Jump to content

Featured Replies

Ovo je sajt za Havatas, sa redom polaska za i do S.Gokcen :)  Mislim da je u jednom pravcu 9 tl...od Kadikoya brodom na evropsku stranu tj. Eminou/Kabatas 

http://havatas.com/yolcuservisi/kadikoy-sabihagokcenhavalimani.aspx

Moj Vam je savet da uzmete na samom aerodromu Istanbul kard, koja kosta 10 tl, i ima kredit od 4 tl, koju po napustanju Ist.mozes vratiti na svakom kiosku koji je i prodaje, a vracaju ti novac. Kartica radi po principu naseg Bus plusa, tj.na dopune. Napunis je turskim lirama i vozikas se brodom/busom/metroom. Cini mi se da jedna voznja kosta otprilike 2.5 tl, i vazi samo jedanput. Znaci svaki put kad promenis prevoz moras da ponistis kartu ponovo, s tim da ima fora da ako u roku od dva sata promenis prevoz, drugi put ti skida manje oko 1.5 tl, ali za tp bas i nisam sigurna :)

Ja cu biti u periodu od 01.avgusta do 10.avg. sa odlaskom u Kapadokiju, pa ako je neko tada tamo nek se javi u pm, mozemo zajedno u obilaske

• 1 month later...

Evo nekih svezih informacija u slucaju da se neko odluci balkan flexipassom do Istanbula:

1) Dolazak u Sofiju nije po redu voznje vec kasnije, jer trenutno nasi vozovi saobracaju duzim putem preko Male Krsne.

2) Voz Sofija - Istanbul zapravo saobraca, pa mozda do Plovdiva ili negde cak ranije, odatle sledi transport u bus, i jedno dva sata cimanja na granici.

3) U Kapikulama (pogranicna stanica sa turske strane) ceka bus koji prevozi do Sirkedzija.

U povratku, braca Bugari su drasticno kasnili pa smo u Kapikulama skoro svi grupno spavali na podu, nije se znalo ko pije ko placa, pa je umesto Dimitrovgrada (Bugarskog), voz isao do Plovdiva, i umesto da ujutro budemo u Sofiji, bili smo tek negde oko 16:30.

Zakljucak, sacekati da Bugari srede svoju situaciju sa prugama, a onda lepo kao covek, bar do Kapikula, mada nisam ispratio kada turci planiraju da puste u rad prugu Kapikule - Sirkeci.

Srecan put!

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Siguran sam da ima ljudi na forumu koje će i ovo zanimati - Zorlu centar!

Ovo je jedan od novootvorenih tržnih centara u Istanbulu, nalazi se u Bešiktašu i mnogo dobro izgleda.

Džejmi Oliver ima restoran ovde!

Juče je bio poslednji dan egzibicije koja se zove Festival Svetlosti, i imalo je dosta zanimljivih postavki.

Na nekoliko lokacija izvan tržnog centra, ali i u samom tržnom centru, bile su postavljane "kutije", u kojima je sa različitih projektora bila prikazivana neka ideja u vezi sa ovom temom. Bilo je i konstrukcija u obliku zeka, ljudskih silueta i sl. i kroz njih su takođe bili prožeti kablovi, lampice i sl.

Ako neko ide autom ili planira da ide autom po gradu, postoji dobra aplikacija koja se zove IBB CepTrafik.

Prikazuje kakvo je stanje u saobraćaju, gde su gužve i sl.

Ima i za iOS, i za Android.

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.ibb.ibbceptrafik&hl=tr

https://itunes.apple.com/tr/app/ibb-ceptrafik/id487589397?mt=8

Od 13. decembra ponovo saobraća dnevni voz Beograd - Sofija. Za Istanbul se preseda u Sofiji, zatim se bugarskim vozom ide do Kapikula, gde se preseda na bus koji ide do Sirkedži stanice. Uz Flexipass ne treba nikakva doplata.

Edited by RaxCherrych

Hej povlačim reči za restoran Džejmija u Zorlu centru - klopa je bila katastrofa.

U temi o zelenoj karti - lutriji sam pominjao Yelp, pa evo nekih kritika o restoranu i odatle:

http://www.yelp.com/biz/jamies-italian-istanbul

E, da li neko zna kakva je to pijaca na otvorenom na Azijskoj strani, u blizini autoputa? Video sam da je i jedan Univerzitet pored, ali se nisam setio da zapišem ime. Preko google map sam našao nešto što može da bude, ali ponovo nisam siguran.

Kod Goztepe metro stanice, i Univerziteta Medeniyet.

Lazar mi je davno pominjao neku pijacu do koje se dolazi vozom, ali nešto nisam siguran da je to to.

Edited by elefteros
dopuna

• 2 weeks later...

Aha, na azijskoj.

Sledeće godine ću neki petak da se prošetam :)

E, a gde je tačno bio onaj ponoćni market na koji me je Chi zvao kada ste organizovali Putničku? U Bešiktašu blizu obale?

• 2 weeks later...

