Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram da odem tamo u julu, kolima, na nekih nedelju dana.

Da li je neko bio? Kakva su iskustva?

Kapiram da je lepo i skupo.

Ja bih volela da obidjem celu rivijeru, manje-vise, i pritom nisam zainteresovana za mondenska mesta, vec vise za neka slatka zabacena mestasca.

Ima li neko neki savet za smestaj ili bilo sta drugo?

evo ovako....

marsej je do jaja, idi obavezno, cene su nize nego u ostatku francuske.....

tulon je bezveze, nica ima dobre plaze, ali je bas skupa, monte karlo nista posebno, sem ako ne zelis da przis oci :)......kan me je iznenadio- uopste nije skup, pogotovu garderoba, ima dosta radnji i bas je dobar i jeftin za shoping...jedino sto mu plaze bas i nisu neke....

sela bas i ne znam, ali kapiram da su uglavnom mondenska.....

ako hoces da se dobro provedes, idi u marsej....posto je to luka, plaze su malo dalje od grada....a i barsa ti je relativno blizu :)...

mada, jedan mali savet- za te pare koje ces potrositi na azurnoj obali za nedelju dana, ja bi proveo 3 nedelje na tajlandu, sa sve prevozom.....sad ima puno promocija  za bangkok ili te krajeve, imas povratne karte iz milana, istambula za 300 evrita, viza im je besplatna ako se izvadi do 3.juna u konzulatu u zagrebu, a vazi 3 meseca od datuma izdavanja, pa ti vidi hehehehe...koji ces u evropu, tamo je smor ;)

• Author

Slazem se skroz, muka mi je od zapadnog sveta generalno ( a, eto koincidencije, Azurna obala je njegov reprezentativni primerak  :?), ali imam traumu od Tajlanda-trebalo je u par navrata da idem tamo prosle godine, svaki plan mi je propao iz vise razloga i sada se malo stresem i smorim svaki put kad mi neko pomene Tajland  ( i Aziju, generalno) :(

Ali vala stici cu tamo jednog dana, makar mi to bilo poslednje putovanje u zivotu!

A sto se Azurne obale tice, je l' guzva u sezoni? Mislim, znam da jeste, ali me zanima da li je tolika ludnica da ne mozes da pridjes moru, npr? I da, posto cu ici kolima, plan mi je da obidjem celu obalu. Je l mislis da se to moze odraditi za 10ak dana a da se pritom zaista lepo vidi nesto?

Iznenadilo me je to za cene, mislila sam da me ceka bankrot nakon ovog letovanja, ali znaci ipak nije bas toliko strasno...

marsej je zaista divan, i meni se dopao. osim pobrojanih mesta, ja bila jos u sen tropeu i bas je, onako, lepo seoce za koje ti je dovoljno jedno popodne. u sen tropeu, a verovatno i ostalim primorskim mestima, prodaje se divan roze za 1,25-1,70 evra u bilo kom marketu. stoji u frizideru pored jogurta i mleka. :)

Jedan moj drugar je bio u Costa Blanki jos pre deset godina, kaze da je lepo, odande su on i njegovo drustvo isli u ostala mesta.

• Author

marsej je zaista divan, i meni se dopao. osim pobrojanih mesta, ja bila jos u sen tropeu i bas je, onako, lepo seoce za koje ti je dovoljno jedno popodne. u sen tropeu, a verovatno i ostalim primorskim mestima, prodaje se divan roze za 1,25-1,70 evra u bilo kom marketu. stoji u frizideru pored jogurta i mleka. :)

hehe, svidja mi se to  :D

a ima li neko predlog gde odsesti, pa odatle svrljati naokolo? neko malo slatko mestasce u kome je smestaj pristojnih cena? u Nici npr. ne bih nocila ni da mi neko plati.

Jedan moj drugar je bio u Costa Blanki jos pre deset godina, kaze da je lepo, odande su on i njegovo drustvo isli u ostala mesta.

odakle ti sad costa blanca u ovoj temi :?

pa to je jug spanije, a ne francuske, alikante, benidorm, kartahena....

Slazem se skroz, muka mi je od zapadnog sveta generalno ( a, eto koincidencije, Azurna obala je njegov reprezentativni primerak  :?), ali imam traumu od Tajlanda-trebalo je u par navrata da idem tamo prosle godine, svaki plan mi je propao iz vise razloga i sada se malo stresem i smorim svaki put kad mi neko pomene Tajland  ( i Aziju, generalno) :(

Ali vala stici cu tamo jednog dana, makar mi to bilo poslednje putovanje u zivotu!

A sto se Azurne obale tice, je l' guzva u sezoni? Mislim, znam da jeste, ali me zanima da li je tolika ludnica da ne mozes da pridjes moru, npr? I da, posto cu ici kolima, plan mi je da obidjem celu obalu. Je l mislis da se to moze odraditi za 10ak dana a da se pritom zaista lepo vidi nesto?

