Jump to content

Featured Replies

Posted

Ja bih bas voleo da cujem neki savet. Ne znam ko ce da mi da vizu, da izadjem odavde, ako nemam nekog u inostranstvo. A i nemogu da nadjem nekog ko ce da mi da poso ovako na slepo. Tako da  :yok:

Za predavanje engleskog moze, al da si native speaker, ili imas drzavljanstvo i diplomu UK, USA, CAN, AUS ili NZ.

Moze i bez ovoga, ali da se predaje prakticno besplatno kao volonter ili humanitarac.

Mislim da sa tim stavom nigde i ne mozes da ides, nemas nikakav cilj, hoces da ti sve neko drugi organizuje itd.

Upoznao sam dosta ljudi, doduše stranaca, koji putuju i usput pronalaze posliće kako bi se prehranili - od cepanja drva, žongliranja, masaže, predavanja engleskog u seoskoj školi, vođenja turističkih tura, molerisanja, raznošenja pica, novina, preprodaje automobila itd. U principu, mislim da će onaj ko u Srbiji uspeva da pronađe tezge i tako se održi u životu bez problema isto to uspeti i u bilo kojoj drugoj zemlji.

Onaj ko u Srbiji godinama traži posao i ne uspeva da ga nađe, verovatno neće imati sreće ni bilo gde drugde. Pravila su manje-više ista.

Nije zgoreg pogledati ogranak lonely planet-ovog foruma "the long haul - living & working abroad" - čisto da vidite šta sve ljudi rade i kako se snalaze.

A sa diplomom CPE, moze li se predavati u tim zemljama kao sto je Tajland, Singapur? Ja sam cula da moze, ali nisam bas sasvim sigurna.

• 2 weeks later...

hajd da vas pitam, kad ste vec kod ovoga, jel ima neko neki sajt za pronalazenje rizicnih poslova po svijtu ? kao recimo rad pod vodom i sl ?

A sa diplomom CPE, moze li se predavati u tim zemljama kao sto je Tajland, Singapur? Ja sam cula da moze, ali nisam bas sasvim sigurna.

Ivana, mislim da ti za predavanje engleskog u tim zemljama nije potrebna nikakva diploma - kao, uostalom, ni kod nas. Ljudi na Dalekom istoku uglavnom misle da se u Srbiji priča engleski :) Nisam, doduše, siguran kako bi se takav posao pronašao - iz mog iskustva, putuješ, motaš se okolo, upoznaš nekoga, ponude ti da predaješ engleski. Naravno, sigurno postoji i inteligentniji način :)

• 1 year later...

Sve zavisi od kvalifikacija. Ako imaš diplomu nekog od traženijih fakulteta ili deficitarno zanimanje, često upali i pretraga preko neta. Ovo "traženiji" naravno varira od zemlje do zemlje i pre nego što se odlučiš gde bi da emigiraš moraš prvo da istražiš gde bi tvoje zanimanje eventualno imalo prođu a onda da tražiš posao tamo.

Na ovom blogu smo dosta pisali o poslu u inostranstvu, ima dosta korisnih članaka i komentara:

http://blog.udarnik.net

Pozdrav!

• 6 months later...

Za SE Aziju procunjajte po ovim sajtovima

www.jobstreet.com

www.monsterjobs.com

Upoznala sam devojku iz Cacka skoro, koja je sa diplomom Spanskog jezika sa Beogradskog univerziteta bez problema nasla odlicno placen posao nastavnika Engleskog u Bangkoku.

Upoznala sam devojku iz Cacka skoro, koja je sa diplomom Spanskog jezika sa Beogradskog univerziteta bez problema nasla odlicno placen posao nastavnika Engleskog u Bangkoku.

sta si upoznala aleksandru? :D

Za SE Aziju procunjajte po ovim sajtovima

www.jobstreet.com

www.monsterjobs.com

Da li su nekom i koliko pomogli doticni sajtovi vezano za posao na Tajlandu...?!