Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, da li je neko zainteresovan da ide da vidi severna svetla tj auroru borealis? Putovanje u januaru, nekoliko dana. Put je jeftin a smeštaj skup, ali ako se podeli nije strašno. Postoji let preko Londona (treba viza) i tu povratna karta treba da bude oko 70e (odlazak 20.01. povratak 27.01.) na relaciji Beograd - London - Rejkjavik - London - Beograd, postoje i letovi iz Beča i Budimpešte koji su skuplji ali idu direktno pa UK viza nije potrebna. Smeštaj za 5 dana je oko 550e u Rejkjaviku, to bismo podelili u zavisnosti koliko ljudi se javi. Ako baš ne odgovara januar onda može malo ranije ili kasnije ali da bude zima. Bilo ko je dobrodošao za dogovor i predlog.

Ja bih samo da vas pripremim na mogucnost da ih ne vidite (posto zavisi i od samog sunca, kao i vremenskih prilika na lokaciji), pogotovo ako je kratak put.

Ovo govorim iz iskustva nekog ko je probao tri puta i propustio svaki put (Bodo, Svalbard, Rovaniemi) - poslednji put za nekih 20-ak minuta :(

Pripremite aplikacije koje prate pojavu aurore, kao i prognoze.

Onda sam ja baš imala sreće, našla sam ih gde god i kad god da sam ih tražila, mada proces jeste uključivao višečasovno smrzavanje :)

Savet koji nisi tražio/la: Ne znam kakav smeštaj imate i kako planirate u lov na auroru, ali vidim da je sve popularnije (a i jeftinije od smeštaja) iznajmiti na više dana kombi koji je prilagođen za spavanje i tako obilaziti Island. Ima naravno i grejanje. Konkretno za auroru mislim da je dobra ideja jer je poenta da budete u što mračnijem mraku, što dalje od bilo kakvog grada. Mada sam videla polarnu svetlost i u samom Rejkjaviku, nije mogla da se uporedi sa spektaklom koji može da se vidi u mraku - izgledala je kao jadni beli tračak svetlosti spram "vatrometa" - aurore u sred ničega. 

Mislim i da je dobra ideja i jer tako niste vezani za Rejkjavik koji inače nije posebno interesantan, naročito spram svega drugog na Islandu.

Edited by golosina

• 1 month later...

Ja se vratio pre 2 nedelje. Platio avion iz Milana 10 eur.

Sve je preskupo. Transfer od aerodroma je 23 eur u jednom smeru do Rejkjavika, a 30 eur ako hoces na posebnu adresu u gradu.

Ima povoljan hostel, nije los.

Sve je inace bas preskupo

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Zdravo, ako jos uvek tražiš saputnika nas dve planiramo put u istom periodu iz Budimpeste pa ako ima mesta možemo se čuti...pozdrav ?

• Author

Hvala svima za interesovanje, ja sam put odložio na neko vreme, svima koji idete srećan put i javite kako je bilo!

Sent from my SM-N986B using Tapatalk