Jump to content

Featured Replies

Posted

Evo ovako, da pokrenemo malo prišivaljku sa mrtve tačke.

Probni uzorak možete videti ako kliknete ovde. Prečnik je 8 cm. Košta 100 dinara.

Meni deluje OK, sem što ima par detalja (ono crno oko vrha, i đon cipele) koje ću tražiti da poprave, al' u principu - to je to.

E sad, distribucija :)

OPCIJA 1: putem distributivnih centara KPS (doneseš 100 din, dobiješ prišivaljku)

Novi Sad (ko hoće - pošalje privatnu poruku meni),

BG (privatna poruka: rayuela)

Niš (privatna poruka: kika_vts)

Onda ja, rayuela i kika na kraju svakog meseca vidimo koliko se ljudi prijavilo, naručimo toliko prišivaljki, i jedan deo se šalje u NS, jedan deo u BG, jedan deo u Niš. Zatim javljamo svima da mogu da dođu da ih pokupe.

OPCIJA 2: poštom

Uplatiš 120 dinara (20 je moja gruba procena cene koverte, poštanskih troškova i majstorovih ruku odlaska do pošte)

Primalac: Klub putnika Srbije, Miše Dimitrijevića 1, Novi Sad

Svrha uplate: donacija

Broj žiro računa: 160 - 931061 - 08

Iznos: 120 dinara

(Banka Intesa)

Ko uplati, pošalje meni na pm porukicu da je uplatio/la, jer ja ne idem svaki dan u banku da vidim šta ima na računu. Na kraju meseca, pogledam spisak, naručim toliko prišivaljki, odem u poštu i pošaljem sve.

Eto tako, pa se sad javljajte, ko hoće. Meni ni iz džepa ni u džep :)

PS: Takođe dolazi u obzir da bude samo logo, dakle bez teksta. Ko hoće tako, treba to da naznači u porukici kojom se prijavljuje ("hoću bez teksta!").

Ok, super. Samo jedno pitanje, da li ce nesto biti od onih vizit kartica-zahvalnica? Odnosno, u krajnjem slucaju, dovoljno da postoji dizajn, pa ce svako od nas odneti kod ljudi koji se time bave da odstampaju.. I jos jedno pitanje, znam da davim (a rek'o sam jedno pitanje :D ), majice?

Cekam reply, pa saljem poruku.. :)

Баш добро изгледа. Свака част за дизајн!  :mah:

problem sa web adresom je što ne može da se napravi tako da slova budu lepo čitljiva, ili bi cela prišivaljka morala da bude dosta veća, ili bi ta slova bila loše izvezena, opredelili smo se za manju varijantu bez adrese, za sada barem

Super izgleda :)

Jedno pitanje, sta mislite o tome da se zalepi a ne zasije? Nikad nisam dodavao stvar i interesuje me, nekako mi je lakse da zalepim nekim super lepkom ili tako nesto.

• Author

Zašivanje ne traje više od 10-15 minuta i mislim da svako ko poseduje iglu, konac i suprotstavljen palac to može da uradi :) Jednostavnije je i efikasnije od lepljenja. Sem toga, ako promeniš ranac, posle možeš da odšiješ i zašiješ na drugi.

• 2 weeks later...
  • Author

Da podsetim, ima još 10ak dana za prijavljivanje za prišivaljke. Onda ćemo napraviti onima koji su se prijavili da hoće, a sledeća prilika će biti pitaj boga kada, ako je uopšte i bude (nemoj posle da tražite, k'o što malo malo pa neko traži bedževe, koji godinama nisu pravljeni).

Dakle, ko želi prišivaljku, nek' izvoli, sad je čas :)

i ja cu uzeti dve, samo ne znam kada cu imati 20 min da skoknem do centra NS-a :)

ispiti i to...

kontam ovih dana....

Onda ja, rayuela i kika na kraju svakog meseca vidimo koliko se ljudi prijavilo, naručimo toliko prišivaljki, i jedan deo se šalje u NS, jedan deo u BG, jedan deo u Niš. Zatim javljamo svima da mogu da dođu da ih pokupe.

