Jump to content

Featured Replies

Posted

Hej...

Molim vas da mi neko kaze da nije istina da je cena turske vize sa vise ulazaka ako se vadi u ambasadi 65 eura...  :shockkk:

A, ako to stvarno jeste tako ( :psuje: ), postoji li neki nacin da se dobije bugarska tranzitna bez turske, samo sa sirijskom, ili sa turskom tranzitnom, ako to uopste postoji...

Odvojio sam ovo kao posebnu temu, da se ne brka tamo sa Sirijom i Jordanom.

Nedavno smo raspravljali na forumu kako Bugari više ne daju vizu na osnovu Sirijske. Dakle, taj plan otpada.

Evo mog predloga. Kupiš običnu tursku vizu u ambasadi (33 evra ako se ne varam), izvadiš bugarski tranzit, odeš u Tursku. Izađeš iz Turske (recimo Sirija) i na povratku u Tursku lepo kupiš na granici multi vizu za 10 evra.  Dakle, u zbiru si potrošila 33+10 = 43 evra.

Nije savršeno, jer je pre uvođenja bugarske vize sve to koštalo samo 10 evra, a sada košta 43. Al' ipak je jeftinije od 65 :)

a je l postoji neka varijanta da uzmes obicnu, netranzitnu bugarsku vizu sa vise ulazaka i sl i tako prodjes u tursku, sriju, vratis se i iskoristis drugi ulaz u bugarsku?

isplati li se tako neka mutljavina?

Meni su krajem prosle godine Bugari dali multi vizu na godinu dana. Ali, tek posto sam u pasosu vec imao 5-6 njihovih regularnih viza. Lepo mi je konzul rekao da mu iskopiram pasos sa svim dosadasnjim vizama i potom mi je dao ovu sadasnju, multi. Ali, da li je to moguce iz nekog prvog puta, posebno jos ako se nema taj njihov poziv (pokana), stvarno ne znam. Ako bude moglo, podelite vest ovde.

• Author

Ja sam sad zvala bugarski konzulat, i rekli su mi da ako vec imam boravisnu bugarsku vizu, nije precizirala koliko viza, sto znaci da je verovatno dovoljno i jedna, onda mogu da dobijem vizu sa vise ulazaka, a ako nemam, ona ne zna da li mogu ili ne... Moram da odem u konzulat da pitam...  :(

Eto, ako neko bude isao do konzulata da proveri, neka se javi...  :)

Nikad kraja komplikacijama sa Bugarima...  ::crazy:

Juce sam bio u turskoj ambasadi u Budimpesti. Preljubazni kao i uvek. Pitanje je bilo sta ako se zateknem u Turskoj a istice viza od mesec dana? Rekose mi da se javim prvoj policijskoj stanice gde ce mi produziti vizu. Da li neko ima iskustvo?

Pitanje je bilo sta ako se zateknem u Turskoj a istice viza od mesec dana? Rekose mi da se javim prvoj policijskoj stanice gde ce mi produziti vizu. Da li neko ima iskustvo?

Meni su neki stranci jednom pričali kako su, u takvom slučaju, izlazili iz Turske (recimo, samo pređeš granicu, a ne uđeš u narednu zemlju) i onda se vratiš, i dobiješ novu tursku vizu na mesec dana. Nisam čuo za tu mogućnost koju pominješ, ali moguće da ni oni nisu znali za to.

Pedaljon imas li informaciju kolika ce cena turske vize u Budimpesti, odnosno u turskoj ambasadi u nekoj drugoj zemlji? Isto kao i kod nas ili ima neke razlike?

Pitam jer kao primer sirijska viza se kod nas dobija besplatno a kada sam trazio u Moskvi rekli su mi cenu 40$ kada sam pomenuo da je viza za drzavljane Srbije besplatna rekli su mi da je besplatna u Srbiji a na drugom mestu nije.

Ovde je turska viza 15Eura a sirijska 40-tak Eura. U madjarskoj placas vize kao madjarski drzavljani.

I da dodam ne moze se u svakoj ambasadi izvaditi viza za nase drzavljane. Ako je zaduzena ambasada (recimo) u Sofiji onda moras u Sofiju.

Dodao bih da ambasade u drugim zemljama često traže pismo preporuke od naše ambasade. Recimo, možeš da izvadiš Sirijsku vizu u Istanbulu, ali je potrebno da ti naš konzulat izda papir na kom piše nešto tipa "molimo vas da našem građaniinu tom i tom izdate vizu".

Naš konzulat za taj papir traži 40 evra od svojih građana.

• 1 month later...

Ovde je turska viza 15Eura a sirijska 40-tak Eura. U madjarskoj placas vize kao madjarski drzavljani.

I da dodam ne moze se u svakoj ambasadi izvaditi viza za nase drzavljane. Ako je zaduzena ambasada (recimo) u Sofiji onda moras u Sofiju.

gde je to 'ovde' turska viza 15e?

Turska multi viza u beogradskoj ambasadi je 130 evra, a ne 65 i dobija se na osnovu dokumentacije (o poslovnoj saradnji ili rodbinskim vezama).

Turska viza se moze produziti u bilo kom imigracionom, ali treba da imas dobar razlog (napismeno).

gde je to 'ovde' turska viza 15e?

Budimpesta

• 1 month later...

Ja sam pre 3 dana izvadio tursku tranzitnu sa dva ulaska i platio je 65e, sa mogucnoscu zadrzavanja 7 dana. Kasno sam se setio one gore pomenute varijante, sa jednim ulazom i u povratku 10e na granici.

• 3 months later...
  • Author

Hej, ljudi... Vidim da su neki upuceni u produzavanje turske vize, pa ako biste mogli da mi kazete gde da nadjem imigraciono u Istanbulu, posto nemam blage veze...  :? Pokusala sam na netu da pronadjem, ali nije mi bas uspelo...  :102:

Viza mi uskoro istice, kuci necu jos, a volela bih da izbegnem trosak odlaska do granice i nazad, a i nisam bas sigurna da bi me Turci pustili da izadjem iz zemlje, a da ne mogu da udjem u Bugarsku...

Bilo kakve informacije su i vise nego dobrodosle. :)

Mislim da te Turci nebi zadrzali na izlasku ako nemas Bugarsku vizu. A ako ides prema Siriji sigurno nebi trazili sirijsku vizu.