Jump to content

Featured Replies

Posted

Narode, zivo me zdravo interesuje gde kod nas covek moze da nauci da jase konja, a da prodje jeftino. Palo mi na pamet da pitam ovde, reko mozda neko hoce da me nauci za gajbu piva  :LOLLL:

Zanimljiva tema, svaka čast :)

Ima u Novom Sadu, kad ideš dolmom prema Kamenjaru, jedan fini salaš sa konjima (sa leve strane nasipa, dakle pored Dunava). Pitao sam jednom, pre par godina, koliko koštaju časovi jahanja, i sećam se da nije bilo nešto skupo, mada se ne sećam cene. Eto, ako imaš volje svrati tamo pa priupitaj, i mene živo zanima :)

Imas na Petrovaradinu 2 ergele i znam da tamo ljudi jasu. Pa mozda mozes tamo da se raspitas. Znam da se do jedne dolazi puticem iza lovotursa.

• Author

Nema vec duze vreme  :(

A nisam znao da ima ovde u okolini, bas cu otici da se raspitam pa javljam i drugima!  :D

ja sam učila na beogradskom hipodromu, ali ne na glavnom delu, gde nije baš tako jeftino, već kod jedne žene koja je držala nekvalitetnije konje, da tako kažem, spašavala ih je sa klanice. i časovi su bili jeftiniji. sad, meni su rekli tamo na hipodromu da je to dosta opasno, učiti na konjima koji nisu mirni i pouzdani, i da postoji dobra šansa da se povredim, ja sam ipak otišla i, šta znam, mogu delimično da se složim, nije baš najzgodnije, a i verovatnije je da ćeš u životu jahati neke saradljivije konje, ali meni je bilo uzbudljivo iskustvo u svakom slučaju :)

• Author

E, vratio se ja sa Kamenjara pun informacija!

Kao prvo, preskocicu onaj deo sa trazenjem skole jahanja, nisam ni znao da je Kamenjar tako velik! Pesacili smo sto godina!!!

Elem....ima skola jahanja! Posto ne znam jel smem sad ime da reklamiram uzdrzacu se od toga. Ima 10ak konja koji su prelepi, zaljubio sam se cim sa ih video! I deluju bas veliko kad im pridjes  ;D

Trener je neka zena, mada ispravnije je reci devojka posto je jako mlada (ili bar izgleda tako), bavi se jahanjem sportski od svoje 15te, a skola radi od '96. Nema tamo sad neki hipodrom, ali izgleda bas kao ranc u onim western filmovima  :P

Cena skroz OK! Za one koji hoce da probaju da li im se dopada je 1000din, a za ostale je 12 casova 7000. Za tih 12 casova trebalo bi da se nauci neko samostalno jahanje, al bas amaterski a onda ko hoce da nastavi moze. Imaju svu opremu, trebaju samo neka stara trenerka/farke i stare patike. Nisam se setio da pitam koliko je trajanje jednog casa posto sam bio ushicen od tih konja! Nisam puno sportskih konja video, ali ovi su najlepsi do sada :)

U slucaju da nekog interesuje sta ce mi uopste to sve, kad nemam konja, e pa posto skoro svake godine idem na Zlatibor od kad sam se rodio uvek sam imao zelju da ga projasem posto tamo moze da se "rentira" konj. A posto imam tek 20, verovatno cu imati prilike u zivotu za jahanjem.

Eto, toliko.... clap.gif' alt=':clap:'>

U Sentı na obodu grada ıma jedna... ne znam kako se kaze na srpskom... pa Lovarda... odes tamo, platıs, mıslım da je zadnja cena bıla 150 dın ı jases. Sve tı objasnı, jos tı ı skuva kafıcu... Lovely

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

E, vratio se ja sa Kamenjara pun informacija!

Kao prvo, preskocicu onaj deo sa trazenjem skole jahanja, nisam ni znao da je Kamenjar tako velik! Pesacili smo sto godina!!!

Elem....ima skola jahanja! Posto ne znam jel smem sad ime da reklamiram uzdrzacu se od toga. Ima 10ak konja koji su prelepi, zaljubio sam se cim sa ih video! I deluju bas veliko kad im pridjes  ;D

Trener je neka zena, mada ispravnije je reci devojka posto je jako mlada (ili bar izgleda tako), bavi se jahanjem sportski od svoje 15te, a skola radi od '96. Nema tamo sad neki hipodrom, ali izgleda bas kao ranc u onim western filmovima  :P

Cena skroz OK! Za one koji hoce da probaju da li im se dopada je 1000din, a za ostale je 12 casova 7000. Za tih 12 casova trebalo bi da se nauci neko samostalno jahanje, al bas amaterski a onda ko hoce da nastavi moze. Imaju svu opremu, trebaju samo neka stara trenerka/farke i stare patike. Nisam se setio da pitam koliko je trajanje jednog casa posto sam bio ushicen od tih konja! Nisam puno sportskih konja video, ali ovi su najlepsi do sada :)

U slucaju da nekog interesuje sta ce mi uopste to sve, kad nemam konja, e pa posto skoro svake godine idem na Zlatibor od kad sam se rodio uvek sam imao zelju da ga projasem posto tamo moze da se "rentira" konj. A posto imam tek 20, verovatno cu imati prilike u zivotu za jahanjem.

