Jump to content

Featured Replies

Posted

Poz svima

Lutacu sa jednim svojim prijateljem po Tunisu u junu, pa ako je neko u blizini drop me a line da se mozda nadjemo i nekuda uputimo i zajedno. Mi smo skroz blesavi i slobodni, svukuda smo vec putovali po Evropi i Africi, i trudimo se da se mingle sa lokalnim stanovnistom, zaobilazimo turisticke komplekse, i uzivamo u prirodi i drustvu. Spavamo u sklj hotelima, ili kod ljudi koje upoznamo, ili na plazama u vrecama.

Prvo bivamo nekoliko dana na Siciliji (letimo Ryanair-om iz Nemacke gde trenutno zivimo), i odatle krecemo brodom 6. juna iz Palerma za glavni grad Tunis (putovanje oko 8 sati, 40 EUR). Malo bismo se izgubili u tom gradu, zatim bismo posetili Kartaginu, pa onda krenuli duz obale Tunis sve do Djerbe. Isli bismo malo i u unutrasnjost, jednom u random neko siromasno mesto, a jednom da se vozamo Saharom u onim quad auticima. 20. juna odlecemo sa Djerba aerodroma za Pariz nekim jeftinijm letom Transavia sto smo nasli (60 EUR all included), gde se motamo jos 5-6 dana kod nekog drustva, pa natrag letimo za Budimpestu Wizzairom, te geatursom u Srbiju.

Ja imam 24 godine, skoncani :) sam student Computer Science, sad ne radim trenutno nista itj. vec dve godine sam uzeo malo "time off" da putujem (narocito backpacking & biking) i vidim ponesto.

I da: ako neko ima preporuku sta da se vidi autenticno duz nase rute (prvenstveno obala Tunisa) i gde su lepe udaljene plaze gde moze da se npr. seksa nesmetano, samo napred obavestite.

Ajd  :kamp:

pa definitivno zadjite malo dublje u unutrasnjost onda, ako ti treba mesta za sex  :)....

matmata pored gabesa je mesto gde zive ljudi u pecinama u stenama, nesto slicno kao u petri u jordanu, i nije lose za posetiti...takodje, mali pustinjski gradic Duz na pocetku velikog slanog jezera Chott el Jerid( jezero je u stvari isparilo, ali je ostala so raznih boja i potoci koji teku uz put obojeni i te iste boje, tu  je takodje najbolja fatamorgana).... tozer, pustinjski grad,nije los, kao i keruan, sveti grad muslimana, ko je bio tamo 5 puta, ne mora da ide u meku...

uz obalu je jedino dobar Sus, Port el Kantaui i plaze okolo....ali uzmite turu za pustinju, od lokalnih agencija, ja spavao pod satorima 7 dana, isli smo sve do granice sa alzirom..tu ima jedan mali gradic Tamerza, i pored su vodopadi u sred pustinje...moze da se desi da upadnu i lokalne bande iz Alzira, jos se secam  noci provedene sa jednom tvojom Nemicom, u bungalovu, cekajuci da nas napadnu pljackasi iz Alzira, posto su predhodne noci orobili to mesto heheheh...ne brini, sacuvao sam je  ;D...

uzivaj ;)