Ponoćni buvljak je u Eminonu, samo jednom nedeljno.

Ha! 

Piše ti ispod na youtube gde se i kada održava.

Ne znam zašto sam snimio sedam minuta toga, verovatno sam (bio) lud.

Odlično!

Puno hvala!!! :)

• 11 months later...

Kakvo je sada stanje što se tiče dolaska vozom do Istambula? Postoji li neka manje-više direktna varijanta np Beograd-Sofija-Istambul, ili se mora ići preko Niša-Dimitrovgrada? Ne znam da li je bilo pitanje, ali ne mogu ništa naći na Železnicama Srbije. 

Trenutno saobraća samo dnevni voz za Sofiju koji kreće iz Beograda u 09:25, i po redu vožnje stiže u 20:10. A za dalju vezu pogledaj na Bugarskim železnicama.

• 3 weeks later...
On 12/26/2016 at 5:47 PM, Zendaris said:

Kakvo je sada stanje što se tiče dolaska vozom do Istambula? Postoji li neka manje-više direktna varijanta np Beograd-Sofija-Istambul, ili se mora ići preko Niša-Dimitrovgrada? Ne znam da li je bilo pitanje, ali ne mogu ništa naći na Železnicama Srbije. 

Baci pogled ovde, ima nekih finih novosti:
https://www.klubputnika.org/forum/topic/139-balkan-flexipass/?do=findComment&comment=175505

• 4 months later...

Od danas ponovo saobraća kušet vagon Beograd - Istanbul. Vagon je klimatizovan i kupei su sa 4 ležaja. Dodatak uz Flexipass ili običnu kartu je 14 EUR za ležaj.

Ne isplati se obična povratna karta! Treba uzeti Balkan Flexipass koji važi 3 dana u okviru 2 meseca (2 dana se iskoriste na BG-IST, a 1 na IST-BG). Košta 45 EUR za mlade do 26, 60 EUR za odrasle od 26 do 60 godina i 51 EUR za seniore +60. Čak je i bolje od povratne karte koja važi samo mesec dana, a BFP važi 2 meseca!

Edited by RaxCherrych

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ko planira busom iz Sofije do Istanbula, mislim da je najpovoljnija kompanija Matpu. Povratna karta izađe 75 leva (1 evro = 1,96 leva). Ako imate bilo kakvu studentsku karticu, ne ustručavajte se da je iskoristite, pa čak i ako je istekla 2011-te kao što je nama. zvizhd Uz studentski popust povratna karta košta 60 levčeta. 

• 1 year later...

Cao drugari, 

Malo bih da obnovim temu ako je jos uvek neko aktivan na forumu :D

Planiram put za Istanbul negde na prolece, pa me interesuje kakva su vam iskustva sa Bugarskom zeleznicom? Koliko se otprilike putuje, ako se udje u voz recimo u Dimitrovgradu i da li su im pruge kao nase?

Unapred hvala na odgovoru 

I Srecni Praznici! :pivoooo:

Cao drugari, 
Malo bih da obnovim temu ako je jos uvek neko aktivan na forumu :D
Planiram put za Istanbul negde na prolece, pa me interesuje kakva su vam iskustva sa Bugarskom zeleznicom? Koliko se otprilike putuje, ako se udje u voz recimo u Dimitrovgradu i da li su im pruge kao nase?

Unapred hvala na odgovoru 
I Srecni Praznici! :pivoooo:

Ja sam isao iz Beograda do Sofije pa odatle do Istanbula (ovo leto, 2018.). Voz iz Sofije je cekao ovaj iz Beograda ali usled nedostatka vremena nemas vremena da promenis novce pa mora da udjes u voz i molis se da ti prime evre sto ce iz mog iskustva i uciniti :)

Voz iz Beograda je sezonski, i blaga je katastrofa a uz to je i jako spor. Voz iz Sofije je dobar i ima i kuset kola. Granicu sa turskom prelaze samo kuset kola pa ces morati ukoliko nisi uzeo ista iz Sofije do Istanbula da doplatis 10e. (Mislio sam u trenutku da je ovo prevara, ali je izlgeda stvarno tako...)

Ne secam se koliko traje put kroz bugarsku, ali subjektivni utisak je da je voz generalno brzi nego kroz Srbiju.

U Turskoj ide dosta sporije, ali taman se negde ujutru stize do stanice u predgrađu Istanbula (Halkali) gde čeka besplatni bus Turskih železnica, koji vas vozi do železničke stanice u centru grada (Sirkeci I Marmaray).

U svakom slucaju, busom je mozda jednostavnije (posebno sad zimi jer nema voza do Sofije pa je to i jedini nacin), zbog toga i jeftinije i brze ali je meni put vozom bio zanimljiviji, imas kuset kola a i kad ne zuris onda nije problem.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

• 2 years later...

Cao, da li je neko isao ove godine u Istanbul, u skorije vreme, interesuje me da li je bas obavezno nosenje maski na otvorenom? Zvanicno da, ali me intetesuje sta se desava na licu mesta? Hvala.

• 1 month later...