Jump to content

Featured Replies

ne znam dali sam zakasnio sa odgovorom.ali cu ti napisati u svakom slucaju.kuset i spavaca kola  tj. spalen vagon kako bi to oni rekli se doplacuju oko 10-tak eura u jednom pravcu.to radis na licu mesta sa kupljenom kartom kod lika koji je zaduzan za spavaca kola.vrlo su cista sve u svemu dobar izbor.sto se kasnjenja voza tice nasa zeleznica je zaduzena za to bugari krecu u minut.ide ista kompozicija samo menjas vagon.ako hoces da ustedis mozes 2 klasom uz kajlovanje konduktera.ustedi se dosta. srecan put

drugari, ja treba da se vracam iz sofije za bg u avgustu,i zvala da pitam za kartu kosta 20e, mnoooggo..jel to normalno ili ima neka jefitnija varijatna da se dojdje,hvalaaa,pozz iz Rimaaa :stop:

Речено 100 пута! Ево и 101. пут. Дакле, уђеш у воз у Софији, кад дође кондуктер даш му 200 динара или 4 лева и возиш се до Димитровграда, ту сиђеш и купиш карту до Београда.

hvala puno..koliko je karta iz dimitrovgrada za bg..^??? i jel imaju cesto konekcije,mislim da li ide svaki dan voz za bg...

hvala najlepsee

http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj.html

Idu dva voza ka Beogradu dnevno, i dva iz Beograda za Dimitrovgrad dnevno. To su ti medjunarrodni polasci za Sofiju/Istanbul i nazad.

Slabije da ima neki putnicki voz iz Dimitrovgrada za unutrasnji saobracaj, jer su ih skoro sve (a mislim i skroz sve, ali nisam siguran) ukinuli. Cak i da ima, verovatno bi to bio voz za Nis. Mada ti tako nesto ne treba, kad mozes lagano da nastavis voznju vozom iz Sofije kojim vec putujes.

Da kazem i ja 102. put to isto. Sofija - Dimitrovgrad je standardno 200 dinara ili 4 leva, i to je toliko normalno da se skoro i ne smatra za mito, maltene nisi normalna ako imas kartu na toj relaciji (proverio sam minimum desetak puta za zadnjih par godina i uvek je tako, poslednji put pre dve nedelje). I drago mi je da sve vise ljudi sa foruma koristi ovu foru :]

Relacija Dimitrovgrad - Nis se od zimus vodi kao putnicki voz, a ne medjunarodni brzi, tako da ako presedas u Nisu, karta Dimitrovgrad - Nis je 386 dinara, a od Nisa za Beograd 884 dinara. Ako ides direktno Dimitrovgrad - Beograd, vise ti se isplati jer je cena karte 1068 dinara (veca relacija u unutarnjem saobracaju, pa manja cena).

i ajde da se ova tema nastavi ovde:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2458.30

• 2 months later...

[i drago mi je da sve vise ljudi sa foruma koristi ovu foru :]

е, само да додам да је свака Маркова Његошева и жива истина.....

плус, мени је пре неки дан успела и нова фора_  сасвим случајно.....  :blob: :blob:

имао сам карту до Димитровграда, коју је уредно поништио наш кондуктер......

кад је ушао Бугарин, ја сам био у неком "опасном" разговору са другарима, плус упознамо у возу неког лудог Француза.....  и тако, у том хаосу, уместо да му дам 200 кинти, ја му пружим ону карту до ДГ..... а он није ни погледао, само је оверио...... те ја тако уштедех 200 кинти.....

али, ко не плати на мосту - плати на ћуприји.....

тако су нас његове колеге одерале од Софије до границе, јер смо ишли до Стамбола......

• 3 weeks later...

Повратна карта Ниш-Димитровград је 614дин.Мада можете проћи и једно 114дин јефтиние ако дате кондуктеру по 250дин у оба смера.После од Димитровграда до Софије нормално 200дин,уколико вам у повратку остане кој лев можете да платите мало у левима мало у динарима.

Од Пирота се пазите надрнданих бугарки баба-шверцерки које вам опседају вагон и гурају шрафцигер у руке,ма колико се ви правили луди,али о томе не бих овде.

