Jump to content

Featured Replies

Da li neko zna da li kasni onaj dnevni voz Nis-Sofija u 12.35? I da li je vreme dolaska tj. 17.47 po bugarskom vremenu ili po nasem?

Zadnji put kad sam bio kasnio je oko sat vremena i koliko znam to su uobicajena kasnjenja. Obicno je voz u Sofiji najkasnije do pola osam po BG vremenu. Tako da nemas brige stizes 100%.  ;D

Ниш-Димитровград --- 484 дин, Димитровград-Софија --- 2 евра за кондуктера... /правац...

By the way,bugarski kondukteri primaju i dinare (200 din.) i naravno leve (4 leva).I gledajte da imate bas novcanicu od 200 dinara,jer ako imate npr. 500 ili 1000 nece bas uvek da vam vrate kusur (samo kazu "Nemam da ti vratim" ili kako se vec to kaze na bugarskom) :roll:

Al ako ste Bugar ili znate bugarski onda se mozete prosvercovati za "levce ili dva" :)

Mozda je i najbolja varijanta da se iskombinujete sa nekim ko je iz Dimitrovgrada (oni svi znaju bugarski),a ko isto misli da da kondukteru (tj. da ne plati kartu),pa njemu/njoj date pare,a onda on/ona pregovara tj. placa za vas dvoje :)

Ovi "naši" švercuju neki falš sir kako su mi objasnili u vozu, ali ajde što švercuju, nego što su nepristojni i što se ponašaju kao da je voz njihov.

Haha,sad krajem januara se vracamo iz Sofije i naravno u vozu ta ekipa...pun nam kupe bio kantica sa sirom (kao i susedni kupei) :roll:

Oni su valjda negde iz Stalaca ili Lapova ili tu negde,ne mogu sad da se setim tacno gde su izasli...

Kakav je to "falsh sir"?

Jel to nasi donose ili odnose za Bugarsku?

Pitam jer, npr na Bajlonovoj pijaci dosta prodavaca ima iz Sumadije pa...da mi ne uvale fals sir.

Da li neko zna razliku tj po cemu je specifican falsh?

Mozda se neko nasalio okarakterisavsi to kao "fals" sir,posto je to sir valjda ko i svaki drugi,pakuje se u bele kantice od po 5 kg :)

Inace,donose to iz Bugarske u Srbiju,pa preprodaju.

Kakav je to "falsh sir"?

Jel to nasi donose ili odnose za Bugarsku?

Pitam jer, npr na Bajlonovoj pijaci dosta prodavaca ima iz Sumadije pa...da mi ne uvale fals sir.

Da li neko zna razliku tj po cemu je specifican falsh?

To nasi donose iz Bugarske.

Ne znam stvarno o cemu se radi, niko od ljudi kojima sam ispricao nije imao iskustva sa istim. Kako mi je objasnila ta baba svercerka na bugarsko-srpskom to je neki sir koji kada se stavi u mikrotalasnu od njega ostaje samo voda. Navodno se pravi od "palminog soka" i mesa sa mlekom u prahu, sto po meni deluje malo apsurdno. Inace, moram da pohvalim nase carinike koji su zadnji put kada sam putovao(pocetak marta) dosta poostrili kontrolu voza.

Ниш-Димитровград --- 484 дин, Димитровград-Софија --- 2 евра за кондуктера... /правац...

By the way,bugarski kondukteri primaju i dinare (200 din.) i naravno leve (4 leva).I gledajte da imate bas novcanicu od 200 dinara,jer ako imate npr. 500 ili 1000 nece bas uvek da vam vrate kusur (samo kazu "Nemam da ti vratim" ili kako se vec to kaze na bugarskom) :roll:

Al ako ste Bugar ili znate bugarski onda se mozete prosvercovati za "levce ili dva" :)

Mozda je i najbolja varijanta da se iskombinujete sa nekim ko je iz Dimitrovgrada (oni svi znaju bugarski),a ko isto misli da da kondukteru (tj. da ne plati kartu),pa njemu/njoj date pare,a onda on/ona pregovara tj. placa za vas dvoje :)

Ovi "naši" švercuju neki falš sir kako su mi objasnili u vozu, ali ajde što švercuju, nego što su nepristojni i što se ponašaju kao da je voz njihov.

Haha,sad krajem januara se vracamo iz Sofije i naravno u vozu ta ekipa...pun nam kupe bio kantica sa sirom (kao i susedni kupei) :roll:

Oni su valjda negde iz Stalaca ili Lapova ili tu negde,ne mogu sad da se setim tacno gde su izasli...

