Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,  :mah:

Potrebna mi je pomoć u vezi sa putovanjem u/kroz Egipat! Problem je sledeći: pošto na odmor ne idemo preko agencije, nego imam time sharing koj smo zamenili ove godine za Hurghadu, imali smo problem da nađemo prevoz. Nekako smo našli promotivni let za egipat ali ne za Hurghadu, nego za Cairo :( i to dolazimo čitav dan radnije nego što nam hotel počinje! Situacija je ovakva, slećemo 03.07. u 03:00am u Cairo, a smeštaj nam počinje od 04.07. verovatno od 10:00am u Hurghadi.

Zanima me koj je najsigurniji način da stignemo od Caira do Hurghade?

Da li da obiđemo taj dan dok smo u Cairu piramide, pa da putujemo noću do Hurghade (i time uštedimo vreme i novac jer ne bi morali da plaćamo smeštaj u nekom hotelu)?

Da li imate neki predlog gde bi mogle stvari da se ostave dok smo u Cairu?

Koje su okvirne cene autobuskih karata od Caira do Hurghade (googlao sam ali su mahom stariji postovi, pa ne znam da li mi to išta vredi)?

Koj je dobar sajt da rezervišemo neki ok hotel za tu jednu noć?

Ako sam promašio temu izvinjavam se...

Hvala svima na odgovoru u napred!

Pozdrav svima,  :mah:

Potrebna mi je pomoć u vezi sa putovanjem u/kroz Egipat! Problem je sledeći: pošto na odmor ne idemo preko agencije, nego imam time sharing koj smo zamenili ove godine za Hurghadu, imali smo problem da nađemo prevoz. Nekako smo našli promotivni let za egipat ali ne za Hurghadu, nego za Cairo :( i to dolazimo čitav dan radnije nego što nam hotel počinje! Situacija je ovakva, slećemo 03.07. u 03:00am u Cairo, a smeštaj nam počinje od 04.07. verovatno od 10:00am u Hurghadi.

Zanima me koj je najsigurniji način da stignemo od Caira do Hurghade?

Da li da obiđemo taj dan dok smo u Cairu piramide, pa da putujemo noću do Hurghade (i time uštedimo vreme i novac jer ne bi morali da plaćamo smeštaj u nekom hotelu)?

Da li imate neki predlog gde bi mogle stvari da se ostave dok smo u Cairu?

Koje su okvirne cene autobuskih karata od Caira do Hurghade (googlao sam ali su mahom stariji postovi, pa ne znam da li mi to išta vredi)?

Koj je dobar sajt da rezervišemo neki ok hotel za tu jednu noć?

Ako sam promašio temu izvinjavam se...

Hvala svima na odgovoru u napred!

Preporucujem da ostanete u Kairu i obidjete piramide, ako vec ranije niste, takodje i egipatski muzej u Kairu.

Cene smestaja u hotelima su jako jeftine (krecu od 3-4 eura po osobi u dvokrevetnoj), tako da to nije nikakav izdatak. Zavisno koliko luksuzan smestaj trazite, ali jeftinije hotele cete naci na www.hostelworld.com i ostalim slicnim sajtovima.

Imate dosta autobusa iz Kaira za Hurgadu, evo nekih:

sa glavne autobuske Cairo Gateway ide Superjet kompanija svakog dana za Hurgadu u 7:30h, 14:30, 23:45h, Cena karte je oko 7-8eura i putuje se 6 sati

sledeca kompanija je Upper Egypt Travel sa polascima u 8h, 9:30h, 12h, 13:30h, 15h, 17h, 18:30h, 20h, 21h, 22h, 23h, 00:30h, 1h.

Kao prvo na aerodromu se raspitajte za bus koji je ranije imao redovnu liniju (gradski bus) od Taksim skvera do aerodrima i nazad naravno, za neke smesne pare. sto se tice stvari mozete da pokusate da ih ostavite u JAT-ovom predstavnistvu, koje je ako me jos pamcenje sluzi u prizamlju hotela Interkontinental. Ja sam ih za sto sta cimala i bili su radi da pomognu. Druga opcija je Magic hotel koji se nalazi na III ili IV spratu jedne stambene zgrade u blizini Taksim skvera. Ja sam bila u Egiptu pre devet godina ali mi je prijateljica bila pre dve i zato znam da Magic hotel i dalje postoji:) Odnosno tada je postojao. Mozete ljude zamoliti da ostavite stvari kod njih na recepciji, ili da mav iznajme neku najmanju sobu samo da ih smestite.

