Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Evo jedne interesantne akcije na kojoj su prošle godine uzele učešće neke klubputnika-people!  :D

Plan akcije dajem dole, a vi ako ste zainteresovani, a i gladni noćnih uspona, dobrog zezanja, druženja... (i sve što ide uz to:) - IZVOLITE NAM NA JUG!

Pozdrav, Tales Naisus

PS Ako vas bilo šta interesuje - ne ustručavajte se da pitate!

ПЛАНИНАРСКО-АЛПИНИСТИЧКИ КЛУБ  ''МОСОР'' - НИШ

ВОДИ ВАС НА

8. Ноћни успон на Трем 1810м.

Као и 7 година уназад, сада већ легендарна акција Ноћни успон на Трем чека да на њој поново узме учешће десетине љубитеља природе.

Оно што ту акцију чини оригиналном и необичном је управо сам успон, који се изводи ноћу, а на циљ акције, највиши врх Суве планине Трем, се долази у освит зоре.

Чињеница да сте на врху док сви спавају, да сам излазак сунца посматрате са те висине је оно за шта дефинитивно вреди доћи!

Па, изволите да са нама поделите ту лепоту!!!

План акције:

Субота, 27.06.2009:

21.00h Полазак из Ниша испред Гусара (код Нишке Тврђаве).

22.00h Долазак на Бојанине Воде. Слободно време. Сакупљање учесника акције и евидентирање присутних.

24.00h Отварање акције.

Недеља, 28.06.2009:

00.15h Полазак на успон.

02.20h Долазак на Девојачки Гроб 1311м. Одмор.

02.50h Полазак на завршни успон ка Трему.

04.30h Долазак на Трем 1810м. Освит зоре на врху. Посета леденој пећини.

06.30h Полазак назад.

09.30h Долазак на Бојанине Воде. Организован доручак.

10.30h Полазак ка Нишу.

Вође акције:

Милош Ташковић (водио акцију претходне 4 године, прошле године јако успешно изведена са рекордним бројем од 80 учесника)

Моб.тел: 063 8 335 269          Е-маил: [email protected]

Игор Радосављевић (дугогодишњи искусни планинар)

Моб.тел: 063 484 139            Е-маил: [email protected]

НАПОМЕНА: За учеснике акције је организован удобан туристички аутобус који ће возити учеснике до Бојаниних Вода. Такође, повратак за Ниш је планиран истим аутобусом.

У случају већег интересовања, биће ангажована додатна превозна средства.

Трошкови превоза по особи: 250 динара

Учесницима акције ће као доказно средство плаћања трошкова превоза бити давани печатирани бонови. Плаћање трошкова превоза и организованог доручка je на састанцима ПАК Мосор, сваког четвртка у 19h у Планинарском дому у Тврђави, Ниш. Услед немогућности доласка на састанак, позвати на горе постављене телефоне.

Постоји могућност организованог доручка у Планинарском дому Студенац на Бојаниним Водама.

Цена доручка (јаја са димљеном кобасицом, салата, хлеб) је 120 динара по особи. Битно је да се приликом уплате за трошкове превоза учесници изјасне да ли би платили и доручак, како би особље у дому на Бојаниним Водама зналo колико порција да припреме.

Утиске са прошлогодишњег Ноћног успона на коме је било око 80 учесника можете видети на веб сајту Нишких планина - www.niskeplanine.info.

sjajna organizacija

inace nash prvi tradicionalni nocni uspon pre 4 godine je bio bash na Trem

i bio je najmocniji za sada

• 2 weeks later...

Inace, da li iko planira da prisustvuje ovom dogadjaju?

Zorana i ja cemo najverovatnije ici, pa ako ima zainteresovanih mogu da nam se pridruze ;)

ja bih isao.. taman sam tad gotov sa ispitima.. nadam se da ce ici jos neko od ove ekipe sa Rtnja...

Ja bih vol'o didem al dzaba kad dan kasnije idem na Taru. U svakom slucaju, ko god podje lep provod i uspesan uspon  :mah:

Ps. ne bih da skrecem sa teme, al ako je neko raspolozen za vikend autostop do Zlatibora pocetkom avgusta, nek se javi da se izorganizujemo:)

:kamp:

• Author

Hello people!

Drago mi je da se interesujete za našu akciju!

Imam jednu sugestiju-savet.

Sačekajte do četvrtka veče-petka sa prijavom. Razlog - ove vremenske prilike su baš bezvezne.

U petak ćemo otprilike znati kakvo će vreme biti za vikend. Ako bude sve okej, u šta verujem, tada će biti akcija. Ukoliko bude kiše, odlažemo je za onaj sledeći vikend.

To je to, čujemo se za koji dan, Tales

• Author

Eh, muke moje organizatorske...

Bloody rain...  :death:

Hiljade njih zove, interesuje se... ja šta da im kažem.

Zadnja 7 uspona - 6 puta fantastično vreme, samo jednom buđavo.

Sada, kao da je neki baksuz okrenuo ćurak...

Če bude valjda prestanak kiše za koji dan.

• Author

Zoranez, i bez kukanja će izgleda biti uspon tek 4.jula, damn...

Kako stvari stoje, kiša nas očekuje do ponedeljka-utorka, ne samo za vikend.

U prevodu - nema nikakvog planinarenja, pa ni van Trema, za vikend.  :psuje:

Sutra će konačna odluka biti donešena i svi biti obavešteni.

• Author

Eto, šta da kažem...

Svi oni koji ste likovali i nadali se da će Noćni uspon biti odložen - imate sreću.

Dakle, odlažemo ga za 4. na 5. jul, prvi sledeći vikend.

Puni plan akcije ostaje isti.

S tim da je do sada prijavljeno oko 15 ljudi, pa vi vidite.

Pozdrav, Tales

• Author

Pozdrav svima!

Čisto da vam javim da je organizovani autobus iz Niša za Bojanine Vode popunjen i da nema više mesta.

Vi koji se odlučujete u zadnji čas i dolazite, mala napomena: imate prigradski bus iz Niša za selo Gornja Studena, u subotu u 20.30h. Od Studene do Bojaninih Voda ima oko 5 km pešačenja po asfaltu, što znači nekih sat i po, što znači da ćete biti otprilike u isto vreme na Bojaninim Vodama kao i mi koji dolazimo busom, kolima...