:mah:

Да се неко не зезне,задњи пут када сам путовао(крај августа) лопоруде у возу траже 500дин на релацији Ниш-Димитровград тако да је боље да купите на станици за око 350дин.

Чуднан ми је био бугарски кондуктер нешто ми се мрштио за 200дин,као да му је мало.У повратку није било проблема стандарно сам дао 2евра ситниша.

Такође цариници на обе стране су ми били невиђено непријатни,поготово она наша стока.Ваљда им је било чудно што имам само кесу(обили су нам ауто и украли ранац у Софији),још су прокоментарисали ови бугари

"ма понапијали се",ја идем кући за пар сати ми почиње први дан школе,а наш мајмун је узео и торбицу да ми претреса(дебљине 0.5цм за пасош) и био невероватно непристојан да смо почели да се свађамо,чак је почео и да прети...

baba-svercerke

само да додам да постоје и деке, чике и бате, као и тете шверцерке.... и цариници их све знају.....

нама је у августу неки дечкић ставио цигарете у наш купе, а у купе поред су биле његове тете колегинице - цариници су од целог воза упали у та два купеа и развалили плафон и узели им све цигаре... неко их је типовао, па је осталих 10 људи пренело вагон цигарета....

нас нико није ни погледао, као ни њега, нико нас ништа није питао.....

знају они све - само су га ојадили, па ће цариници да намлате лову.....

и то вам је ЕУ, да знате....  zvizhd

Sto se tice sverca preko srpsko-bugarske granice to nema veze sa EU. Ljudi zive tesko i sa jedne i sa druge strane granice i snalaze se. Doduse neki bi mogli da rade neke druge poslove, ali ovo im je unosnije. Medju svercerima ima ljudi koji samo zele da prehrane porodice.

Za ceo taj cirkus zna i carinska uprava, ali s obzirom da imaju dogovor tek ponekad reaguje. Akcije sprovode u onoj meri kako bi pokazali da nesto rade i dobili (ili uvecali) svoj deo kolaca. Sverceri tacno znaju kada moze biti "gusto".

Desava se da se pjavi novi carinik, pa sprovodi "ostriju" kontrolu. Medjutim, uskoro i on postaje deo igre.

Samo nemojte da dozvolite "agresivnijim" svercerima da vama u torbu/kupe i sl. stavljaju cigarete i sve ce biti u redu. Postoje sanse da cete u povratku iz Sofije biti sa nekim od ljudi sto svercuju u kupeu, jer Zeleznice Srbije ponekad poslaju samo jedan ili dva nasa vagona u kompoziciji.

Ako cujete dozivanje u vozu Vesna, Vlado i sl. - to je ekipa :) Vise obratite paznju na lopove koji ulaze u nocne vozove u centralnoj Srbiji. Vole putnike koji spavaju da olaksaju za pokoju dragocenost  ;)

Vise obratite paznju na lopove koji ulaze u nocne vozove u centralnoj Srbiji. Vole putnike koji spavaju da olaksaju za pokoju dragocenost  ;)

Toga ima svugde. Čuo sam za slučajeve u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji. Mene su negde između Minhena i Štutgarta (baš tamo gde nisam očekivao)olakšali za iPod Touch i i jednu devojku u istom kupeu za Blackberry. Posle smo našli policajca u vozu, a on samo sleže ramenima.

• 3 months later...

Evo imog pitanja:

Dolazim u Sofiju avionom u 21.35. Da li mogu doci do Srbije u tim vecernjim satima? Da li neko zna je li idu autobusi uvece?

Ili opcija 2 - da li je dobro (ili dovoljno) osvetljeno mesto za stopiranje (valjda tamo ispred Metroa)?

I da  - kako gradskim prevozom po mogucstvu docisa aerodroma na zel. stanicu, i da li se moze svercovati?

mislim da propustas vecernji voz za srbiju jer on cini mi se krece u 21i20h.a po meni ti je najbolje mesto za stop raskrsnica bulevara slivnice i oba kraka obilaznice.Tu je osvetljeno moraju proci svi sleperi koji ide na zapad to jest ka srbiji i pored se nalazi kucica saobarcajne policije-nece ti praviti problem.Raskrsnicu ces prepoznati po mr bricolage koji se nalazi 100m nanize niz zapadni krak obilaznice.Ako te interesuje mogu ti reci kojim busem da stignes do tamo.Sto se metroa tice ne preporucujem jer je okolina tog semafora prilicno mracna i meni je stop tu lose isao.