Ma primaju bugari sve i dinare i levove i evre, naravno da vracaju i kusur samo treba biti uporan jer je njima u interesu da ti ''ostanu duzni''

• 2 weeks later...

Da li znate mozda da li ima neka kombinacija iz Sofije do Nisa posle 22 h?

Stize mi voz u to vreme, a sledeci bus imam u 07.30 ujutru.

• 3 weeks later...

Razmiljao sam da krajem Juna skoknem do Sofije na dva-tri dana. Krenuo bih vozom iz Jagodine sa drugarom. Ono sto me interesuje je cena karte koju sam video na sajtu zeleznica Srbije a to je da Jagodina-Sofija KUSET :Bc6 594.00 Rsd u jednom pravcu, sto mu dodje kada se sabere za povratnu 1188 dinara sto je jeftinije od predloga na koje sam ovde naisao. Ovu cenu povratne uzmite sa zadrskom jer sam ja samo sabrao dva broja jer nema cene od Sofije ka Jagodini na sajtu nasih zeleznica i ne znam da li je moguce kupiti povratnu kod nas. Naravno, uzimam u obzir da ste navodili relaciju Beograd-Sofija a ja Jagodina-Sofija. Interesuje me da li sam dobro ukapirao da je ova cena i da se nista ne doplacuje? Pretpostavljam da u ovom slucaju ne bih morao da podmitim bugarske konduktere sa 2 leva.

Aleksa,

ta cena koju si video je samo doplata za sestokevetni kuset. Cena karte JA-SF sigurno nije ispod 1300dinara u jednom pravcu. Okreni z stanicu pa proveri. Mislim da ti za tu relaciju kuset stvarno nije potreban. Najbolja ti je varijanta karta do dimitrovgrada (670din) pa bugarinu 200 kinti metnes u dzep.

Da li znate mozda da li ima neka kombinacija iz Sofije do Nisa posle 22 h?

Stize mi voz u to vreme, a sledeci bus imam u 07.30 ujutru.

Nista do ujutru. Ako ti se zuri, probaj stop varijantu to je u Bugarskoj vrlo jednostavno, a kad se docepas Dimitrovgrada posle si na konju :)

Razmiljao sam da krajem Juna skoknem do Sofije na dva-tri dana. Krenuo bih vozom iz Jagodine sa drugarom. Ono sto me interesuje je cena karte koju sam video na sajtu zeleznica Srbije a to je da Jagodina-Sofija KUSET :Bc6 594.00 Rsd u jednom pravcu, sto mu dodje kada se sabere za povratnu 1188 dinara sto je jeftinije od predloga na koje sam ovde naisao. Ovu cenu povratne uzmite sa zadrskom jer sam ja samo sabrao dva broja jer nema cene od Sofije ka Jagodini na sajtu nasih zeleznica i ne znam da li je moguce kupiti povratnu kod nas. Naravno, uzimam u obzir da ste navodili relaciju Beograd-Sofija a ja Jagodina-Sofija. Interesuje me da li sam dobro ukapirao da je ova cena i da se nista ne doplacuje? Pretpostavljam da u ovom slucaju ne bih morao da podmitim bugarske konduktere sa 2 leva.

Moguce je ali ti je to kad je u pitanju Bugarska abnormalno skupa varijanta. Sedi lepo u kupe, casti nase konduktere, prvo do Nisa, a onda i do granice, posle i Bugarina i u Sofiji si sa max 600 din u jednom pravcu. A i mislim da si naiso na pogresnu informaciju jer sam bas jednom prilikom u tom vozu sreo coveka iz Jagodine, i bas se odlicno secam da je karta Sofija-Jagodina u jednom pravcu 35 lv pa bi po toj logici povratna trebala da bude preko 30 evra, sve to bez kuset kola :)

Da li neko zna koji autobuski ili minibus/kombi prevoznici voze od Pirota do Sofije (i nazad)? Ili od Leskovca do Sofije.

I kako je u Sofiji resen gradski prevoz, jel karta vazi za sve vrste prevoza i koja je cena? Postoji li mogucnost da se kupi karta za tri dana, ili nesto slicno?

Da li neko zna koji autobuski ili minibus/kombi prevoznici voze od Pirota do Sofije (i nazad)? Ili od Leskovca do Sofije.

Voze Nis-ekspres i bugarski MATPU 96. Polasci krecu iz Nisa/Sofije i prolaze kroz Dimitrovgrad (SRB) i Pirot.

casti nase konduktere, prvo do Nisa, a onda i do granice, posle i Bugarina i u Sofiji si sa max 600 din u jednom pravcu.

