Jump to content

Featured Replies

Interesuje me kolika je bezbednost u vozu na relaciji Beograd-Sofija? Pozitivna ili negativna iskustva imate sa ove rute? Planiram da idem sam.

Ja sam iso dnevnim vozom pre mesec dana, doduse od Nisa do Sofije. Uvek su dva pandura "on board" cak su i sve legitimisali kad sam ja bio...tako da ne verujem da nesto moze da "iskrsne". Takodje u vozu Sofija - Bukurest sve do rumunske granice takodje postoje drotovi. Ja sam sve isao sam i nikakvih problema nije bilo!

Interesuje me kolika je bezbednost u vozu na relaciji Beograd-Sofija? Pozitivna ili negativna iskustva imate sa ove rute? Planiram da idem sam.

I ja sam iso uvek od Nisa. Ma bez brige, nema ni guzve ni bilo kakvih problema. Ako nemas cigare prolazis bez problema

Sta se tripujes,nece ti niko nista bre ;)

OK,jednom mi se desilo da mi je u Nisu u kupe upao neki lik iz niskog zatvora (Zeka se zove) i samo ja i on u kupeu,nocni voz,ali sve je bilo OK.

Inace,ne znam sta drugo moze da bude "negativno iskustvo"?

AKo neko ide sredinom jula iz Sofije za BErgamo i zainteresovan je da iz Nisa ide kombijem neka mi se javi da podelimo troskove  ;D

• 2 months later...

Da li je neko skoro išao vozom do Sofije, važi li i dalje tarifa 2 evra?

Jel moguće uzeti povratnu do Dimitrovgrada, a da se ne vraćam nazad istog dana?

Da li je neko skoro išao vozom do Sofije, važi li i dalje tarifa 2 evra?

Vazi naravno. Ne moras da uzimas ni do Dimitrovgrada.

Ako ideš iz BG povratna ti važi mesec dana tako da može.

• 2 weeks later...

Ovi "naši" švercuju neki falš sir kako su mi objasnili u vozu, ali ajde što švercuju, nego što su nepristojni i što se ponašaju kao da je voz njihov.

Haha,sad krajem januara se vracamo iz Sofije i naravno u vozu ta ekipa...pun nam kupe bio kantica sa sirom (kao i susedni kupei) :roll:

Oni su valjda negde iz Stalaca ili Lapova ili tu negde,ne mogu sad da se setim tacno gde su izasli...

Isto je bilo i sad, pocetkom septembra kada sam putovao od Nisa. Taj voz pun nekih neljubaznih teta i kantica u kojima je neki feta sir. Jako neljubazna gospodja, pokusala  je da mi zabrani da sa jednom Bugarkom razgovaram na ruskom sa obrazlozenjem da sam malo pre usao i da se ne pravim pametan nego da pricam na srpskom. Eto. I na sve to, u Stalacu me terala da joj izvlacim te kante ispod sedista, nikad u zivotu nisam video toliko kanti a pogotovu nisam znao da je prostor ispod sedista toliko velik. Elem, i ta Bugarka i ja smo izbacivali kante do izlaznih vrata. Pitao sam kako je uspela da to prenese, kaze bez problema. Sve u svemu, pazite se feta sira  :death:

Ovi "naši" švercuju neki falš sir kako su mi objasnili u vozu, ali ajde što švercuju, nego što su nepristojni i što se ponašaju kao da je voz njihov.

Haha,sad krajem januara se vracamo iz Sofije i naravno u vozu ta ekipa...pun nam kupe bio kantica sa sirom (kao i susedni kupei) :roll:

Oni su valjda negde iz Stalaca ili Lapova ili tu negde,ne mogu sad da se setim tacno gde su izasli...

