neka carisna taksa koja je oko 35-40 eura,na foru kao sto deru  i na aerodromu...Kapiram da lupa gluposti, posto je vas nekoliko licno koristilo te buseve student agency-a znaci ne bih trebalo da bude problema...Super to sto mozes na licu mesta kod hostese da kupis karte!

I jel zna neko koliko ima od zeleznicke stanice u Budimpesti pa do mesta gde staju ti busevi za Bratislavu?Kako najbolje do tamo ?

Ima podosta, nemoj ici pesice. Vozovi iz Srbije stizu na Keleti zelznicku stanicu! Odatle do Nepliget autobuske stanice moras promeniti vise prevoza, a najbolje je, po meni uzeti tranvaj 24 i voziti se do Nagyvarad ter stanice gde se ta linija spaja sa plavim metroom koji vozi do nepligeta (jedna stanica)!

Karte za Student agency i Orangeways se u gradovima u kojima nema zvanicnih saltera tih kompanija kupuju na salterima za medjunarodni saobracaj na autobuskim stanicama. U navedenim slucajevima, u BP karte SA kupujes na NEP stanici, a u Bratislavi karte OW kupujes na Mlinsky Nivy stanici.

Od Keletija mozes 24orkom koja ide na 6-10 min, a mozes i cim izadjes da samo produzis pesaka tom ulicom (Rakoczi ut) do prvog veceg trga na kome ces videti ulaze u metro (Blaha Lujza ter), gde hvatas plavu liniju u pravcu Kobanya-Kispest (pise na vise mesta) i sidjes na stanici Nepliget (imas u vagonima iscrtane stanice, takodje postoji glasovna najava sledecih stanica). U podzemnom prolazu u kojem ces se naci kad izadjes iz metroa, strelicama i posterima je obelezeno kuda se izlazi na stanice OW i SA.

Pretender ovo nije sasvim tacno, kao sto rekoh karte se kupuju kod samog prevoznika, tj hostese u busevima su zaduzene za prodaju karata i proveru vec kupljenih karate online putem. Ja sam hteo da kupim kartu na stanici Mlinsky Nivy, pa su mi na salteru rekli da se kupuju u busu. Takodje kartu kod Oranga u BP sam kupio u busu.

Ima podosta, nemoj ici pesice. Vozovi iz Srbije stizu na Keleti zelznicku stanicu! Odatle do Nepliget autobuske stanice moras promeniti vise prevoza, a najbolje je, po meni uzeti tranvaj 24 i voziti se do Nagyvarad ter stanice gde se ta linija spaja sa plavim metroom koji vozi do nepligeta (jedna stanica)!

Hvala ti puno,valjda cu se snaci...

A moze i ovako - Kad dodjes na z.stanicu mozes metroom od Keleti do Ferenc Deak Ferenc Tera, tu presedas u plavi M3 do stanice Nepliget gde se nalazi i stadion FTC odakle krecu busevi. Dovoljno ti je da kupis jednu kartu za metro.

Pretender ovo nije sasvim tacno, kao sto rekoh karte se kupuju kod samog prevoznika, tj hostese u busevima su zaduzene za prodaju karata i proveru vec kupljenih karate online putem. Ja sam hteo da kupim kartu na stanici Mlinsky Nivy, pa su mi na salteru rekli da se kupuju u busu. Takodje kartu kod Oranga u BP sam kupio u busu.

Sasvim je tacno.

Kupovina karte kod hostese je uvek moguca, ali se desi da autobus bude pun (ne tako cesto, moze se proveriti stanje na sajtu, ali se desava). Na stanici Mlinsky Nivy na salterima za medjunarodni saobracaj sam kupio karte OW vise od 5 puta. Poslednji put za Prag pre mesec dana.

Ako se prica o student agency onda nemaju prodajno mesto u Budimpesti, bar ja ne znam za njega, a u Bratislavi imaju prodajno mesto u samom centru grada. Mogu da ti nadjem tacnu adresu ako ti je potrebna. Sto se tice orangewaysa oni imaju prodajno mesto u sklopu legendarnog nep stadiona u Budimpesti (odmah preko puta nep autobuske stanice), a za Bratislavu nisam siguran! Najbolje je uzeti preko neta. Ne vidim razlog za strah!

Mene zanima bus iz Bratislave za Prag, i onda iz Praga za Pestu.

Ako ti nije tesko daj tu adresu za Bratislavu, mada sam siguran da bi je i sam nasao samo da se malo potrudim. ;)

Jel znas mozda koliko dana unapred je potrebno rezervisati kartu, da li se mesta brzo popune?

Hvala puno, sve ovo mi je od velike koristi.

Adrese Student Agency su sledece:

Bratislava Obchodna 48 tel: +421 2 20 50 20 50

Prag UAN Florenc, nadrazni hala tel: +420 224 894 430 i Jecna 37 tel: +420 224 999 666

Ja sam sa njima putovao iz Bratislave do Budimpeste krajem avgusta meseca. Kupio sam kartu na dan putovanja. U BUSu nije bilo slobodnih mesta. Mislim da nema pravila ali 2-3 dana unapred je sasvim OK kupiti kartu! Ipak mislim da je najbolje kupiti kartu preko interneta i ne znam zasto bezite od toga! Sajt za online booking je http://www.zluty.cz/online/Booking

Couchsurfing funkcionise ok, od hostela bio sam u Hostel Blues i Possoniumu (vidi na hostelworld-u), prvi mi se vise svideo, cene su cca 12-14 E, ako si student ponesi neku legitimaciju da bi izbegao placanje takse.

• 2 months later...

Rezervisao sam karte za student agency preko neta.

Samo me interesuje, da li moram da se pojavim na nekom od njihovih prodajnih mesta i podignem kartu, ili mogu da idem direktno u bus sa odstampanim mejlom sto sam dobio o potvrdi rezervacije?