Sta ja znam...

Ja sam probao jednom tu varijantu ranije,reko necu da kupim kartu do Sofije,nego cu castiti ove nase konduktere (kao,da ustedim nesto),al...

Relacija BG-Nis su mi trazili 500 din.,pa od Nisa do granice valjda 200 i onda jos 200 Dimitrovgrad-Sofija.Znaci ukupno 900 din. a redovna cena karte (u 1 pravcu) je bila valjda 1000-1100 din.Reko jaka mi je bila usteda :roll:

I kako je u Sofiji resen gradski prevoz, jel karta vazi za sve vrste prevoza i koja je cena? Postoji li mogucnost da se kupi karta za tri dana, ili nesto slicno?

Pa ko i u Beogradu:imaju gradske buseve,tramvaje i sinobuse.Karta ti vazi za bilo koji prevoz.

Cena je (po secanju) oko 1 leva (~50 din.),mozda 1,2 leva (~60 din.).

A za kupovinu karte koja vazi za 3 dana ne znam (nisam cuo do sad za to,al mozda i postoji).

Pa ko i u Beogradu:imaju gradske buseve,tramvaje i sinobuse.Karta ti vazi za bilo koji prevoz.

Cena je (po secanju) oko 1 leva (~50 din.),mozda 1,2 leva (~60 din.).

A za kupovinu karte koja vazi za 3 dana ne znam (nisam cuo do sad za to,al mozda i postoji).

Hvala na odgovorima.

Lazo, ja mislim da nije bas kao u Beogradu, jer imaju i metro. A i karta od 1 lev je za sat vremena, jedan dan, jedan prevoz?

Nisam se vozio nikakvim prevozom u Beogradu, jer sam uvek isao autom, ali u svim ostalim gradovima koje sam posecivao je karta vazila za sve vrste prevoza u gradu, ukljucujuci i metro, a i u svim gradovima se mogla kupiti karta koja vazi za 3 dana.

karta je 1 lev pojedinacna za jednu voznju, plava na kiosku tj zelena kod vozaca, i iako je kupljena od vozaca mora da se ponisti, jer ako je ne ponistis u vozilu mozes opet da je koristis, a to se kontrolorima nece svideti. Talon od 5 ili 10 karata kosta malo manje od 5 tj 10 leva, ali uvek moras sa sobom imati poslednju (5. ili 10.) kartu u talonu da bi kondukter video da je to tvoj talon. Moras dokazati da je talon tvoj jer su te karte jeftinije, i nije dozvoljeno da 5 drugara kupe 1 talon i voze se jeftinije. ne mogu da se setim za kartu za metro, ali mislim da je malo drugacija od suvozemnih i vazi npr 1 sat ili tako nesto.

ne mogu da se setim za kartu za metro, ali mislim da je malo drugacija od suvozemnih i vazi npr 1 sat ili tako nesto.

A metro je vodozemni prevoz ili sta lol::

ne mogu da se setim za kartu za metro, ali mislim da je malo drugacija od suvozemnih i vazi npr 1 sat ili tako nesto.

Dobar!

Metro je, na primer, podzemni.

To se slazem, ali koji je to onda suvozemni ;)

Lapsus, koji me je stvarno nasmejao, nemoj zameriti na komentaru flowers::

Uh, Lazo, što mu odgovori. Onda, da li je ili nije kobila ždrebna? :)

Rekao sam mu to cisto da znao orijentaciono/priblizno kako se krecu cene :)

EDIT:posto ja ne kupujem karte u gradskom prevozu,kao sto sam vec pricao na drugoj temi :) (pa samo po secanju mogu da mu kazem kolilko je sta otprilike)

Lazo, ja mislim da nije bas kao u Beogradu, jer imaju i metro. A i karta od 1 lev je za sat vremena, jedan dan, jedan prevoz?

Imaju metro,al ja se tim njihovim metroom nisam nikad vozio,iako sam bio bar jedno 10 puta tamo u Sofiji.

I mozda za metro vazi to da karta vazi 1 sat,inace za ovaj ostali prevoz (bus,tramvaj...) vazi do kraja putovanja (tj. nije vremenski ograniceno).

Karta za metro se kupuje na trafici u svakoj metro stanici, kosta 1 lv i vazi za 1 voznju. Na ulazu ima automati za ponistavanje

Interesuje me kolika je bezbednost u vozu na relaciji Beograd-Sofija? Pozitivna ili negativna iskustva imate sa ove rute? Planiram da idem sam.