Jump to content

Featured Replies

Posted

pozdrav.

planiram da odem sa drugom do tamo sad za vikend, ali nikako da organizujem i skontam kojim putem se treba ici.

dakle krenuli bismo iz panceva za glavnu zeleznicku i onda od nje dole za jug, ali gde?

za Nish?

ima li neko da me posavetuje kako da stignem sa naj,manje presedanja posto od BG-a do kursumlije nema direktan voz. a nema ni iz Nisha!

ne znam, mozda do nisha, pa odatle do prokuplja, pa od prokupljaneki bus jer odatle ima samo dva, jedan rano ujutru, drugi uvece...

nema ni iz krusevca direktan...

ne znam, pokusavam da se skontam sa sajtom:

http://www.yurail.co.yu/redvoznje/Direktnirv.aspx

al mi ne ide...

nazvacu sutra zeleznicu da ih pitam, a svaki savet je dobrodosao.

okacicu gomilu slika i sl iako mislim da je sve to slikano iz svakog ugla i izreklamirano po bilbordima i sl :)

Ja imam neke telefonske brojeve ljudi koji voze kombi iz Nisa na Kosovo skoro svaki dan, pa staju u Kursumliji. Nisam se sam vozio s njima ali ako hoces mogu ti dati broj pa ih nazovi i raspitaj se.

Od kursumlije ima dosta do Djavolje Varosi. Sa tim ljudima koji voze za kososvo mozes da se vozis do skretanja za djavolju varos a odatle imas jos 10 km. Iskreno ... djavolja varos nije vredna tolikog cimanja. Ne znam zasto su se ljudi napalili na nju. Malo je, nista posebno. Lepo je sredjeno, ljudi su se potrudili ... vidi se ... ali nista vise.

Do Kursumlije imas dosta autobusa, nikako nemoj da ti pada napamet voz jer samo jedan ima dnevno do Nisa, i duplo je skuplje od autobusa, do Kursumlije je oko 1300 dinara povratna, a ako ti odgovara posle iz Kursumlije do Djavolje Varosi, kako sam cuo najvise se isplati taxi ako vas putuje vise od jednog :) ako ti treba javi mi se na private, da ti dam brojeve taksista da se dogovorite oko cene :)

Ja sam samo jednom bio tamo, u vojsci, davali smo obezbedjenje KFORu, hteli su da vide Djavolovu Varos.

Neznam koliko je daleko od skretanja sa puta koji ide za Merdare.

Da, zaboravih da napomenem da je put bio los od iskljucenja sa glavnog, ali to je bilo pre 5 godina.

Slika je super ... ali to je sve sto tamo moze da se vidi, Sve stane u jedan kadar. Da li je to dovoljno da prevalis 1000+ km? Da li je to dovoljno da bude svetsko cudo? NE!

Pa lepo su ljudi nazvali djavolja VAROS. Zato sto je malo. Nije Djavolji Grad ili Djavolji Velegrad ...  ;D ;D

• 1 month later...

ko jos hoce u Djavolju Varos,ako je pasionirani planinar moze i u Prolom banju i odatle na jednodnevni izlet u Djavolju Varos planinarskim stazama, ali samo ako ima iskustva a ako ne nista.Povremeno imaju

organizovani odlasci iz Nisa subotom ili nedeljom. :gossip:Svaki odlazak tamo je prava avantura sto zbog prevoza sto zbog ugodjaja.Bila sam nekoliko puta isvaki je dozivljaj prica za za sebe.Pozdrav svim avantristima i ljubiteljima prirodnih ljepota  :kamp:

• 2 weeks later...

Slazem se da je prava avantura, posebno za one koji se osmele da krenu peske 9km od Prolom Banje.

Nadam se da ce se usluga malo popraviti jer je tamo samo cilj uzeti 250 din za ulaz, a za ostale stvari ih bas briga.

Zao mi je sto Dj V njie usla u uzi izbor cime ce verovatno biti usporen razvoj ove lokacije i celog kraja, ali sta je tu je, nadam se da se turisticki radnici tog kraja nece demoralisati.

• 2 months later...