Eto, toliko.... clap.gif' alt=':clap:'>

A je l možeš da mi daš neki telefon za ovu školu jahanja?

• 3 weeks later...
  • 5 months later...

Nekom cudnovatom logikom zakljucio sam da je mozda isplativije otici u neku bajkovitu zemlju i tu, usred zivopisnog reljefa, nauciti jahanje umesto nekog kursa kod nas koji kosta 200-300 evra. Imate li iskustva sa jahanjem u inostranstvu? Mene narocito zanimaju Mongolija i Kirgizija...

Moje iskustvo: u Kashmiru sam jahao ponija po zivopisnim obroncima Himalaja, platio sam za par sati 250 rupija, oko 3,5 evra... Mada poni je bio jadnicko i zreo za intervenciju PETA-e...

Jahao sam takodje u Radzastanu, Udaipur, jedno od najboljih mesta za jahanje u Indiji, krasna priroda i vise ranceva. Uzeo sam Krishna ranch, profesionalni su, konji dobro odnegovani i najbolja indijska rasa (Mavari) ali za poludnevno jahanje dao sam 950 rupija, to jest oko 15 evra... Primetivsi zlatno pristenje na ruci coveka koji vodi ranch, shvatio sam da je to 'dranje'.

• 4 weeks later...

Rayuela,gde se nalazi ta zena koja ima te konje koje spasava od klanice,u kom mestu?Da li znas da li ih prodaje,ja bih kupio za sebe jednog konja da ga cuvam,negujem,pazim i jasem ali nisam pri parama pa me interesuje da li tamo ima jeftinijih konnja na prodaju i u kakvom su stanju,ne bih voleo da su mnogo zakrzljali,mali,neugledni...

efendija, ona se nalazi na beogradskom hipodromu. ne verujem da ih prodaje ona lično ali možda može da ti pomogne. zove se maja a njen broj je, tada, bio: 064 17 18 427

• 2 years later...

Pozdrav svima, registrovala sam se zbog ove teme :) Zanimaju me skole jahanja u okolini Beograda ili Novog Sada, da li postoje, koje su cene, vase preporuke... Nadam se da ce mi neko odgovoriti :) Pozdrav

• 4 weeks later...

Поздрав:) Па ево већ рекоше људи пар локација, па и цене су поменули неки, иди само на прву страницу ове теме :)

И мени је драго због ове теме, ја сам последњи пут јахао коња пре неких 20ак година, кад сам имао 5-6, боље рећи седео сам на њему и возио се док је он мученик ишао поред свог газде који га је водио :) А и девојка моја би волела да научи па ме стално пита кад ћу да је водим негде где има коња :))

• 2 months later...

Pozdrav svima, ima klub Stremen u Jakovu 20-tak km od centra grada. Ima i u Progaru u Bojčinskoj šumi. Oko 35km od Beograda. Takodje bih preporučio Bojčinsku šumu i za odmor i za rekreaciju. Oba kluba spadaju pod opštinu Surčin.

• 11 months later...

Jel ima neko neki updejt na ovu temu - npr. neki utisci o tim klubovima, posebno ovim u Beogradu i okolini ?

Imam utisak da sam negde videla svojevremeno da skola jahanja obuhvata i timarenje i brigu oko konja a da je sve to uklopljeno vremenski u vreme jednog casa i da na kraju ispade da si platio da bi servisirao konja umesto da bi savladao tehnike jahanja. 

• 2 months later...

Moja drugarica već tri godine ide na Stremen i prezadovoljna je. Čas je čas, a Ti mimo časa možeš da hraniš konje ili timariš ili šta god želiš.

• 9 months later...

Ko zeli da nauci da jase, ima skola jahanja, pored hipodroma i skroz je ok. Zove se divadjo 2. Traziti Dijanu.

Mislim na Beograd

Edited by top_night

• 2 weeks later...

Mogu ti dati vise informacija ako mi kazes za koji si grad najvise zainteresovan. Ima toga koliko hoces. Pitanje je sta hoces i gde ? A cene variraju. Pozdrav!

• 2 weeks later...

Bojčinska šuma, kolibe, konji, restoran, predivno je. Cene su najjeftinije za Beograd. Pored Bojčina, preporučujem konjički klub Kentaur u Zemunu, skuplja varijanta.