Aerodrom - Zel Stanica...bus 84. Ima presedanje, pitas majstora. Karta 1lev ili 0,5e. Kupi, nama je usla kontrola (mada, bilo je oko 3 posle podne). Racunaj minimum 45min do zeleznicke tako da....voz za Bgd je vec blizu granice.

Hvala wolfbgd.

@darko nis

Da zanima me kojim autobusom mogu doci iz centra do tog mesta za stop!

:)

• 1 month later...

Pozdrav svima,

U Julu  treba da idem za Istanbul i odatle imam let u Subotu 01:00. E sad posto zbog posla ne mogu da krenem na put pre 17:00 u Cetvrtak treba mi najbolji nacin da na vreme stignem u Istanbul preko Sofije. Izgleda da ima neka linija iz Nisa u 4:30 koja bi trebala da je do 10 u Sofiji. Medjutim nisam siguran da cu imati dovoljno vremena da se iz Sofije prebacim za Istanbul. Tako da me zanima da li postoji neki vecernji voz (Niz-Sofija) ili nesto slicno.

Isto tako na onom sajtu autobuske stanice Sofija nema opcija za online-kupovinu. Da li mozda neko da li na sam dan putovanja ima slobodnih mesta.

poz

najbolji način da na vreme stigneš iz Sofije do Istanbula je avionom http://www.flypgs.com/en/

možda ovo nije i najjeftiniji način, jer u julu karta košta 56 €, ali pitao si za najbolji način, pa sam proceni šta ti odgovara. :hihi:

онда може и директно из БГа до Стамбола авионом, што би се цимао до Софије!

ноћни воз из Ниш/а иде у 02:25, стиже у 07:32+....

дневни: 12:35 --- 17:47+

Ниш-Димитровград --- 484 дин, Димитровград-Софија --- 2 евра за кондуктера... /правац...

• 2 weeks later...

Bio sam pre dve nedelje, idalje su iste tarife, povratna Niš-Dimitrovgrad je 614din. Švercera kao da ima sve više i više, Bugari su na ulazu u Bugarsku prilicno pojacali kontrole.

Ovi "naši" švercuju neki falš sir kako su mi objasnili u vozu, ali ajde što švercuju, nego što su nepristojni i što se ponašaju kao da je voz njihov.

ali ajde što švercuju, nego što su nepristojni i što se ponašaju kao da je voz njihov.

знаш на шта мислиш, такви су били и прошле године...

кад су носили само цигарете...

и обавезно "откуцају" неког млађег референта, почетника, а њих 20 пренесу пола фабрике...

:o

• 5 weeks later...

Da li neko zna da li kasni onaj dnevni voz Nis-Sofija u 12.35? I da li je vreme dolaska tj. 17.47 po bugarskom vremenu ili po nasem?

Da li neko zna da li kasni onaj dnevni voz Nis-Sofija u 12.35? I da li je vreme dolaska tj. 17.47 po bugarskom vremenu ili po nasem?

Današnji trenutno kasni 1h 28min. 17.47 je po Bugarskom vremenu (za vozove se u celoj Evropi piše red vožnje po lokalnom vremenu, osim za Rusiju, gde se za celu zemlju piše po moskovskom).

Možeš svaki dan u vreme saobraćanja voza videti trenutno kašnjenje na http://212.62.59.84:8080/Redvoznje/index.php.

Ja kad sam isao za Sofiju tim vozom, prosle godine, nije kasnio...sto znaci da nema pravila, u prevodu ne igraj se sa nasim brzim prugama vec budi na stanici na vreme.

Puuuu j......te koje ludilo! Nadam se da stizem do 20.40 da mi ne bi otiso voz za Bukurest....

Puuuu j......te koje ludilo! Nadam se da stizem do 20.40 da mi ne bi otiso voz za Bukurest....

Imaš fore 3 sata, toliko valjda neće...