Piramide mozete obici za jedan dan, mi smo bili unajmili taksistu za taj dan, cenkate se do iznemoglosti, to je najbolji nacin, i obisli smo i Gizu i Memfis i Sakaru. I vredi malo izmoriti se, jer se takve stvari vidjaju najcesce jednom u zivotu,

Ja sam iz Hurgade za Cairo putovala busom, ali se ne secam ni koliko put traje, niti koliko je kostala autobuska karta, za to moras naci nekog ko je u skorije vreme bio tamo.

• Author

Kao prvo, hvala puno na brzim odgovorima i na jako korisnom sajtu!

Imam sad već neki scenario u glavi, pa me zanima da li mislite da je to sigurno u smislu da nas neko ne ukrade :D i da mi možda pomognete oko nečega što sam ja prevideo... Ovaj scenario bi nam najviše odgovarao jer ne bi izgubili jedan dan u Hurghadi.

Da li mislite da je ok da: čim stignemo na aerodrom (oko 3 ujutru) nađemo neku vrstu prevoza do Caira i nekog od hostela koj bi već rezervisali? Zanima me da li je sigurno kretati se u Egiptu u tim satima sam, bez policijske pratnje... To je prvo pitanje. Onda bismo se checkirali u neki hostel (našli bi i rezervisali neki sa 24h check-inom), taj dan bili u Cairu obišli sve i tako to. E onda ide drugo pitanje sigurnosti, naime, da ne bismo izgubili jedan dan u Hurghadi, najbolje bi nam bilo da putujemo noću, odnosno ovim najkasniji autobusima u gore navedenom postu, pa me zanima da li mislite da je to opasno?

Pozdrav, i hvala još jednom

Sto se tice nocnih buseva to je OK sasvim, neki imaju pratnju policije ili vojske ako idu kroz ne znam kakva podrucja a druce cesto cekiraju pripadnici istih, sve u svemu ne znam da se u poslednjih 10 godina dogodio neki napad, prepad, upad ili sta vec u nocni ili bilo koji bus. Sto se tice setnje [po Kairu u rane jutarnje sate( racunaj da vam je aerodrom oko 25 km od centra grda i da dok se iskobeljate sa aerodroma, nadjete prevoz i ostalo, vec ce poceti da svice, tamko da mislim da ni to nije narocito opasno, ali pustimo i druge da kazu sta misle o tome ;)

ja sam bila u Hurgadi prosle godine preko agencije... u Kairo smo isli u konvoju (oko 40 autobusa), na pocetku i na kraju konvoja je bila policijska pratnja... e sad, nama su rekli da je to samo onako, ostalo od pre, da je bezbedno i bez pratnje... pa ti vidi...

Ja sam bila u Hurgadi u decembru 2007-e. Isla sam u Kairo na izlet preko neke njihove agencije  i nismo imali nikaakvu pratnju policije.

• 7 months later...

Da li neko  zna da li se moze putovati od Kaira do Asvana/Luksora neturistickim vozom? Videh da su cene dosta manje za te vozove al pise da navodno ne pustaju strance. I ako moze kako da se kupi karta? Jel probao neko?

Ne znam da li si student ali ako jesi, možeš značajne popuste da ostvariš sa ISIC i ETC karticom (ne veruj mi na reč, pročitao sam to!)

Ne znam da li si student ali ako jesi, možeš značajne popuste da ostvariš sa ISIC i ETC karticom (ne veruj mi na reč, pročitao sam to!)

tacno :) karte za muzej upola cene :) i recimo deo sa mumijama isto :) ja je zaboravio i nisu mi verovali na reci i morao sam da platim za odrasle :/

Znam za popust za studente (i jesam student) ali karta za turiste je 30$ plus popust, a za neturiste je 9$ plus popust; pa mi se vise isplati da uzmem drugu opciju, ako je moguce, pa se zato raspitujem :)

• 1 year later...

ovo je ekstra za mene /.....planiram da sledece godine idem u egipat i to bas u cairo moj drug i ja put od noge :dance: :dance: :dance: zanima me koliko bi mi trebalo kesa za sve sto me snadje tamo...hvala vam unapred...bas je coooool ovaj sajt pozdrav za sve

• 1 year later...

Cairo to Hurghada (East delta)

Station  name :  Eltorgan bus station, Cairo centre

Type of bus company

Time Of Departure

Price

East delta

6:30 AM

45 LE

East delta

07:30

45 LE

East delta

09:00

45 LE

East delta

14:30

45 LE

East delta

15:00

45 LE

East delta

17:00,

45 LE

East delta

21:00

45 LE

East delta

23:00

45 LE

Cairo to Hurghada (EL-GOUNA BUS STATION)

Type of bus company

Time Of Departure

Price

ElGouna

7:00

55 LE

ElGouna

08:30

55 LE

ElGouna

12:00

55 LE