Jump to content

Featured Replies

Mnikola je potpuno u pravu. Ja sam se polovinom marta kupao u Nici. Ne narocito dugo, ali opet je bilo sjajno!  :dance:  Posle toga sam se setao u kratkim rukavima gradom. Nekoliko desetina kilometara severnije sjajni skijaski centri. I mala zanimljivost: bogati Francuzi iz Nice na skijanje dolaze helikopterom ujutru i uvece se vracaju kuci (pogadjate helikopterom).  :)

Mnikola je potpuno u pravu. Ja sam se polovinom marta kupao u Nici. Ne narocito dugo, ali opet je bilo sjajno!  :dance:  Posle toga sam se setao u kratkim rukavima gradom. Nekoliko desetina kilometara severnije sjajni skijaski centri. I mala zanimljivost: bogati Francuzi iz Nice na skijanje dolaze helikopterom ujutru i uvece se vracaju kuci (pogadjate helikopterom).  :)

Samo malo da dopunim,posto sam i sam skijas.  :pivoooo:

Upravo ovde sam hteo da idem na skijanje ove sezone.Ono sto sam procitao na netu je da postoje lokalni autobusi koji voze za 1 e izmedju ski centara(Isola i Auron)  i Nice,Monte Karla,Kana.

A zamislite kakav se tek pogled pruza sa preko 2000 m nadmorske visine...Mislim da i neko ko nije skijas ima sta da vidi(mediteransko more,kad je vedro)

Do Nice imaju autobusi do pomenutih skijalista za 1 e. Jedan ujutru ka Nici i drugi posle podne ka centrima isto 1 e. Ako hoces za Kan itd. koliko se secam moras da presedas. Ako ne ides u vreme raspusta staze mogu da budu samo tvoje  clap.gif' alt=':clap:'> Sa jednog vrha se vidi more, a sa drugog Italija (ako to nekome nesto znaci) posto je mesto blizu granice. U Oronu (Srbi pogresno citaju Auron) se smestaj nalazi na 1600 m, a sto se tice Izole postoji selo Izola (sa divnom pesackom stazom, pa ko voli) i skijaliste Izola 2000 na 2000 m. S obzirom da je na visoj nadmorskoj visini sneg je u Izoli postojaniji. I pod obavezno je voznja sa funiculaire u Izoli - uspinjaca poput one u Zagrebu koja vodi do tvrdjave ako ne gresim. Besplatna je. Ko god ode nece pogresiti.  :)

Nica je preskupa. Srecom da postoje Carrefour-ovi hipermarketi i supermarketi, jer bi u suprotnom svi morali da budemo klasicne kese sa novcem iz koje svako zeli malo da zagrabi  :bang:

Sto se tice cena...vec demantujem svoj prethodni post  ;D u slucaju promocija i rasprodaja cene u Nici mogu da budu nize nego kod nas. U centru uopsteno govoreci su visoke, ali svako ko dovoljno trazi moze da nadje nesto za sebe.

• 1 year later...

Kako doci od Azurne obale (Kan, Nica ili Monte Karlo) do Pariza najjeftinije a da to nije autostop? Gledao sam karte za TGV i 69 evra su u jednom pravcu, sto je prilicno skupo.

Kako doci od Azurne obale (Kan, Nica ili Monte Karlo) do Pariza najjeftinije a da to nije autostop? Gledao sam karte za TGV i 69 evra su u jednom pravcu, sto je prilicno skupo.

http://www.idtgv.com/en/

Ovde imaš low-cost TGV. Za relaciju Nica - Pariz je najniža cena 35 EUR. iDTGV funkcioniše kao i low-cost avio kompanije. Što ranije kupiš kartu - veća šansa za nižu cenu. Nica - Pariz je još i najskuplja relacija. Može se naći npr. Pariz - Tuluz za 15 EUR ili Pariz - Strazbur i Pariz - Hendaye (francusko-španska granica, nedaleko od San Sebastijana) za 19 EUR itd..