Pozdrav svima! ;)

Uskoro planiramo putovanje do Djavolje varosi iz Beograda kolima pa bih volela da mi preporucite sta bismo usput mogli zanimljivo da obidjemo. Svi predlozi su dobrodosli.

I, naravno, gde bismo mogli da prenocimo u okolini?

:party:

Ako idete autoputem prema Nišu pa dalje na jug, Niš vam je dobro mesto za predah - otprilike je na pola puta. Možete obići tvrđavu u centru, spomenik Ćele kula, prošetati malo po parku Čair, otići možda do Niške banje koja je 10 km od centra grada. Većinu ovoga možete uraditi u toku jednog popodneva ili za par sati...  :mah:

I, naravno, gde bismo mogli da prenocimo u okolini?

Kada sam ja bio u Đavoljoj Varoši, pre koju godinu, u Prolom Banji je na mnogim kućama pisalo da se izdaju sobe... A može se spavati i u samoj banji, koja je istovremeno i hotel, mada pretpostavljam da je privatan smeštaj jeftiniji.

Ja bio pre neki dan, malo upozorenje, ako niste znali (ja nisam), ulaz je 250din! A pricao mi je neki taksista da je u blizini selo Trpeza odakle su po predanju knez Lazar i srpska vojska krenuli u Kosovski Boj. Kaze da ima ostataka mesta gde je bila ta poslednja trpeza, ja nisam bio, tako da me ne drzite za rec...

:shockkk: Ih, sta uradi komercijalizacija lokaliteta. Kad sam bio prosle godine ulaz je bio 100din. Iduce godine ce biti 500din, a za koju godinu ce samo pripadnici najviseg staleza moci da je posete! Pretpostavljam da pritom ne daju nikakav popust studentima, ucenicima, penzionerima?
  • 10 months later...

Pozdrav svima, uskoro cu ici na put za djavolju varos iz Cacka, pa me zanima kojim putem je najpametnije da idem? Nema potrebe da idem cak do nisa i da obilazim toliko...Ima li put iz krusevca ili kraljeva?

ne znam ima li bolja varijanta...iz Nove Varosi za Novi Pazar onda za Brus(preko koponika) onda Prokuplje te Djavolja Varos...verovatno ima bolja varijanta za doci do prokljuplja iz cacka umjesto voznje preko kopaonika...put je dobar al ima bezbroj policijskih punktova...

• 4 weeks later...

Đavolja varoš je apsolutno vredna svakog pređenog km! Pa i Petra staje u celu jednu fotografiju, pa je svetsko čudo!

Posetila sam je prošle godine u maju, ne sećam se koliko smo platili ulaz, znam da nije bilo skupo. I ulazak u Drvengrad se plaća(o) 180 din, a šta tek tamo ima da se vidi..

Apsolutno se ne slažem sa komentarima tipa nema šta da se vidi i skupo je.

Dole je sve jeftinije nego u BG. Prespavala sam u motelu na ulazu u Kuršumliju, za nekih 600-700 din, nije neki luksuz ali je čisto i ljudi su izuzetno ljubazni. Uveče smo u kafani sa gazdom gledali TV.

Mi smo išli ibarskom magistralom preko Čačka, Kruševca, Brusa, Prukuplja, zaobišli Kopaonik. Put je dobar, pogotovo  kod Prokuplja kad se vozi potpuno ravnim putem kroz dolinu. U povratku obišli Kruševac. Iako smo išli na vikend i mislili da ćemo imati dosta vremena za usputne obilaske, ništa od toga nismo stigli da vidimo. Put je dosta dug, i vreme prebrzo prolazi..

ja sam bio u aprilu na ekskurziji i bilo je vrh. Spavali smo u hotelu "Radan" u Prolom Banji koja je mnogo, mnogo lepa. I kad se udaljite od nje par kilometara nailazite na jako lepe stvari.

Djavolja Varos je neverovatna. Kad stanete ispred skulptura osecaj je nesvakidasnji, mnogo lepo. Svakom bi preporucio da ode. Jeste daleko i jeste bogu iza nogu, ali sto kaze sun_shine u prethodnom postu, vredi.