Jump to content

Featured Replies

Posted

jel putovao nekad neko u cesku autobusom? treba mi autobus do brna ili praga nasla sam samo lastin ali mi polasci ne odgovaraju

Zdravo Tinuska :)

Imas i voz iz Beograda koji krece ujutro u  7:30 i u Pragu je u 22:31. Cenu ne znam ali znam da je povratna od Beograda do Budimpeste oko 26e.

Vidim sada da Madjarska zeleznica ima neku akciju za Prag, tako da je cena karte u jednom pravcu 19e (ogranicene kolicine) inace je povratna 89,80. Povratna Budimpesta-Brno je 52,40e.

Mozes da izkombinujes i sa autobusima orangeways-a posto je sa njima karta Budimpesta-Prag 15e u jednom pravcu, a kako cujem tu po forumu usluga im je odlicna.

Promotivne cene. Hahahaha, postoji par mesta u vozu koja se prodaju po tim "promotivnim cenama". Te karte se kupuju najranije 45 dana pred polazak. Moje iskustvo je sledece:

- Dobar dan, molim dve karte po promotivnoj ce ni za (datum) za Veneciju.

- Nemoze, dodjite 45 dana pred polazak.

45 dana kasnije, u 08h ujutro,

- Dobar dan, molim dve karte za Veneciju (p.c),

- Nema, prodate.

- Kada?

- Juce.

- Kako juce kad je dans 45 dan, bla, bla, bla...

- Nema, mozete kupiti po redovnoj ceni, koja je 3 puta veca.

Gotovo.

Stos je u tome da Turisticke agencije "kupe" te karte. Dobro njima a dobro i salterskim radnicima.

Prema tome Orange je bolja varijanta.

www.orangewais.com

Ako treba neka pomoc iz Peste, tu sam.

• 2 weeks later...

Ja imam jedno pitanjce vezano za orangeways. Ako bih recimo išla sa njima od BG-a do Pešte (ne verujem da idu od Novog Sada), da li bih u u Pešti mogla direkt da presednem za isto orangeways bus do Krakowa? Tj. ono što me interesuje jeste da li moram da menjam autobusku stanicu ili oni imaju tu neku, matičnu-da tako kažem, gde dolaze i odakle dolaze busevi? Zato što bus iz BG-a stiže u 05h a ovaj za Krakow je u 06h, pa bi bilo idealno da se radi o jednoj, istoj autobuskoj stanici...

Fala puno unapred  :party:

Mislim da jos ne voze iz Bgd a ako voze moraju da prodju kroz Novi Sad.

Da, imaju svoju stanicu u Pesti koja se nalazi preko puta Centralne autobuske stanice Nepliget, kod stadiona Ferencvarosa u cijim tribinama su i prostorije Orange.

Hvala puno, punooo  klanj::  klanj::  klanj::

I moram samo još maaaalkice da te udavim :) Jel ja mogu realno da stignem za sat vremena (pod uslovom da voz stigne na vreme, tj. u 5h, od Železničke do Orange stanice?

Mozes da stignes, jedino da voz ne okasni. Ja kad sam isao vozom, stigao je skoro pa u minut tacno, ne znam da li je uvek tako.

Hmmm... Pa dobro, nema mi druge, moram da se uzdam u to da će stići na vreme :) Hvalaaaa  :party:

• 2 months later...

Isti problem, Lasta, ali polasci ne odgovaraju. Idu samo sredom i nedeljom i to stizu u 5:30 sto je i ok, i u 1:30 u Prag, ali mi ne odgovara ni sreda ni nedelja. Cula sam da idu cetvrtkom i subotom autobusi KMG Sputnika, ali prvo put cujem za ovu agenciju, iako kazu da postoji godinama, zanima me da li je neko imao iskustva sa njihovim autobusima?

Sto se tice voza, bas mi se ne ide posto putujem sama, interesuje me da li je neko putovao ovim vozom do Praga i kakva ima iskustva?

pa do Praga bi trebalo da ide dobar voz.

Za lastu ne znam, ali bih se ja pre odlucio za kombinaciju Beograd-Budimpesta vozom (26e povratna) pa Budimpesta-Prag Orangewaysom (33e povratna).

www.orangeways.com

isto proveri i Student Agency iz Ceske http://zluty.cz/online/Booking

malo su skuplji (37e) ali opet mnogo jeftiniji od eurolines-a

inace pre neki dan sam putovao sa obe agencije i usluga im je identicna. jedina razlika je u slusalicam, orange imaju bubice a student a. "natikace"  :P

Na sajtu orangeways-a stoji obavestenje o novoj liniji Bg-Budimpesta. Polazak iz Bg-a svako vece u 21 h, stize se u 05 h. Povratna karta ako sam dobro preracunao iznosi oko 28 eura, u jednom pravcu upola manje. Polazak iz Budimpeste za Bg je u 23h 55 min, stize se ujutru u 7h.

To obavestenje stoji tamo vec poodavno. Cini mi se da se neko sa foruma vec interesovao kod njih i da u stvari ta linija jos uvek nije zazivela.

Da nema neko broj telefona nekog prevoznika koji vozi za Prag ili Bratislavu?

Lasta vozi za Prag, samo vidi kod njih na sajtu kojim danima. Koliko znam taj bus staje i u Brnu da pokupi/istovari putnike. Ne znam da li staje i u Bratislavi na stanici ali posto prolazi na 500m od grada verovatno nije problem da stane ako zatreba.

Ma nisam mislila na redovne linije vec na neke privatne prevoznike tipa kombiji ili mini busevi.

Odgovara mi bus koji ide u Prag u cetvrtak uvece ali mi ne odgovara njegov polazak u nedelju uvece posto jako kasno krece i jako kasno stize u Bg a ja bi u ponedeljak morala na posao.  :psuje: