Jump to content

Featured Replies

Sporazum o ukidanju viza sa Izraelom verovatno mora da se ratifikuje u Skupstini.

Kao i vecina drugih medjudrzavnih sporazuma, kao sto je bilo i sa ukidanjem vize za Rusiju.

E sada kako nasi poslanici rade verovatno ce da se ceka.

Takodje verovatno i izraelski Kneset mora da ratifikuje sporazum.

Kada seu Rusija i Izrael prosle godine potpisali sporazum o ukidanju viza obe strane su morale da ratifikuju sporazum u svojim parlamentima.

On 9/17/2009 at 9:09 PM, geoplans said:

Sporazum o ukidanju viza sa Izraelom verovatno mora da se ratifikuje u Skupstini.

Kao i vecina drugih medjudrzavnih sporazuma, kao sto je bilo i sa ukidanjem vize za Rusiju.

E sada kako nasi poslanici rade verovatno ce da se ceka.

Takodje verovatno i izraelski Kneset mora da ratifikuje sporazum.

Kada seu Rusija i Izrael prosle godine potpisali sporazum o ukidanju viza obe strane su morale da ratifikuju sporazum u svojim parlamentima.

za rusiju smo cekali 5 meseci od potpisivanja znaci nadamo se da ce do nove godine biti za izrael :)

• 4 weeks later...

Na sajtu Izraelske ambasade nasla sam ovo >

Sporazum o ukidanju viznog režima između Izraela i Srbije, koji je potpisan u Beogradu 16. septembra 2009, stupa na snagu 90 dana od završetka procesa ratifikacije u obe zemlje. Do tada, nosioci srpskog pasoša koji žele da posete Izrael treba da apliciraju za vizu u Ambasadi Izraela u Beogradu.

Kako saznati da li je proces ratifikacije poceo? Ili je on poceo samim tim dogovorom tj. potpisom Vuka Jeremića i Avigdor Libermana?

Bitnije je kad se taj proces završava, nego kad počinje. :) A završava se kad parlamenti obe zemlje usvoje taj sporazum. Koliko ja pratim, još nije ni ušao u skupštinsku proceduru... dakle, ima još nekoliko meseci.

Znaci prvo da se ratifikuje kod nas u Skupstini i kod njih u Knesetu.

Dok se to desi ima da prodje X meseci.

Kada sporazum obe strane ratifikuju mora da prodje jos 3 meseca da bi stupio na snagu.

To nas dovodi do zakljucka da u Izrael bez viza moze da se ide u neko vreme iduce godine.

• 1 month later...

izvor: belgrade.mfa.gov.il

"Sporazum o ukidanju viznog režima između Izraela i Srbije, koji je potpisan u Beogradu 16. septembra 2009, stupa na snagu 90 dana od završetka procesa ratifikacije u obe zemlje. Do tada, nosioci srpskog pasoša koji žele da posete Izrael treba da apliciraju za vizu u Ambasadi Izraela u Beogradu"

znaci nacekacemo se jos mnogoooooooooo.......

On 12/7/2009 at 7:51 PM, Magelan said:

Da li  treba viza za Izrael ukoliko se nalazim u tranzitu?

Problem je u tome što ponosni nosioci srpskog pasoša i za tranzitnu vizu (mada je to kod izraelaca turistička sa kraćim boravkom) treba da apliciraju u Beogradu. Probao pre par godina u Kairu, i umalo me nisu kao kufer iz zgrade ambasade.  :maddd: A gde bi to tranzitirao?

On 12/8/2009 at 12:31 AM, mikal said:

:maddd: A gde bi to tranzitirao?

Pa dobro si i prosao kad realno sagledas, gde ces da traznitiras kroz Izrael (pogotovu kad sagledas realnu situaciju u okruzenju).

P.S. Treba si reci da traznitiras u Iran  :roll:

Ako misliš kopnom od Jordana preko Izraela do Egipta da zaobiđeš onaj skupi trajekt, mislim da su granice kod Eilata zatvorene...

Ako neces izlaziti iz medjunarodne zone aerodroma (ako ne planiras da prodjes pasosku kontrolu), onda ti ne treba nista. Prakticno - ako budes imao bording kartu za drugi let vec u Beogradu, ne treba ni da izlazis i cekas prtljag i predas ga na drugi salter, niti da nabavljas bording kartu. Ako je to potrebno, onda ti treba aerodromska tranzitna viza, koju ces lako dobiti ako pokazes avionske karte u ambasadi. Najbolje bi bilo da ih nazoves i direktno ih pitas.

• 2 weeks later...

Da li neko ima informaciju kada se očekuje to ratifikovanje u skupštini i u knesete. Sa rusima je sve ovo trajalo oko 6 meseci, a sa izraelcima izgleda malooo duže.

Na sajtu ambasade u Beogradu stoji:

"Sporazum o ukidanju viznog režima između Izraela i Srbije, koji je potpisan u Beogradu 16. septembra 2009, stupa na snagu 90 dana od završetka procesa ratifikacije u obe zemlje. Do tada, nosioci srpskog pasoša koji žele da posete Izrael treba da apliciraju za vizu u Ambasadi Izraela u Beogradu."

Ja sam ambasdadu zvao pre 10 dana i trebala je viza. Proveriću sutra ponovo, mada 90 dana je oko 19. decembra, ali od potpisivanja sporazuma.  Ja još nisam čuo po našim vestima da je taj sporazum potpisan u skupštini.

Telefonskom proverom u ambasadi u Beogradu dobio sam informaciju da "koliko je nama poznato još nisu ukinute vize za gradjane jugoslavije" A to što piše po sajtovima je očigledno greška.

On 12/23/2009 at 1:25 AM, mikal said:

Telefonskom proverom u ambasadi u Beogradu dobio sam informaciju da "koliko je nama poznato još nisu ukinute vize za gradjane jugoslavije"

A da li im je poznato da Jugoslavija više ne postoji?  Sledeći put pitaj za građane Srbije.  lol::

hahaha ma dok to Kneset (ili ko već usvaja) mnogo će vode proteći...

• 3 months later...

Da li neko zna da li je ovo pocelo da se sprovodi u praksi?

Da li ce moci na leto bez viza u Izrael?

National Serbia (Republic of) (RS)

Embarkation Serbia (Republic of) (RS)

Destination Israel (IL)       

Israel (IL)

Passport required.

- Passport and/or passport replacing documents must be valid

for at least 6 months beyond the period of intended stay.

Visa required, except for A max. stay of 3 months:

- for holders of normal passports being nationals of Serbia

Prema Timatic-u izgleda da viza ne treba.. Pa sad ko tu koga laže ;)