Iznenadilo me je to za cene, mislila sam da me ceka bankrot nakon ovog letovanja, ali znaci ipak nije bas toliko strasno...

ma nemoj da te koreni iz proslosti sputavaju...ne moras na tajland, idi u kambodzu, laos, vijetnam, jos je i jeftinije....... nemoj da ides na azurnu obalu, potrosi tu kintu na milion lepsih mestaaaaaa :banana:

• Author

Ne staj mi na muku, breeee  :cry22:

Ova Azurna obala je najbolje sto mogu da organizujem za ovu godinu, pa ne smem da se zalim.

A Azija nece nigde pobeci ( osim ako je ne potopi neki apokalipticni cunami :-\ ), tako da-pricaj sta znas u vezi sa francuskom rivijerom!  ;D

odakle ti sad costa blanca u ovoj temi :?

pa to je jug spanije, a ne francuske, alikante, benidorm, kartahena....

E namam pojma, on je pominjao Costa Blancu, sad verovatno su oni odatle krenuli pa produzili dalje ka Francuskoj.
  • Author

7 dana mi deluje jako malo za celu azurnu obalu. bolje da se zabodes u jedan ili 2 grada

Da, kapiram i ja da je tako  :(

Pa dobro, bolje ista nego nista...

• Author

Ajde breee bam-bam, umesto sto me tamo smaras oko gluposti za nemacku vizu a ovde pravis zazubice zbog Azije :cryy:, pisi sta znas o Azurnoj obali  :P  :D

pa reko ti, ja sam obisao samo ta mesta koja sam naveo, i licno bi za marsej odvojio jedno 3 dana, nicu 2 dana, kan 2 dana, a monte karlo i tulon po 1.....tu je blizu i djenova sa italijanske strane, i mnogo je istripovan grad, obavezno ga poseti ako ides kolima.....

sto se cena smestaja tice, to ti je kao i u evropskim metropolama, znaci malo skuplje nego u normalnim turistickim mestima, hostel je npr. 30 evrita jeftiniji, jednokrevetna soba, medjutim ja nisam bio bas u sezoni, nego jednom u oktobru, jednom u maju, tako da, kapiram da je ovo i skuplje u julu...

u sv. slucaju, preko hostel sajtova mozes sve da bukiras....

generalno su marsej i kan jeftiniji od ostalih mesta, u kanu npr. ima super pijaca u centru grada, cene su maalo vise nego na nasoj pijaci, al tu mozes da sastavis lep obrok....i garderoba je dosta jeftina u kanu, a dobar je shoping.....ja sam npr. kupio super farmerke za 28 eu, kod nas bi bile bar 60....sendvici su npr. u nici, evo bio pre 20 dana, 4 evra, nije dovoljno za dorucak....a cene u restoranima su od 9-10 evra za salatu( tipa salata lak obrok) pa navise......dosta su skupi, i nema brze hrane, jedino u marseju, gde mozes da prodjes sa 6-7 evra u nekom arapskom ili kineskom fast food-u...

more- u nici je prelepo, pored marseja mogu da se nadju fine plaze, kan i monako i nemaju neko more,tulon onako.....

sve u svemu, nista specijalno, ali ni cene nisu nesto ekstremne kako se misli.....hotelski smestaj stvarno nisam proveravao  :)

• Author

Fala!  flowers::

A da li si mozda prolazio/ svracao u ona slatka mala mesta poput Grimaud, Roquebrine-Cap-Martine, Peillon? To je ono sto me najvise i zanima...

Ja nadjoh dosta povoljnog, i to hotelskog smestaja u sred sezone u Kanu, na moje veliko iznenadjenje... Znaci, tvoji utisci generalno nisu wow... Moracu da nadjem nesto da me impresionira, kako znam i umem, kad vec dajem tolike pare  ::crazy:

Fala!  flowers::

A da li si mozda prolazio/ svracao u ona slatka mala mesta poput Grimaud, Roquebrine-Cap-Martine, Peillon? To je ono sto me najvise i zanima...

Ja nadjoh dosta povoljnog, i to hotelskog smestaja u sred sezone u Kanu, na moje veliko iznenadjenje... Znaci, tvoji utisci generalno nisu wow... Moracu da nadjem nesto da me impresionira, kako znam i umem, kad vec dajem tolike pare   ::crazy:

HEHEH AKO HOCES DA TE NESTO IMPRESIONIRA, AJ SA MNOM U AZIJU  ;D

a po tim seocima stvarno nisam bio, jel nije put zavisio bash samo od mene, morao sam da se prilagodim ;)

• Author

:cry22: :cry22: :cry22:

Pa sto mi bre stajes na muku?  :psuje:

Aj ovako: ti kad se vratis iz Azije, pisi opsiran izvestaj, da se ja dodatno impresioniram, i onda se sledeci put nadjemo tamo negde u Kambodzi.  :pivoooo:

A dotad, nemoj me deprimirati  :cryy:

Nica je fantasticna! Ja sam bio u maju prosle godine. Smestaj u veoma dobrom BB blizu centra je bio 33 eur u jednokrevetnoj ("Nice Home Sweet Home" mozes da ga nadjes na hostelworld-u, ali je obicno rezervisan mesecima unapred). U hotelima dvokrevetna moze da se nadje za 55-60 eur. Restorani u Nici su prilicno skupi narocito oni u turistickom delu grada,npr. najjeftinija pica u restoranima na plazi je 14 eur. Ako odes u noviji deo grada dosta je jeftinije. Hrana u samoposlugama je kao i bilo gde drugo u FR. Na plazi imas delove gde moras da uzmes suncobran/lezaljku, ali ima i dosta delova gde mozes slobodno da udjes sa peskirom. Na oko 30 min od Nica je srednjovekovno seoce Saint Paul de Vence (www.saint-pauldevence.com) koje treba posetiti (nije na obali nego u brdima).

• Author

Na oko 30 min od Nica je srednjovekovno seoce Saint Paul de Vence (www.saint-pauldevence.com) koje treba posetiti (nije na obali nego u brdima).

Jao, pa ovo mesto je predivno!  clap

Villefranche sur Mer je jako lepo mesto. Nalazi se odmah pored Nice (oko 5 km ka Monte Karlu), potrazi slike na netu, neces se razocarati. Ja bih ti ipak savetovao da, posto ides kolima, nadjes smestaj malo dalje od mora. Na 10-ak km od obale imas jako puno malih mesta i sela Provanse koja su fantasticna a kolima ces lako stici svuda. Kako god da odlucis, gde god da si u Francuskoj - prelepo je i vredi sve pare.........

Villefranche sur Mer je jako lepo mesto. Nalazi se odmah pored Nice (oko 5 km ka Monte Karlu), potrazi slike na netu, neces se razocarati. Ja bih ti ipak savetovao da, posto ides kolima, nadjes smestaj malo dalje od mora. Na 10-ak km od obale imas jako puno malih mesta i sela Provanse koja su fantasticna a kolima ces lako stici svuda. Kako god da odlucis, gde god da si u Francuskoj - prelepo je i vredi sve pare.........

da ne preterujes malo ;D

kako moze da vredi sve pare jedna francuska azurna obala, kad ima bar 500 hiljada mesta na zemljinoj kugli koja su lepsa bar 300 hiljada puta, a 3-4 do 10 puta jeftinija, ali samo iza razloga sto nisu u evropi, i sto nisu na francuskom delu mediterana... :LOLLL:

evo ja licno smatram da je cela obala nista posebno, da uopste ne vredi te pare, i da je u proslosti bila izvikana samo iz razloga sto je bila blizu bogatih gradova evrope, a sad vise nije ni izvikana, jer se ostatak sveta priblizio hehe

da ne preterujes malo ;D

kako moze da vredi sve pare jedna francuska azurna obala, kad ima bar 500 hiljada mesta na zemljinoj kugli koja su lepsa bar 300 hiljada puta, a 3-4 do 10 puta jeftinija, ali samo iza razloga sto nisu u evropi, i sto nisu na francuskom delu mediterana... :LOLLL:

evo ja licno smatram da je cela obala nista posebno, da uopste ne vredi te pare, i da je u proslosti bila izvikana samo iz razloga sto je bila blizu bogatih gradova evrope, a sad vise nije ni izvikana, jer se ostatak sveta priblizio hehe

ne kazem da nema  lepsih mesta....kazem da je za mene Azurna obala fantasticna i da vredi sve pare, i to je moje misljenje.....ako ti smatras da nije nista posebno, to je tvoje misljenje i pravo u koje se ja ne mesam......Ne vidim samo zasto komentarises moj post kad to nije ni tema.....Kada bi se komentarisali post-ovi sa kojima se ne slazemo, na sta bi licio ovaj forum???

• Author

Sad bas pogledah, bas je lepo mesto.

Dosad mi je najlepse, pored Grimaud-a i Roquebrine-Cap-Martine-a ( kad smo vec kod mesta koja su malo dalje od mora... ta mi se najvise i svidjaju...)

• 7 months later...

Da li mogu da dobijem neku korisnu informaciju kako najjeftinije avionom stici do Nice,Kana i Monte Karla?

da li je neko bio zimi? da li se izgubi na sharmu zbog hladnoce?

ja idem za koji dan, prosto ne znam sta da ocekujem.