Jump to content

Featured Replies

Posted

Dragi putnici, da li neko zna najjednostavniji i najjeftiniji put do predivnog Krakowa?

Verujem da ste puni informacija i hvala vam puno unapred  :party:

to nije lose ali je problem sto bus krece u 6h . zvanicno voz stize u 5 ali ja sam isao vise puta tim vozom (prosle godine sam bas isao do varsave vozom preko budimpeste) i voz stize u 6h u budimpestu. Koliko sam video malopre sada krece u 21:20h sto znaci 45 minuta ranije tako da mozda i stize na vreme.......

http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslms/uf - ovo su ti njihove zeleznice pa proveri....na glavnoj zeleznickoj u bgu imas mogucnost kupovine karte za krakov direktno (drugarica iz krakova mi je bila prosle godine) i recimo da je bila 60eu (jedan pravac) npr pa je ona kupila samo do budimpeste (15eu jedan smer) i u budimpesti kupila za 30ak eu do krakova jedan smer.....

voz stiže u 5 u budimpeštu. ja sam pre 20ak dana njime putovala i čak je stigao pre naznačenog vremena. naravno, to zavisi i od toga koliko voz zadrže graničari.

• Author

Hvala vam puno :)

Imam još samo jedno pitanjce vezano za orangeways-kako se kupuju njihove karte? Jel isključivo online ili mogu i direktno sa stanice sa koje bus kreće? Videla sam na njihovom sajtu da ima bus iz BG-a do Budimpešte ali ne piše ni odakle iz BG-a kreće, ni gde se karte kupuju, ili barem ja nisam videla...  :?

Elem, hvala još jednom za inf vezane za voz do Budimpešte  :party:

• Author

I da: kako od železničke u Budimpešti do te autobuske odakle kreće orangeways za Krakow?

Jos ne saobraca Bgd-Bud.

Mislim da se karta moze kupiti u busu, naravno ako ima mesta.

Od keleti, gde stze voz, metroom do Deak tera a onda presedas u drugi metro da Nepligeta odnosno stadiona Ferencvarosa adakle krecu Orange busevi.

• Author

A da li postoji varijanta da se uzme taksi od ž do te stanice odakle kreće orange? Idem na tri nedelje u Poljsku i imaću zilion stvari pa ne znam baš koliko bih mogla to da vuglim po metrou... Ali ako je taksi preskup ili tako nešto, onda baš i nemam izbora...

Moj savet ti je nikako taxi  nono nono nono

I ja slicno razmisljao kao i ti u polasku za Krakow. Na kraju me je taxista, i vise nego odrao 25 eura, i jedino sto je znao da izgovori sve vreme je: Idioti voze Budapest. Za svakog taxistu koji bi prosao pored nas prokomentarisao je: idioten...  :roll:

Onda sam u povratku skapirao sledece, zasto ne bih kao sav normalan svet isao metroom, za samo 1 euro sam stigao do hostela :D

Isao sam pre oko mesec dana za Krakow, prvo vozom Bgd - Bdp, stigao je oko 5 ujutro (+/- koji minut). Mozes i da kupis kartu u autobusu, pod uslovom da bude mesta u njemu. Stici ces u Krakow, negde oko 14 (ili 15h u zavisnosti od guzve na putu).

20 eura je autobuska karta :)

Srecan put :D

Od zel. stanice do Nepligeta odakle krece bus ima malo vise od 4 km taksijem, sto izadje oko 1500 forinti. Naravno, vodi racuna da je taksimetar ukljucen i koristi neku od pouzdanih kompanija (Fotaxi, Budataxi ili City Taxi) . Uobicajna dnevna tarifa je 300 start + 250 po kilometru.

• Author

klanj:: klanj:: klanj::

Jaaaako korisni saveti, hvala puno  :party:

A da li možda znate, pošto planiram da od Budimpešte ka Krakovu put nastavim Orangeways-om, gde se kupuju njihove karte? Tj. da li mogu da ih kupim u njihovim prostorijama u Budimpešti i da isti dan krenem za Krakov?

Napisao ti albatros da mozes da kupis u busu. Tu su i njihove prostorije ali ne rade u 5 ujutro. Mozda mozes da rezervises preko maila.

Ja sam probao da rezervisem preko mail-a za Krakow, ali rekli su mi da nemaju jos uvek tu opciju. Dan pred putovanje pogledaj na njihovom sajtu za autobuska mesta. Ides na foru kao da hoces da kupis kartu  zvizhd a onda dobijes koja su mesta slobodna i koje zelis da rezervises. Ako ima dosta slobodnih mesta, velika je verovatnoca da mozes kupiti kartu u busu. Btw, savetujem ti da u povratku na vreme uzmes kartu, posto iz Krakowa veeeliki broj ljudi zna da bude na stanici :)

• Author

Albatrose, hvala ti puno, jaaaako si mi pomogao, saveti su i vise nego korisni  klanj:::)

Jel znaš možda da li ja u busu mogu odmah da kupim povratnu kartu?

Hvaaaaala još jednom :)

Nisam siguran, mislim da ne mozes.

Ali kada izadjes na autobuskoj u Krakowu, imas turisticku agenciju, ili sta vec gde odmah mozes da kupis povratnu kartu za Budimpestu (negde oko 90 zlota mislim da kosta). Kada izadjes sa stanice, ta agencija je od na suprotnoj strani od Krakowske galerije (tu je i neki hostel, ali ne znam tacno naziv ulice).

Srecan put i uzivaj :)

• Author

:D  :D  klanj::  klanj::

Opet moram da ponovim-saveti su ti neprocenjivi :)

Hvaaaaala na svemu, javiću se kada dođem :D

:***

• Author

Moram još samo nešto da pitam :)

Da li se Orangeways plaća forintama ili mogu evrima da platima kartu?

Hvala još jednom :D

Euros - 20 :)

Srecan put, provedi se u Krakowu, nadam se da imas dovoljno vremena za obilazak svega tamo!