Jump to content

Featured Replies

Ide mi poznanik preko conte-a u Tabu i zeli otici samostalno par dana u Izrael, e sad u ambasadi mu nisu dali vizu moguce zbog sadasnjeg stanja tamo, a mozda mu je i dokumentacija bila "mrsava"

Zna li neko da li je moguce da udje u Izrael bez problema kopnom i dobije vizu na granici?

• Author

Jeste da su vize ukinute ali sporazum o istom jos nije stupio snagu. Viza se ne moze dobiti na granici. Mozda da proba u Amanu?

Ako ide u Tabu, Konzulat u Amanu mu je malo daleko. Onaj u Kairu još dalje.

Prema važećim propisima za nosioce SRB pasoša viza se dobija isključivo u ambasadi u Beogradu. Inače "sadašnja situacija" nije problem, verovatno mu papiri nisu valjali, mada su toliko liberalni u izdavanju viza, da mi stvarno nije jasno šta je to toliko loše mogao da podnese prilikom apliciranja.

• 4 weeks later...

Sve mi se cini da vize za Izrael nece biti skoro ukinute. Sad sam zvao njihovu ambasadu gde mi se javila ne bas raspolozena radnica u konzularnom odeljenju. Jedina normalna informacija koju sam dobio jeste da građani Srbije ne moraju da vade vizu isključivo u Beogradu (kao što je neko spomenuo) nego to može da se uradi i u bilo kojoj drugoj ambasadi, sa identičnom dokumentacijom. Ala smaraju Izraelci!

Proveri to sa ne baš raspoloženom radnicom... U Kairu u ambasadi nisu imali taj podatak.  :cryy: A ukidanje čekamo od kraja marta. Čekaćemo još dugo. Koliko ja znam Kneset još nije verifikovao odluku, pa još 90 dana... Ja mislio biće za Uskrs. Biće da sam samo godinu promašio.

Zvao sam jutros našu ambasadu u Izraelu, a onda i Ministarsvo inostranih poslova...uglavnom, pošto su naši skupštinski smarači ratifikovali sporazum - Izraelci mogu sa svojim pasošima da uđu u Srbiju bez viza, a mi ko zna kada ćemo moći budući da njihova strana još nije to potvrdila u parlamentu. E sad, onih 90 dana važi za našu skupštinu, a za njihovu - možda ne mora toliko dugo da se čeka posle te volšebne ratifikacije. Meni je malo frka ne bih da omašim Izrael na turkeji po Bliskom Istoku, pošto odatle ide najjeftiniji prevoz nazad za Evropu.

Mislim da ti je jeftiniji prevoz prema Evropi iz Egipta. Kairo-Atina oko 120e. Kneset je trenutno zauzet oko svadja sa Palestincima, tako da mislim da je ono potpisivanje od septembra bilo samo sitno politikanstvo i kupovina jeftinih poena. Dok mi dodjemo na red... zvizhd

• 1 month later...

Aleluja! Sta to znaci? Da je nas parlament usvojio to, ili ce tek usvojiti negde u septembru?? NIje mi bas jasno, obzirom da su gospoda poslanici otisli na letnju pauzu, a ni pre pauze nisu nista pametno uradili...

Umesto sto raspravljaju o toliko kojekakvih gluposti, zar je toliko tesko, staviti odmah na usvajanje sledece odluke:

-medjusobno ukidanje viza sa Izraelom

-medjusobno ukidanje viza sa Brazilom

-medjusobno ukidanje viza sa Turskom

Svi dignu ruke, usvojeno, idemo dalje. A ne da prodju meseci i meseci.

To znaci da je nasa skupstina to usvojila krajem proslog decembra, a da je njihov kneset kasnio. Bice da je konacno i to reseno!  clap.gif' alt=':clap:'>

• 1 month later...

Prvi refleks mi je bio da ispravim sve greške u tekstu preko nego što ga okačim, ali zaključio sam da je bolje vest preneti onako kako je i napisana. Nadam se da joj to ne umanjuje verodostojnost.

/offtopic

• 2 weeks later...