Ako je ovo važilo, zašto će samo sada moći da se naruče pa posle ko zna kada? Ja bih možda kasnije naručio još par komada kada budem putovao negde, čisto kao poklon nekome. A verovatno će biti i ljudi koji će se tek učlanjivati na forum, pa će i oni morati da čekaju... Mislim, razumem da neće neko da ide da ih naručuje ako se prijavi samo par ljudi, ali čemu ovako kategorički stav...

Ma pogresno si razumeo! Lazar je hteo da kaze da interesovanje nije bas veliko, necemo ici u nardzbinu dok ne sakupimo bar 20tak narudzbina. Kako je krenulo izgleda da cemo sad naruciti a na sledecih 20 narudzbina cemo cekati dosta dugo!

Kika, samo za Beograd naručeno je već preko 20 komada, tako da bih rekao da je interesovanje sasvim solidno :)

Radi se o tome da, poučeni iskustvom, savetujemo ljude da je bolje da ugrabe prvu priliku, jer nažalost, često se ispostavi da nešto što je dobra ideja i što bi svi hteli, nema ko da realizuje :) Eto ti bedževi na primer, svi bi hteli, traže se, čak i dizajn ima tu negde, ali već odavno ih nema :)

Smatrajte to kao upozorenje da je moguće da osobu koja se sad uzela tog posla, posle bude mrzelo time opet da se bavi, a niko drugi ne preuzme posao.

A i vrlo je moguće da će sad naručiti svi kojima trebaju i opskrbiti zalihe, a na sledećih 20 narudžbina da se čeka pola godine i sl :)

• 4 weeks later...

E ljudi, kopam po sajtu da nadjem ziro racun kluba, na koji bih mogao da uplatim tih 100 dinara, al ga ne mogoh naci nikako...

@Marko86

OPCIJA 2: poštom

Uplatiš 120 dinara (20 je moja gruba procena cene koverte, poštanskih troškova i majstorovih ruku odlaska do pošte)

Primalac: Klub putnika Srbije, Miše Dimitrijevića 1, Novi Sad

Svrha uplate: donacija

Broj žiro računa: 160 - 931061 - 08

Iznos: 120 dinara

(Banka Intesa)

Ko uplati, pošalje meni na pm porukicu da je uplatio/la, jer ja ne idem svaki dan u banku da vidim šta ima na računu. Na kraju meseca, pogledam spisak, naručim toliko prišivaljki, odem u poštu i pošaljem sve.

Eto tako, pa se sad javljajte, ko hoće. Meni ni iz džepa ni u džep :)

:mah:

• Author

E ovako, da vas obavestim da su svi uplatili. Naručeno je ukupno 63 prišivaljke, od nedelje ćemo krenuti u realizaciju.

Kao kuriozitet, Nišlije su se najviše opredeljivale za verziju bez natpisa "Klub putnika Srbije" (šest komada),  a prate ih Beograđani i Novosađani (u oba grada po jedna bez natpisa).

Ne izvodim nikakve zaključke :)

Kao kuriozitet, Nišlije su se najviše opredeljivale za verziju bez natpisa "Klub putnika Srbije" (šest komada),  a prate ih Beograđani i Novosađani (u oba grada po jedna bez natpisa).

Ne izvodim nikakve zaključke :)

Pošto su od tih šest bez natpisa četiri moje, ipak se osećam donekle prozvanim  :)  Smatrao sam da bi bilo dobro imati određen broj prišivaljki tog tipa koji bi se mogao iskoristiti kao poklon bilo strancima bilo ljudima iz Srbije koji nisu članovi kluba i ne posećuju sajt a dele njegove ideje. Logo je inače fantastično osmišljen i prenosi univerzalnu poruku putovanja koju i treba da prenosi. Tako da se jednim udarcem dobijaju dve dobre stvari. Logo, a samim tim i klub, dobija na popularnosti, ali ne uslovljava one koji nisu članovi kluba da se poistovećuju sa istim - što bi tekstualna verzija prišivaljke definitivno činila - već samo sa univerzalnim idejama istraživačkog putovanja.  :mah:

...cek cek cek! Kako po jedna?

Ja narucio 2 bez natpisa (i jednu sa) za Beograd.

...al dobro, nema veze. Ok je i ovako. Verovatno je do toga doslo pri prebacivanju zaduzenja.