Isto je bilo i sad, pocetkom septembra kada sam putovao od Nisa. Taj voz pun nekih neljubaznih teta i kantica u kojima je neki feta sir. Jako neljubazna gospodja, pokusala  je da mi zabrani da sa jednom Bugarkom razgovaram na ruskom sa obrazlozenjem da sam malo pre usao i da se ne pravim pametan nego da pricam na srpskom. Eto. I na sve to, u Stalacu me terala da joj izvlacim te kante ispod sedista, nikad u zivotu nisam video toliko kanti a pogotovu nisam znao da je prostor ispod sedista toliko velik. Elem, i ta Bugarka i ja smo izbacivali kante do izlaznih vrata. Pitao sam kako je uspela da to prenese, kaze bez problema. Sve u svemu, pazite se feta sira  :death:

slatko si me nasmejao   lol::

Samo da se zahvalim članovima foruma, na uštedi vremena i novca, po ko zna koji put!  klanj:: 'Tarifa' je i dalje aktuelna!  :hihi:

slatko si me nasmejao   lol::

Bilo mi je zadovoljstvo ako je vec tako! Sve to je izgledalo jos komicnije  :dance: ali nisam zeleo da smaram previse. Hvala u svakom slucaju. gent

• 1 month later...

Поздрав свима.  Сутра путујем у Софију.  Што се тиче воза све је лепо објашнјено и захвалјујем се форумашима. Мене занима нешто друго. Сутра увече касно ћу ићи да чекам пријателје на аеродрому у Софији (нјих двоје).

Ако није проблем може ли неко да понови kako доћи из града до аеродрома и како назад?

Ово друго је много већи проблем јер они стижу увече касно,у 11.  Док продју контроле може већ бити 11:30.

Неко је овде поминјао аутобус 84.

Зна ли неко кад он иде или било који други превоз до аеродрома и до колико сати саобраћају?

Постоје ли ноћни аутобуси?

У крајнјем случају,која је нека нормална цена таксија у то време?

Да ли се у Бугарској користе само леви или могу и еври?

Треба ми брз одговор.  Унапред хвала форумашима !

Bus 84 imas u 23.03 i poslednji u 23.25. Prvi jutarnji je u 05.05.

Taj poslednji uvece je potpuno siguran.

Karta je 1LEV i mozes samo u levima da kupis. Vecinu stvari takodje mozes samo u levima ali ima mnogo menjacnica tako da nije problem. Smestaj kod privatnika i taxi mozda moze i u Eur. Za taksi posle poslednje 84ke moraces da das oko 20LEV ako ides do centra, mozda i 25 ako ih je samo par.

Хвала најлепше. Још ме само занима иде ли још неки превоз до аеродрома осим аутобуса 84 и 284?  Шта је са тим 284 и кад су нјегови последнји поласци?

Да ли су по банкама,по менјачницама и медју менјачницама велике разлике у курсевима евра?

Razlike nisu velike, ali ako menjaš u menjačnici budi jaaako oprezan jer ima puno onih koje se koriste optičkim trikovima da te preveslaju. Naime, kurs koji izlože velikim slovima nije kupovni već prodajni, ali taj detalj je napisan sitnim slovima.

Ali pošto mnogi znaju za tu vrstu prevare, otišlo se dalje, pa se ističe jako povoljan kupovni kurs, ali on se odnosi samo na zamene od npr. 10.000 eur pa nadalje, a to je naravno opet napisano sitnim slovima, dok je kurs za niže cifre (naravno daleko nepovoljniji) napisan na nekom nalom papiriću unutar menjačnice.

I treći trik je da umesto 1.93 napišu 1.097, i tako te povuče ona sedmica, a potpuno si prevideo da je tu i jedna nula, pa ti bukvalno ukradu skoro pola iznosa koji menjaš.

Ne zaboravi da pogledaš uzimaju li i neku proviziju. Možda je najpametnije za svaki slučaj i pitati menjača koliki iznos ćeš tačno dobiti na ruke za toliko i toliko.

Nije 284 nego 384 i ide od 05-09 ujutro i od 16-20 uvece, znaci otpada.