B92.net

"Od utorka bez viza za Izrael

27. septembar 2010. | 16:56 | Izvor: Beta

Beograd -- Sporazum o ukidanju viza između Srbije i Izraela sutra stupa na snagu, saopštila je izraelska ambasada u Beogradu.

Građanima Srbije, na osnovu tog sporazuma, više nisu potrebne vize za posete i boravak u Izraelu do tri meseca.

Sporazum je potpisan tokom posete izraelskog ministra spoljnih poslova Avigdora Libermana Srbiji u septembru 2009, a u međuvremenu su ga obe zemlje ratifikovale.

Taj sporazum je, kako se dodaje u saopštenju, potvrda dobrih odnosa Srbije i Izraela kako na nivou vlada tako i između dva naroda.

Ukidanje viza trebalo bi da rezultira značajnim povećanjem broja turista kao i obima ekonomske aktivnosti, ocenjuje se u saopštenju izraelske ambasade. "

B92.net

"Od utorka bez viza za Izrael

27. septembar 2010. | 16:56 | Izvor: Beta

Beograd -- Sporazum o ukidanju viza između Srbije i Izraela sutra stupa na snagu, saopštila je izraelska ambasada u Beogradu.

Građanima Srbije, na osnovu tog sporazuma, više nisu potrebne vize za posete i boravak u Izraelu do tri meseca.

Sporazum je potpisan tokom posete izraelskog ministra spoljnih poslova Avigdora Libermana Srbiji u septembru 2009, a u međuvremenu su ga obe zemlje ratifikovale.

Taj sporazum je, kako se dodaje u saopštenju, potvrda dobrih odnosa Srbije i Izraela kako na nivou vlada tako i između dva naroda.

Ukidanje viza trebalo bi da rezultira značajnim povećanjem broja turista kao i obima ekonomske aktivnosti, ocenjuje se u saopštenju izraelske ambasade. "

Cekali, cekali - ali i docekali!

Dobra vest.

E super, samo bese ko je bio u Siriji nema sanse da udje u Izrael? Ili bese da u Izrael moze, a ako je bio u Izraelu pre, ne moze u Siriju?

ха, ха, ја бирам обоје!

прво Сирија после Израел!!!

Sporazum o ukidanju viznog režima između Izraela i Srbije stupa na snagu 28. septembra, 2010. godine. Do tada, nosioci srpskog pasoša koji žele da posete Izrael treba da apliciraju za vizu u Ambasadi Izraela u Beogradu pise na sajtu ambasade Izraela u Beogradu

Sporazum o ukidanju viznog režima između Izraela i Srbije stupa na snagu 28. septembra, 2010. godine. Do tada, nosioci srpskog pasoša koji žele da posete Izrael treba da apliciraju za vizu u Ambasadi Izraela u Beogradu pise na sajtu ambasade Izraela u Beogradu

Ambasada Izraela u Beogradu obaveštava javnost da u utorak, 28.septembra, 2010.,  stupa na snagu Sporazum o ukidanju viza između Srbije i Izraela kao i između Crne Gore I Izraela.

Građani Srbije kao i  građani Crne Gore, nosioci nacionalnih putnih isprava, oslobođeni su obaveze pribavljanja vize za posete i boravak u Izraelu do 3 meseca.

Sporazumi su potpisani tokom posete  izraelskog ministra spoljnih poslova Libermana i obe strane su ga ratifikovale.

Sporazumi predstavljaju  potvrdu  dobrih odnosa između navedenih zemalja, kako na nivou Vlada tako i između  naroda. Ukidanje viza trebalo bi da rezultira značajnim povećanjem broja turista, kao i obima ekonomske aktivnosti.

Takodje s njihovog site-a. Ocigledno ne uptade-uju stranice bas najbrze i najbolje, ali valjda je sve u redu (posebno jer putujem tamo za manje od mesec dana ;D ).

Proverom na licu mesta, potvrdjeno je da jos uvek trebaju vize. Na izraelskim prelazima nemaju obavestenje o ukidanju viza. :psuje: