Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram ovog leta da krenem na jedan put kroz Srbiju. Krenuo bih ka Ohridu gde bih se zadrzao 2-3 dana, pa nazad. Sve u svemu od 10 do 15 dana. E sad, put bi me proveo kroz Centralnu i Juznu Srbiju, a zakacio bih i Istocnu, ako ima sta da se obidje. Dakle ljudi iz tih delova zemlje, sta ima zanimljivo da se vidi, gde imaju dobra kamp mesta ili jeftin smestaj, gde je dobra hrana :D. Za sada pravim plan puta, tako da jos ne znam tacno koje cu sve gradove obici. Evo marshute, otprilike:

25fm0s8.jpg

• Author

Naravno da sam prelistao i pokupio razne savete i mesta koja cu obici, ali me interesuju informacije iz prve ruke, o lokacijama koje nisu toliko poznate i turisticki atraktivne, a koje ne bi trebalo propustiti.

Па напиши које те тачно занимају да би могли да ти кажемо по коју, из прве, друге и треће руке. :mah:

Ako prolazis istocnom stranom,obavezno treba obici Lazarev kanjon!Ne treba ga propustiti ni pod razno!Sem kanjona koji je najlepsi u Srbiji mozes da vidis i pecinu Vernjikicu,Lazarevu pecinu(za slucaj da su je otvorili).Svejedno neces se pokajati.Inace istocna Srbija je prirodno'najbogatija' i ima jos mnogo toga za videti.Npr.Rajacke pimnice,kanjon Vratne,djerdapsku klisuru,Rajkovu pecinu,potpecku pecinu...

Slazem se, obidji okolinu Bora. Imas par stvari 'usput':

- iz pravca bga (seliste se zove raskrsnica) prvo nailazis na odvajanje za selo Zlot. Tamo ces videti Lazarev kanjon, Verinjikicu i Lazarevu pecinu;

- kad se vratis na put i krenes ka Boru, na drugom mostu je odvajanje za Borsko jezero, nije lose da se vidi. Usput ces proci i kroz Brestovacku banju;

- ako zelis, mozes do planine Stol. Treba da odes do Bora i izadjes na drugi kraj. Mozda je malo 'zavlacenje' ali takav ti je Bor, ides tamo samo ako tamo zelis da stignes, to je problem...

- i jos jedna stvar, u okolini Zajecara imas Felix Romulianu, arheolosko nalaziste, i Gamzigradsku banju.