Kurs je priblizan, pazi u menjacnicama da li pise we buy ili we sell...treba da bude oko 1,95. Banke ce ti dati oko 1,93 pa ako ne menjas mnogo ....nije ti bitno.

I prebaci molim te na latinicu ili na cirilici pisi...lomatam se po ubecenom slovu J

Isto je bilo i sad, pocetkom septembra kada sam putovao od Nisa. Taj voz pun nekih neljubaznih teta i kantica u kojima je neki feta sir. Jako neljubazna gospodja, pokusala  je da mi zabrani da sa jednom Bugarkom razgovaram na ruskom sa obrazlozenjem da sam malo pre usao i da se ne pravim pametan nego da pricam na srpskom. Eto. I na sve to, u Stalacu me terala da joj izvlacim te kante ispod sedista, nikad u zivotu nisam video toliko kanti a pogotovu nisam znao da je prostor ispod sedista toliko velik. Elem, i ta Bugarka i ja smo izbacivali kante do izlaznih vrata. Pitao sam kako je uspela da to prenese, kaze bez problema. Sve u svemu, pazite se feta sira  :death:

haha ma to je prestrašno šta rade, ovi s kojima sam ja bio nisu švercali samo sir nego i borovnice, orahe i - jakne, pa su svakom od nas dali po jednu jaknu pa da na granici kažemo da su to naše jakne...

i bila 2 šveđana koja su u čudu to sve gledali i onda pitaju zašto oni to rade, zašto jednostvano ne odu u trgovinu i kupe taj sir ili što već ...

i onda na kraju kažu: kod nas u švedskoj toga nema. 

živio balkan!!!

Хвала најлепше. Још ме само занима иде ли још неки превоз до аеродрома осим аутобуса 84 и 284?  Шта је са тим 284 и кад су нјегови последнји поласци?

Да ли су по банкама,по менјачницама и медју менјачницама велике разлике у курсевима евра?

ako već kucaš ćirilicom, provali da ti je њ=w , љ=q i џ=x

ako već kucaš ćirilicom, provali da ti je њ=w , љ=q i џ=x

:mah:

Sudeci po vasim komentarima o svercovanju sira, odlucila sam se ipak za autobus.  :D

Nis Expres ima svakodnevne polaske za Sofiju 4:30 i 16:00. Karta se moze uzeti samo u jednom pravcu i iznosi 1.500 dinara.

Nema baba i nema sira ali je grdilo od murije. Ne znam zasto, ali toliko se ne sigurno osecam pored organa zakona.  :-\

• 4 weeks later...

Za mesec dana putujem u Sofiju, jer imam let za Pariz.Potrebna mi je informacija i saveti, na koji nacin da kupim te karte povoljnije u vozu Nis-Sofija, odnosno kako postupiti u dogovoru sa kondukterom..Prosle godine sam isla, medjutim kupila sam povratnu regularnu kartu..

Hvala unapred

Kupi povratnu Niš-Dimitrovgrad, a kad pređeš granicu daš bugarskom kondukteru 4 leva ili 200 dinara ili 2 evra do Sofija. Dakle umesto karte pruži mu novac i to je to.

Kad udjes u voz u Nisu pitaj naseg konduktera hoce li biti kontrola, ako kaze da nece daj mu 200 kinte do granice. Ako hoce onda idi na salter i kupi povratnu Nis-Dimitrovgrad.

U Dragoman ulazi bugarski kondukter. Nega samo pitaj 'iskas li da te castim za do Sofija bez da vzemam bilet?' Nece te odbiti sigurno :D I daj mu 4 lv/2eur/200din.

I opusteno nece ti niko nista  ::crazy:

Nema sta da ga pita.Kao sto je covek rekao samo mu pruzi kes i to je to.Svaki raygovor je nepotreban i nema svrhe uvlaciti sebe u potencijalan problem.Provereno makar 80 puta.Doslovno!  :blob: